Home » Geboortetraktatie voor kinderdagverblijf en school

Geboortetraktatie voor kinderdagverblijf en school

Ik heb me suf gepiekerd over wat de kinderen gingen trakteren naar aanleiding van de geboorte van Sem. Omdat ik zelf iets wilde maken heb ik uiteraard op Pinterest wat ideeën bekeken. Het ene na het andere serveerde ik af. Te ingewikkeld of gewoon niet leuk. Misschien dan toch iets kant en klaar kopen? Hiervoor bood Google uitkomst. Ik heb aardig wat traktatiewebsites gezien de afgelopen dagen. Ook hier hetzelfde laken een pak. Te duur, teveel snoep of een te lange levertijd. Een simpele, leuke en niet al te dure geboortetraktatie voor kinderdagverblijf (én school) vinden is zo makkelijk nog niet. En toch is het gelukt! Met een beetje van dit en een beetje van dat.
 
geboortetraktatie jongen
 
  Lees ook: Trakteren met een rijstwafel + werktekening
 

Geboortetraktatie voor kinderdagverblijf

 
Bij I-Presents kocht ik blauwe uitdeelzakjes. De zakjes voor het kinderdagverblijf heb ik gevuld met Liga koekjes. Om het net iets leuker te maken besloot ik op het laatste moment om er nog een label bij te doen met een korte tekst; Hoera, Bas is grote broer! Tot slot heb ik hieronder de naam van Sem gestempeld.
 

Geboortetraktatie juffen en school

 
De juffen worden niet zo blij van Liga koekjes vermoed ik en daarom ging ik op zoek naar een andere invulling van die zakjes. Het idee was om dit niet alleen voor de juffen te gebruiken, maar ook voor de klas van Mila. Ik hoefde niet ver te zoeken, dit heeft Benjamin namelijk op zijn werk getrakteerd.

Men neme tarwe biscuits met een chocoladelaagje en blauwe (of roze natuurlijk) muisjes. De biscuits leg je op een plat bord en die stop je voor een minuut in de magnetron. Op de gesmolten chocolade strooi je de muisjes. Hierna laat je de koekjes enkele uren uitharden. Eenmaal droog deed ik ook deze koekjes in de uitdeelzakjes. Et voila!
 
Geboortetraktatie voor kinderdagverblijf
 

Kosten

 
De kosten voor deze geboortetraktatie voor kinderdagverblijf en school is circa vijftig cent per stuk! Omdat ik er 50 nodig had, erg fijn geprijsd.
 
 
 
Lees ook: Een labelkaart als geboortekaartje voor Sem
 ••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond