Home » Filet americain die je wel mag als je zwanger bent

Filet americain die je wel mag als je zwanger bent

filet americain die je wel mag als je zwanger bent

Als je een zwangere vraagt wat ze zoal mist tijdens haar zwangerschap zul je vaak een broodje filet americain te horen krijgen. Voor die (aanstaande) mama’s heb ik goed nieuws. Ikbenzwanger.com lanceerde een nieuw rubriek met lekkere, makkelijke en gezonde recepten. Op dit online platform kon je, als nieuwe aanstaande moeder, al terecht voor informatie over onder andere je ongeboren kindje en de naderende bevalling. Nu is daar dus een toevoeging in de vorm van een recept van de week. Hoe beter af te trappen dan met filet americain die je wel mag als je zwanger bent?!

Waarom is filet americain schadelijk tijdens een zwangerschap?

Rauw vlees is een absolute ‘no go’  als je zwanger bent. Je hebt namelijk kans op besmetting op niet één, maar op liefst twee gevaarlijke beestjes. De parasiet die Toxoplasmose veroorzaakt en de Listeria bacterie zijn in deze de boosdoeners. Zelf merk je, zeker als je gezond bent, van een besmetting waarschijnlijk niet zo veel, maar je ongeboren kindje des te meer. Denk aan ernstige risico’s variërend van afwijkingen aan het zenuwstelsel en de ogen van de baby tot een grotere kans op een miskraam en vroeggeboorte. Zaken die we liever vermijden toch?!

filet americain die je wel mag als je zwanger bent

Lees ook: Appelmoes maken met twee ingrediënten

Filet americain die je wel mag als je zwanger bent

Rauw vlees mag dus niet, dat is wel duidelijk. Wat dan wel? Een vleesvervanger is het antwoord! Niet zomaar een vleesvervanger heb ik begrepen. De Petit Filet á l’Americain van de Vegetarische Slager die ook te koop is bij de blauwe winkel (zoals mijn dochter de appie noemt) komen qua smaak het dichtst in de buurt van het hemelse variant. Ik kan je alvast verklappen dat deze variant nog gezonder is ook. Dit komt door de hoeveelheid eiwitten en weinig verzadigde vetzuren. Blief je liever of óók een broodje carpaccio? Dit is carpaccio die mag tijdens de zwangerschap.

Negen maanden

Het zijn “maar” negen maanden. Negen maanden waarin we met liefde, en vooruit… soms een beetje moeite, alles laten staan wat schadelijk is voor onze ongeboren kindjes. Op een mensenleven stellen die negen maanden heel weinig voor. En toch verlang ik naar weer een glaasje wijn en een rosé gebakken biefstukje. Snakken naar een broodje filet americain hoef jij in elk geval niet meer. Met dit vegetarisch broodje filet americain die je wel mag als je zwanger bent, kun je de tijd overbruggen totdat je de ‘real deal’ wél weer mag!

Like it? Pin it!

Bronnen: ikbenzwanger.com | Oeiikgroei••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties
  • Had ik het maar geweten. Inderdaad, die filet americain miste ik ook, net als biefstuk. En tijdens mijn tweede zwangerschap snakte ik ook naar bier haha.

  • Nieuwsgierig! Ik eet eerlijk gezegd bijna geen ‘gewone’ filet americain meer. Tja, het is toch rauw (eerder at ik het met heel veel smaak hoor. Alleen wel van de slager). Dit lijkt mij wel een fijne optie.

  • Gekocht omdat ik het op meerdere sites heb gelezen.. Maar dat “dichtbij de hemelse smaak” ECHT NIET!!!!!!
    Na 1 hap m’n hele boterham weg gegooid, en de rest uitgedeeld aan meerdere liefhebbens.. Allemaal vonden ze het niets. Dus verspilde €2,35 helaas… Nog 7 maandjes geduld hebben nog maar XD

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond