Home » Kan een bijtketting functioneel én stijlvol zijn? Met winactie! (gesloten)

Kan een bijtketting functioneel én stijlvol zijn? Met winactie! (gesloten)

Als draagmama ben je er vast mee bekend; het getrek aan je ketting in de draagdoek of draagzak. Mijn ketting heeft het in elk geval al een paar keer bijna begeven. Dat is onder andere de reden dat ik meteen reageerde op de oproep van Moderne Moeders voor het testen van een bijtketting. Gelukkig reageerde Wendy positief op mijn mailtje. Bij het kiezen uit de webshop heb ik er op gelet dat de bijtketting niet alleen functioneel moest zijn, maar zeker ook stijlvol. Ik vind de felle kleurtjes erg mooi, maar het past gewoon niet bij mij als ketting. Eerder dan ik verwacht had of van plan was, kon het testen al beginnen.

Toen het pakje bezorgd werd, stonden wij namelijk net op het punt om te vertrekken. Nieuwsgierig als ik ben, ging het pakje mee de auto in. Onderweg liet Bas weer eens merken dat hij de lol van auto rijden nog niet heeft ontdekt. Alle meegebrachte speeltjes werden geen blik waardig gekeurd. In een opwelling, of wanhoop zo je wilt, klikte ik de bijtketting vast aan de draagarm van het autostoeltje. Hij was echt niet meteen stil, maar zijn nieuwsgierigheid was wel gewekt. En ja nieuwsgierig zijn en huilen gaan niet samen. Het autoritje daarna heb ik natuurlijk preventief de bijtketting meegenomen.

 

 

Waarom een bijtketting?

Bekend probleem tijdens het dragen; trekken aan je ketting
Er wordt graag aan mijn ketting getrokken

Uiteraard ben ik enorm blij dat de bijtketting zo van pas kwam in de auto, maar dat is niet de reden dat ik reageerde op de oproep. Zoals ik al zei trekt hij tijdens het dragen graag aan mijn ketting. Daarnaast is Bas met zijn 8 maanden volop bezig met doorkomende tandjes. Die worden hier met een hoop gekwijl aangekondigd. Geen idee hoe hij het voor elkaar krijgt, maar geregeld verdwijnt zijn hele vuist in z’n mond. Op Het Draagevenement was ik dan ook vastbesloten om een bijtketting te vinden. Het aanbod was groot en mooi, maar ik zocht een functionele én stijlvolle bijtketting. Uiteindelijk is de keus gevallen op een bijtkoordje die je aan je draagdoek kunt vastklikken. De aandacht voor mijn ketting bleef echter tijdens het dragen van het koordje.

Het kwam niet meteen in me op, pas tijdens het testen eigenlijk. Menig baby is afgeleid tijdens het borstvoeden. Zo ook Bas. Hij is inmiddels in het bezit van twee tandjes en wordt geregeld afgeleid door bijvoorbeeld grote zus. Dan draait hij wild heen en weer met zijn hoofdje. Je kunt je voorstellen dat dit best pijnlijk kan zijn.

Voor al deze ongemakken kun je natuurlijk verschillende oplossingen bedenken of kopen. Ik heb ervaren dat een bijtketting een alles in 1 oplossing kan zijn.

 

 

Bijtsieraden van Moderne Moeders

De bijtsieraden van Moderne Moeders zijn gemaakt van 100% veilig siliconen en ze bevatten geen schadelijke chemische stoffen zoals ftalaten, BPA’s, PVC, lood of latex. Daarnaast zijn alle hangers voorzien van een veiligheidssluiting. De sluiting springt als het ware open als er hard aan de ketting word getrokken. Bij het uitkiezen van de draagketting die ik ging testen, heb ik er dus vooral op gelet of de ketting niet te veel bijtketting schreeuwde. Het is natuurlijk wel voor mijn baby, maar ik moet het dragen. Dan is het leuk dat het past bij je outfit en er leuk uitziet. Overigens vroeg ik me wel af of de ketting zonder felle kleurtjes wel aantrekkelijk genoeg zou zijn voor Bas. Instinctief stopte hij hem echter in zijn mond. Dat zat wel goed dus.

Wist je dat?

Als een bijtketting van Moderne Moeders uit enkel siliconen kralen bestaat, kun je deze gewoon in de vaatwasser (bovenla) doen

Voor extra gemak tijdens het doorkomen van de tandjes kun je de bijtketting in de koelkast koelen

Er zijn ook draagkettingen voor mannen. Mocht je nog verlegen zitten om een vaderdagcadeau is een dad tag misschien een leuk idee

Ook oudere kinderen kunnen behoefte hebben aan een bijtspeeltje! Dit komt met name voor bij autisme bij meisjes en jongens, prikkelverwerkingsproblemen of ADHD

 

Mijn ervaring met een functionele en stijlvolle bijtketting

Ik heb de bijtketting tijdens de volgende situaties getest:

> tijdens het dragen
> tijdens het voeden
> in een autostoeltje
> tegen doorkomende tandjes

Over het eerste punt kan ik kort en krachtig zijn. Het werkt! Mijn ketting is gewoonweg niet meer interessant. Ik weet natuurlijk niet of dat op langere termijn ook zo gaat zijn. Voor nu ben ik erg enthousiast. Mocht je borstvoeding geven, kun je hem ook hier inzetten. Dit is mij uitstekend bevallen. Hij draait ermee, voelt en trekt eraan. Er wordt minder driftig heen en weer gezwaaid met het hoofdje. Een bijtketting is trouwens niet alleen handig voor draagmama’s of als je borstvoeding geeft hoor. Zoals je eerder heb gelezen is hij per toeval van enorm belang gebleken in de auto. En het euvel van doorkomende tandjes kennen we tenslotte allemaal. Aangezien Bas niet kan praten, weet ik natuurlijk niet of het echt de pijn van doorkomende tandjes verlicht. Wel merk ik dat hij graag de kralen in zijn mond stopt en erop bijt en ermee speelt. Fijn vindt hij het in elk geval wel.

Andere situaties waarin ik de bijtketting heb gebruikt

Wat ik heb gedaan is het kettinkje niet vast klikken en als speelgoed gegeven om mee te spelen op het speelkleed. Onder toezicht is het een leuk bijtspeeltje.
Ik weet niet hoe het er bij jullie aan toe gaat, maar meestal ben ik degene die de baby eten geeft. En ondertussen ook nog probeer om mijn eigen eten warm naar binnen te krijgen. Bas is best ongeduldig tijdens het eten. Na elke hap laat hij luidkeels merken dat hij al toe is aan een volgende hap. Maar ja, dan wil ik zelf ook net een hapje nemen. Ook hier heb ik hem de losse ketting gegeven als afleider tussen de happen door. Een bijtketting is uiteraard bedoeld om gedragen te worden door volwassenen. Het is uit veiligheidsoverwegingen niet verstandig om een kindje alleen te laten spelen met deze sieraden. Ik ben redelijk eigenwijs en vond dat het onder toezicht prima kon.

Winactie

Goed nieuws! Van Moderne Moeders mag ik 1 gelukkige blij maken met een bijtketting naar keuze. Uit de vele opties koos ik een functionele en stijlvolle bijtketting in een mooie grijstint, maar wat zou jij kiezen? Neem een kijkje in de webshop en laat me hieronder of onder de gedeelde berichten op social media weten welke jij zou kiezen als je wint. Optioneel: delen, liken en volgen wordt gewaardeerd!

 

Waar moet een bijtketting voor jou aan voldoen? En als je meedoet met de actie: welke zou jij graag willen winnen?

 

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking. 

De gelukkige winnaar is Loes V. Ik heb inmiddels een mailtje van Loes ontvangen.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties
 • Ik doe niet mee met de winactie want ik heb er al twee in huis. Ideaal deze kettingen. Hier ligt er ook standaard eentje in de luiertas voor als we op stap zijn.

 • Oooh ik wil wel heel graag meedoen! Een bijtketting is hier meer dan welkom, ze heeft sinds een week haar eerste tandje. Daar was ze zo ziek van dat ze snachts een koortsstuip heeft gehad, en sindsdien is ze zó graag dicht bij mama dat ik ongeveer 24/7 aan het dragen ben nu, met als gevolg volgekwijlde tshirts en mevrouw die haar tandje in de drukkers van het slaapkamer van de tula zet. Ik denk dat een ketting vooral functioneel is met verschillende soorten kralen, dus platte, ronde, vierkante (?).

  Ik ga heel hard duimen nu!

 • Wat leuk! Mijn zusje gebruikt hem dagelijks bij haar dochter en het lijkt mij ideaal voor je baby. Hij moet vooral veilig en fijn zijn voor je baby, maar het is natuurlijk ook fijn wanneer hij er ook nog eens leuk uit ziet. Die met dat vrolijke kleurtje hierboven bijvoorbeeld vind ik ook nog eens hartstikke mooi. Ik doe graag mee voor onze tweede dochterlief 🙂

 • http://www.modernemoeders.nl/Dames-bijtketting-Jackie-Grey/Black

  Deze is wel heel mooi. Madame heeft net haar eerste tand en ijn ketting heeft het momenteel zwaar te voorduren tijdens de borstvoeding of wanneer ze op schoot zit.
  Daarnaast vandaag met 7 maanden te horen gekregen dat ze alsnog een spreidbroek moet…moet ff wennen aan het nieuws, dus we kunnen allebei wel een verrassing gebruiken.

  Heb je fb ook geliked.

  • Dat is geen leuk nieuws inderdaad. Hoop dat je snel aan het nieuws kan wennen en vol goede moed het traject ingaat. Bedankt voor je like. Volgende week maak ik de winnaar bekend. Nog even duimen dus.

 • Wat leuk! Mijn zwangere vriendin is gek op Oreo cookies! En die bijtketting zal dan vast ook bij haar en en haar toekomstige kindje in de smaak vallen!

 • Damesketting Twiggy dim grey
  Heerlijk speels en schattig maar toch stijlvol.
  Zal geweldig zijn voor mijn meisje
  Hope to win we duimen samen

 • Haha ik scrollde uit nieuwsgierigheid eerst naar de foto en zat maar te zoeken. Ik herkende het niet, wat een mooie zeg! Valt totaal niet op dat het een bijtketting is. Doe graag mee maar als ik niet win koop ik hem alsnog. En misschien ook als kraamcadeau

 • Ohhh nou wij wagen de gok graag om zo’n mooie bijtketting te winnen! Mijn dochter krijgt op t moment 4 tanden tegelijk door…arme meid…nou die bijt de hele dag op alles! Mama zou dus wel blij worden van een stylisch item. En ik zou zeker gaan voor de Jackie Smartmama vanwege de simpele kleurencombinatie in de ketting!

 • Oh wauw dit zou zo goed van pas komen. Wij zitten nu thuis met heftige spuitluiers, luieruitslag en heftige huilbuien door die stomme doorkomende tandjes. Ik snap dat ieder kindje dit meemaakt maar het is soms zo hartverscheurend om te zien dat je kindje pijn heeft. Ik zou heel erg blij zijn met zo’n leuke maar ook super handige bijtketting voor ons zoontje!
  Ik zag ook dat er een off white Bridget was die is ook we super gaaf die kan je met alles combineren. Ik zou zo graag deze ketting winnen!!

 • Super fijn he? De Tula!
  Ik geniet er iedere dag van.
  Het kado die jij weg mag gaan geven lijkt me super. Juist voor in de Tula.
  Ik zou dezelfde kleur als jou kiezen, neutraal en past bij alles. ♡

 • Ik zou hem meenemen naar mijn werk, medisch minder dag verblijf.
  Iemand stopt van alles in zijn mond, maar wordt er wel rustig van. Zoiets is veel meer verantwoord!

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond