Home » Geboortekaartjes: de meest gemaakte fouten

Geboortekaartjes: de meest gemaakte fouten

Een labelkaart als geboortekaartje

Als je rond een bepaalde leeftijd komt vliegen de geboortekaartjes je om de oren. Mooie kaartjes, klassieke kaartjes, maar ook hele moderne varianten van de geboortekaart heb ik voorbij zien komen. Helaas is een fout zo gemaakt. Maar wat zijn de meest gemaakte fouten op geboortekaartjes en hoe voorkom je die?

Verkeerde naam

Wanneer je een kleintje verwacht, bespreek je natuurlijk de naam. Sommige maken een top drie, terwijl anderen er eigenlijk al uit zijn. Maar wat als je de verkeerde naam op je geboortekaartje zet? Van tevoren kan je al je geboortekaartje klaarzetten. Dat heb ik ook gedaan. Ik kreeg zelfs een mooie proefdruk toegestuurd, maar wat als je hem niet goed nakijkt en de verkeerde naam laat staan? Of als je de naam niet goed opschrijft? Laat hem daarom altijd goed nakijken voordat je hem doorstuurt naar de drukkerij.

Hoe zwaar weegt hij of zij?

Ook een veel voorkomende fout zijn de afkortingen. In het algemeen praat je bij baby’s in grammen en niet kilogrammen. Zet jij opeens op je kaartje kg in plaats van g, dan heb je opeens wel een hele zware baby. En denk ook aan de centimeters voordat je reuzen van 50 meter hebt gebaard. Auw…

Onze zoon en broertje

Is jouw zoon nu ook je broertje? Uhh? Eigenlijk weet iedereen wel wat je bedoelt. Jullie hadden al een kind en dit is de tweede. Het is jullie zoon en haar broertje, maar toch. Het staat er niet helemaal goed. Beter kan je zetten: onze zoon en mijn/haar/zijn broertje.

Adres onbekend

Dan heb je jullie kaartje door verschillende mensen laten checken op spelfouten, ben je het adres vergeten. Je zou niet de eerste zijn. Een hoop mensen vergeten hun adres erbij te zetten. Wil je geen kaartjes ontvangen dan?! Nu is het wel zo dat de meeste mensen waar je het naar stuurt waarschijnlijk je adres al hebben, maar het is zo fijn als het adres erop staat. Vergeet hem dus niet!

Een te klein lettertype

Vraag altijd om een proefdruk zo kan je goed kijken of alles goed leesbaar is en staat waar je het wil hebben. Een te klein lettertype is niet fijn en zorgt ervoor dat je geboortekaartje niet goed leesbaar is. Vraag dus die proefdruk aan en voorkom deze fout!

Haal de standaard tekst weg

Als je het geboortekaartje gaat maken, staat er altijd een standaard tekst. Dit is voor jou om je te helpen met het invullen. Vergeet dit niet weg te halen, want voor je het weet krijg je wel hele gekke teksten. “Ruimte voor een foto”. Uhh waar is die foto dan? Oeps.

Envelop zonder kaart

Heb jij ook wel eens een lege envelop ontvangen? Helaas komt dit vaker voor dan je denkt en dat zou zonde zijn. Jullie hebben zo je best gedaan op dit kaartje. Zorg er daarom voor dat alle enveloppen dicht zijn! Ik deed mijn enveloppen dicht met een schuursponsje en een bakje water. Schuursponsje even in het water en dan langs de plakrand halen. Ideaal en scheelt je een ruwe tong. Ook kan je speciale stickers kopen die zorgen dat hij dicht blijft of natuurlijk enveloppen met een plakstrip. Hoe je het ook wil doen, zorg dat het dicht zit!

Check, check en dubbelcheck

Spelfouten, spellingfouten en andere fouten. Zorg ervoor dat je het geboortekaartje laat checken door iemand. Twee zien meer dan één. Zo voorkom je dat er fouten in zitten die je er niet in wil hebben. Soms doet de drukkerij het en krijg je een mail terug met wat vragen, maar niet alle drukkerijen kijken ernaar. Laat het dus checken. Zo zorg je ervoor dat je geboortekaartje helemaal wordt zoals jullie willen en hadden bedacht. Succes!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond