Home » Maak van de kinderkamer een mooie en fijne ruimte door deze fouten te voorkomen

Maak van de kinderkamer een mooie en fijne ruimte door deze fouten te voorkomen

Wat betreft interieur is niets leuker dan een babykamer en later een kinderkamer inrichten. Met zorg kies je de meubeltjes bij elkaar. De accessoires worden met liefde erbij gezocht. Alles om er niet alleen een mooie, maar ook fijne en vertrouwde plek van te maken. Een ruimte waar ze graag spelen én goed slapen. Om dat voor elkaar te krijgen heb je gelukkig veel opties voor handen. Maar ook zijn er dingen die je gewoon beter niet kunt doen. Toch maak ik me hier weleens schuldig aan. Ik ben benieuwd of jij je ook hierin herkent.

Te druk en teveel prikkels

Een kinderkamer zou een prikkelarme ruimte moeten zijn waar een kind helemaal tot rust kunt komen. Het draagt ook bij aan een goede nachtrust. Een patroon op het behangetje, massa’s speelgoed en ook nog de nodige meubels. Ongemerkt slibt zo’n kamertje gewoon dicht. Kies voor een rustige basis met hier en daar een  accessoire dat eruit knalt. Dus wel dat toffe, maar ietwat druk behangetje, maar daarbij witte meubels. Of andersom. Eenheid creëren geeft visueel rust. De makkelijkste manier om dit te doen  is door te werken met een accentkleur.

Tip: denk aan opbergdozen. Niet alleen ziet het er leuk uit, de ruimte wordt er rustiger van. Opgeruimd staat nog steeds netjes! Ik ben helemaal verliefd op onze stapelbare Lego opbergdozen.

Lees ook: Binnen kijken in de babykamer van Sem. Een kamer vol sentiment

Niet betrekken bij plannen

Pinterest, Google, interieurplatforms zoals Lionshome, vriendinnen; tijdens het inrichten van een kinderkamer laat je je door van alles en iedereen inspireren. Vergeet jij hierbij niet degene van wie de kamer wordt, bij je plannen te betrekken? Een baby kun je natuurlijk niet om zijn mening vragen, maar een peuter vind het vast leuk om een dekbed te kiezen. Je kleuter kan zelfs misschien meedenken over een kleur of indeling? Door ze inspraak te geven wordt de kamer al helemaal eigen.

De kamer als strafplek

Hoe vaak roep ik wel niet dat als ze niet ophoudt, ze meteen naar haar kamer kan. Voor straf welteverstaan. Maar ik wil juist dat ze zich fijn en prettig voelen in hun kamers. Door te dreigen met naar de kamer sturen geef ik het signaal dat het daar onplezierig is. Natuurlijk wil ik dat niet. Ik heb juist met veel liefde en aandacht er een fijn plekje van proberen te maken. Vooral haar tentje is een plek waar ze zich terug kan trekken om even tot rust te komen of om te spelen. Ook om zich te ‘verstoppen’ trouwens als er een klusje gedaan moet worden.

Tip: De tipi is onverminderd populair. Het ziet er niet alleen tof uit, maar kinderen vinden het geweldig om een eigen plekje te hebben.

Lees ook: De babykamer van Bas

Kamer te licht

In een slaapkamer die je helemaal kunt verduisteren, kun je beter slapen. Ook houdt het tijdens warme dagen de warmte buiten en werkt hierdoor verkoelend.  Een verduisterend rolgordijn is de simpelste, maar ook meest doeltreffende oplossing. Verduisterende raamdecoratie is het ideale wapen tegen lange lichte zomeravonden waarop kinderen met allerlei excuses komen om maar niet naar bed te hoeven gaan.

Tip: Voor kindjes die toch behoefte hebben aan een klein lichtpuntje kun je een nachtlampje gebruiken dat zichzelf al dan niet na een bepaalde tijd uitschakelt.

Foto tipi tent via Shutterstock



••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 



Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond