Home » Game review: Disney Magical World 2 – Enchanted edition voor de Switch

Game review: Disney Magical World 2 – Enchanted edition voor de Switch

Er is een nieuwe game uit van Disney, hoe tof is dat! Wij zijn maar wat blij dat we Disney Magical World 2 mogen uitproberen. Want zeg nu zelf hoe lekker is het om jezelf onder te dompelen in de wereld van Disney tijdens deze donkere dagen. De wereld kan momenteel wel wat magie gebruiken! Of we echt urenlang betoverd zullen zijn lees je hieronder. 

Doel van het spel Disney Magical World 2

In dit simulatiespel word je een nieuwe inwoner van het stadje Castletown. Hier probeer je een leven op te bouwen met bekende Disneyfiguren als je buren en stadsgenoten. Voor alle voltooide opdrachten die je uitvoert krijg je stickers. Met die stickers breid je steeds je leefomgeving uit. Van spullen voor in je huisje, een eigen café tot toegang tot maar liefst zes verschillende themawerelden. Het klinkt als een spel waar je wel even zoet mee bent.

Er is een nieuwe game uit van Disney, hoe tof is dat! Wij zijn maar wat blij dat we Disney Magical World 2 mogen uitproberen. Lees onze game review hier!

Laat het avontuur maar beginnen

Vanaf het opstarten van de game word je meteen betoverd door de bekende Disney magie. Je waant je in de eerste minuten echt in een Disney parade waarin alle bekende personages voorbijkomen. Er wordt gevraagd om eerst je eigen personage te creëren waarmee je het spel gaat spelen. We maken een gezellig meisje in een Minnie Mouse outfit om mee op pad te gaan. Met de camera met vleugels maken we een selfie voor in ons ‘fotoalbum’. Er zal gedurende het spel vaker gevraagd worden om ergens een foto van te maken. 

Castletown

Met een luchtballon worden we in stijl afgezet in Castletown waar Mickey en vrienden ons al staan op te wachten. Stap voor stap wordt ons uitgelegd wat er allemaal gaande is in het stadje. Wel valt op dat we telkens veel moeten lezen en bevestigen. Aangezien dit in het Engels is lees ik het meeste hardop voor aan mijn dochters van 6 en 8. Dit vind ik gelijk wel een minpunt aan het spel, gezien de doelgroep dat alles in het Engels is ondertiteld en dat er niet of nauwelijks wordt gesproken door de personages. Aangezien je van opdracht naar opdracht gaat is het wel handig om de teksten te lezen, bovendien moet je ze ook steeds wegklikken.

Er is een nieuwe game uit van Disney, hoe tof is dat! Wij zijn maar wat blij dat we Disney Magical World 2 mogen uitproberen. Lees onze game review hier!

Stickers verdienen

Onze eerste sticker verdienen we door vrienden te maken met personages die wel al wandelend door het stadje tegenkomen. Toegeven de animaties zien er ontzettend tof uit! De sticker wordt opgeslagen in een ‘boek’ en naarmate je meer opdrachten voltooid krijg je meer stickers en zul je zien dat bijvoorbeeld bepaalde huizen, winkels en gebieden voor je toegankelijk worden. 

De butler van de koning van Castletown spreekt ons aan en vraagt of we meegaan naar het kasteel. Daar ontmoeten we de koning, die ook weer opdrachten voor ons heeft. Zodra we die opdrachten hebben voltooid heeft hij als beloning een huis voor ons geregeld. Onze buurman Mickey Mouse wijst ons de weg, ‘ons huisje’ ziet er te schattig uit maar is nog erg leeg. Soms loop je onverwacht tegen spullen aan, krijg je ze van aardige buren maar er zijn ook genoeg winkeltjes om in te shoppen.

Er is een nieuwe game uit van Disney, hoe tof is dat! Wij zijn maar wat blij dat we Disney Magical World 2 mogen uitproberen. Lees onze game review hier!

Zes themawerelden

En zo ga je eigenlijk van opdracht naar opdracht. Deze zijn heel afwisselend en worden goed uitgelegd. Zelfs toen ik gestopt was met de Engelse tekst voor te lezen bleken mijn meiden het spel nog goed te kunnen spelen. Hoewel we nu al enkele dagen bezig zijn hebben we telkens nog voldoende opdrachten in het stadje zelf. Dit geeft al aan hoe ontzettend groots dit spel is en dat je dit niet zomaar uitgespeeld hebt. Sneeuwwitje, de kleine zeemeermin en Frozen hebben we nog niet mogen ontmoeten in hun eigen themawereld. Hier wachten ongetwijfeld nog vele leuke opdrachten voor ons. Ook de minigames hebben we na dagen spelen nog niet vrijgespeeld.

Er is een nieuwe game uit van Disney, hoe tof is dat! Wij zijn maar wat blij dat we Disney Magical World 2 mogen uitproberen. Lees onze game review hier!

Even onder ons, is deze game een aanrader?

Voor de liefhebbers van Disney is dit absoluut een top game. Het spel ziet er gewoon heel mooi uit! Ook als je houdt van simulatiespelletjes zoals Animal Crossing of de Sims dat zal je dit spel ook zeker leuk gaan vinden. Het is ook echt een spel voor zowel jong als oud. Je wordt stap voor stap begeleid naar de opdrachten waardoor je het snel onder de knie hebt. Er is telkens wel iets wat je kan doen, of kopen hihi het assortiment in de winkel wordt vier keer per dag ververst.
Ik vind het jammer dat dit spel volledig Engelstalig is. Hierdoor vinden mijn kinderen het lastig om dit spel zelfstandig te spelen en moet ik steeds de teksten voorlezen. Ook vind ik het een minpunt dat dit spel alleen in de single player modus gespeeld kan worden. Maar de Disney magie maakt veel goed en vooralsnog is dit spel echt favoriet bij ons thuis.

Disney Magical World 2 Feitjes

  • Geschikt voor de Nintendo Switch
  • Genre: simulatie/ avontuur 
  • Leeftijdsindicatie: 3+ 
  • Release: december 2021 
  • Taal: volledig Engels 
  • Prijs: 49,98 via bol.com


••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond