Home » Waar zoek je een geboortedoek op? En andere handige websites!

Waar zoek je een geboortedoek op? En andere handige websites!

geboortedoek opzoeken en andere handige draag websites

Vandaag op draag(dins)dag heb ik een overzicht met enkele draagwebsites. Sommige erg handig, zoals de website van de Vereniging van draagdoekconsulenten, maar ook gewoon websites waar je leuke informatie kunt opzoeken. Denk aan de geboortedoek van je kind. Heb of ken je zelf een leuke, handige of fijne draagwebsite, schroom dan vooral niet om deze te delen bij de reacties. 

 

Wraptrack

Op wraptrack kun je verschillende dingen doen. Enerzijds is het bedoeld om een draagdoek te volgen, anderzijds heb je de mogelijkheid om je doeken te tonen die te koop zijn.

Hoe werkt het?

Elk doek in je bezit kun je aanmelden. Na aanmelding krijgt jouw doek een uniek tracknummer; wraptrack-ID. Het mooie is dat je je doek hiermee na verkoop kunt volgen. Krijg je bijvoorbeeld spijt van je verkoop? Met het unieke nummer heb je zo je doek weer opgespoord. Wie weet wilt de koper de doek op dat moment weer verkopen! Verder is het fijn dat je ook je stash (collectie doeken/dragers) kunt tonen.

Via een zoekmenu kan iedereen zoeken tussen alle aangemelde doeken. Is de doek van je dromen nog niet te koop? Met het unieke nummer kun je het doek volgen en wie weet wel een keer bemachtigen als deze wél te koop wordt aangeboden. Heb je een doek gekocht met zo’n uniek nummer? Geef dan op de site aan dat jij de nieuwe eigenaar bent.

Is het handig?

Ik heb 1 doek aangemeld en moet zeggen dat ik het wel wat vind. Of het een goede verkoopplatform is weet ik niet. Als je al je doeken aanmeld, heb je een precies overzicht van de doeken die in je bezit zijn en blijven, je doeken die te koop zijn en je doeken die je ooit in bezit hebt gehad. Alleen al voor het overzicht zeg ik: Ja! Handig!

 


 

Ruildoek

Bij Ruildoek kun je, hoe verrassend, je doek (maar ook drager) ruilen. Al enige tijd gaat het niet zo goed met het verkopen van tweedehands draagdoeken en/of dragers. Door je doek te ruilen, heb je niet meteen contant geld, wel krijg je er een drager naar je keus, uit de webshop van Ruildoek, voor terug.

Hoe werkt het?

Op de website vul je een inruilformulier in met de doek of drager die je wilt ruilen. Op basis van de door jou opgegeven informatie krijg je een bod. Als je hiermee akkoord gaat stuur je je doek of drager op. Na ontvangst en controle hiervan ontvang je een kortingscode (ter waarde van het aanbod) voor de webshop. Met deze kortingscode kies je vervolgens een nieuwe doek of drager uit.

Is het handig?

Enorm voordeel is natuurlijk dat je zaken doet met een bedrijf. Dit geeft je koopbescherming, binnen 14 dagen mag je namelijk de koop annuleren. Nadeel kan zijn dat er in de webshop niets van je gading bij zit. Gelukkig is je shoptegoed onbeperkt geldig.

 

SlingoFest

Een geboortedoek is een doek die uitgebracht is op de geboortedag van je kind. Hoe weet je nu welk doek wanneer is uitgebracht? Daar kom SlingoFest om de hoek kijken.

Hoe werkt het?

Je voert de geboortedatum in (zie hiervoor mijn blog met een 3 stappenplan) en SlingoFest presenteert je alle doeken van die dag. Ook krijg je veel informatie over de doek in kwestie, zoals details over de stof. Maar ook wie het doek gemaakt heeft.

Is het handig?

Noodzakelijk is het niet. Leuk is het wel. Ik heb zowel de geboortedoek van Mila als de geboortedoek van Bas ooit opgezocht, maar ik heb niet de behoefte om die te kopen (als ze al binnen budget vallen 😉 ).

 

Draagconsulenten

Je hebt een besluit genomen; je wilt een consult doen. Maar waar en bij wie? Ook hier zal Google best een goede vriend kunnen zijn, maar hoe weet je nu dat je te maken hebt met een kundige consulent? Omdat de naam draagconsulent niet beschermd is en eigenlijk iedereen zich zo mag noemen is de Vereniging van draagdoekconsulenten opgericht.

Wij, als Vereniging van Draagdoekconsulenten, willen dat er een plek is waar (aanstaande) ouders en professionals, consulenten kunnen vinden die degelijk geschoold zijn.

Hoe werkt het en is het handig?

Als je een consulent zoekt die goed geschoold is en deze kennis ook jaarlijks bijhoudt, is deze website zeker handig. Per provincie vind je de naam en overige gegevens van de aangemelde consulenten. Al lijkt er zekerheid te zijn door de keurmerk, denk ik niet dat je je hier op moet blindstaren. Ervaring van anderen zal ik zeker ook laten meewegen in je besluit.

 
 
 

Heb jij een geboortedoek gekocht? Of ken je misschien een handige website die je wilt delen?


••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond