Als draagmama ben je er vast mee bekend; het getrek aan je ketting in de draagdoek of draagzak. Mijn ketting heeft het in elk geval al een paar keer bijna begeven. Dat is onder andere de reden dat ik meteen reageerde op de oproep van Moderne Moeders voor het testen van een bijtketting. Gelukkig reageerde Wendy positief op mijn mailtje. Bij het kiezen uit de webshop heb ik er op gelet dat de bijtketting niet alleen functioneel moest zijn, maar zeker ook stijlvol. Ik vind de felle kleurtjes erg mooi, maar het past gewoon niet bij mij als ketting. Eerder dan ik verwacht had of van plan was, kon het testen al beginnen.

Toen het pakje bezorgd werd, stonden wij namelijk net op het punt om te vertrekken. Nieuwsgierig als ik ben, ging het pakje mee de auto in. Onderweg liet Bas weer eens merken dat hij de lol van auto rijden nog niet heeft ontdekt. Alle meegebrachte speeltjes werden geen blik waardig gekeurd. In een opwelling, of wanhoop zo je wilt, klikte ik de bijtketting vast aan de draagarm van het autostoeltje. Hij was echt niet meteen stil, maar zijn nieuwsgierigheid was wel gewekt. En ja nieuwsgierig zijn en huilen gaan niet samen. Het autoritje daarna heb ik natuurlijk preventief de bijtketting meegenomen.

 

 

Waarom een bijtketting?

Bekend probleem tijdens het dragen; trekken aan je ketting

Er wordt graag aan mijn ketting getrokken

Uiteraard ben ik enorm blij dat de bijtketting zo van pas kwam in de auto, maar dat is niet de reden dat ik reageerde op de oproep. Zoals ik al zei trekt hij tijdens het dragen graag aan mijn ketting. Daarnaast is Bas met zijn 8 maanden volop bezig met doorkomende tandjes. Die worden hier met een hoop gekwijl aangekondigd. Geen idee hoe hij het voor elkaar krijgt, maar geregeld verdwijnt zijn hele vuist in z’n mond. Op Het Draagevenement was ik dan ook vastbesloten om een bijtketting te vinden. Het aanbod was groot en mooi, maar ik zocht een functionele én stijlvolle bijtketting. Uiteindelijk is de keus gevallen op een bijtkoordje die je aan je draagdoek kunt vastklikken. De aandacht voor mijn ketting bleef echter tijdens het dragen van het koordje.

Het kwam niet meteen in me op, pas tijdens het testen eigenlijk. Menig baby is afgeleid tijdens het borstvoeden. Zo ook Bas. Hij is inmiddels in het bezit van twee tandjes en wordt geregeld afgeleid door bijvoorbeeld grote zus. Dan draait hij wild heen en weer met zijn hoofdje. Je kunt je voorstellen dat dit best pijnlijk kan zijn.

Voor al deze ongemakken kun je natuurlijk verschillende oplossingen bedenken of kopen. Ik heb ervaren dat een bijtketting een alles in 1 oplossing kan zijn.

 

 

Bijtsieraden van Moderne Moeders

De bijtsieraden van Moderne Moeders zijn gemaakt van 100% veilig siliconen en ze bevatten geen schadelijke chemische stoffen zoals ftalaten, BPA’s, PVC, lood of latex. Daarnaast zijn alle hangers voorzien van een veiligheidssluiting. De sluiting springt als het ware open als er hard aan de ketting word getrokken. Bij het uitkiezen van de draagketting die ik ging testen, heb ik er dus vooral op gelet of de ketting niet te veel bijtketting schreeuwde. Het is natuurlijk wel voor mijn baby, maar ik moet het dragen. Dan is het leuk dat het past bij je outfit en er leuk uitziet. Overigens vroeg ik me wel af of de ketting zonder felle kleurtjes wel aantrekkelijk genoeg zou zijn voor Bas. Instinctief stopte hij hem echter in zijn mond. Dat zat wel goed dus.

Wist je dat?

Als een bijtketting van Moderne Moeders uit enkel siliconen kralen bestaat, kun je deze gewoon in de vaatwasser (bovenla) doen

Voor extra gemak tijdens het doorkomen van de tandjes kun je de bijtketting in de koelkast koelen

Er zijn ook draagkettingen voor mannen. Mocht je nog verlegen zitten om een vaderdagcadeau is een dad tag misschien een leuk idee

Ook oudere kinderen kunnen behoefte hebben aan een bijtspeeltje! Dit komt met name voor bij autisme bij meisjes en jongens, prikkelverwerkingsproblemen of ADHD

 

Mijn ervaring met een functionele en stijlvolle bijtketting

Ik heb de bijtketting tijdens de volgende situaties getest:

> tijdens het dragen
> tijdens het voeden
> in een autostoeltje
> tegen doorkomende tandjes

Over het eerste punt kan ik kort en krachtig zijn. Het werkt! Mijn ketting is gewoonweg niet meer interessant. Ik weet natuurlijk niet of dat op langere termijn ook zo gaat zijn. Voor nu ben ik erg enthousiast. Mocht je borstvoeding geven, kun je hem ook hier inzetten. Dit is mij uitstekend bevallen. Hij draait ermee, voelt en trekt eraan. Er wordt minder driftig heen en weer gezwaaid met het hoofdje. Een bijtketting is trouwens niet alleen handig voor draagmama’s of als je borstvoeding geeft hoor. Zoals je eerder heb gelezen is hij per toeval van enorm belang gebleken in de auto. En het euvel van doorkomende tandjes kennen we tenslotte allemaal. Aangezien Bas niet kan praten, weet ik natuurlijk niet of het echt de pijn van doorkomende tandjes verlicht. Wel merk ik dat hij graag de kralen in zijn mond stopt en erop bijt en ermee speelt. Fijn vindt hij het in elk geval wel.

Andere situaties waarin ik de bijtketting heb gebruikt

Wat ik heb gedaan is het kettinkje niet vast klikken en als speelgoed gegeven om mee te spelen op het speelkleed. Onder toezicht is het een leuk bijtspeeltje.
Ik weet niet hoe het er bij jullie aan toe gaat, maar meestal ben ik degene die de baby eten geeft. En ondertussen ook nog probeer om mijn eigen eten warm naar binnen te krijgen. Bas is best ongeduldig tijdens het eten. Na elke hap laat hij luidkeels merken dat hij al toe is aan een volgende hap. Maar ja, dan wil ik zelf ook net een hapje nemen. Ook hier heb ik hem de losse ketting gegeven als afleider tussen de happen door. Een bijtketting is uiteraard bedoeld om gedragen te worden door volwassenen. Het is uit veiligheidsoverwegingen niet verstandig om een kindje alleen te laten spelen met deze sieraden. Ik ben redelijk eigenwijs en vond dat het onder toezicht prima kon.

Winactie

Goed nieuws! Van Moderne Moeders mag ik 1 gelukkige blij maken met een bijtketting naar keuze. Uit de vele opties koos ik een functionele en stijlvolle bijtketting in een mooie grijstint, maar wat zou jij kiezen? Neem een kijkje in de webshop en laat me hieronder of onder de gedeelde berichten op social media weten welke jij zou kiezen als je wint. Optioneel: delen, liken en volgen wordt gewaardeerd!

 

Waar moet een bijtketting voor jou aan voldoen? En als je meedoet met de actie: welke zou jij graag willen winnen?

 

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking. 

De gelukkige winnaar is Loes V. Ik heb inmiddels een mailtje van Loes ontvangen.

••Op mamaLou blogt maak ik soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, ik daar een commissie voor ontvang. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 %d bloggers liken dit: