Home » Fijne tips voor een opgeruimd huis

Fijne tips voor een opgeruimd huis

Als rommelkont heb ik hierbij een aantal opruimtips waarmee je op zoek kunt naar je innerlijke Marie Kondo! ;-) Op naar een opgeruimd huis!

Opruimen: de een is er dol op, maar de ander vind er geen bal aan. Ik behoor in de tussencategorie. Opruimen is een noodzakelijk kwaad en ik weet dat als mijn huis opgeruimd is, ik beter functioneer. Toch moet ik vaak eerst door de zure appel heen bijten, aangezien ik net zo goed troep kan maken als opruimen. Als rommelkont heb ik hierbij een aantal opruimtips waarmee je op zoek kunt naar je innerlijke Marie Kondo!

Oh Marie

Opruimen is sinds Marie Kondo in beeld is ineens minder suf. Netflix deed met de serie “The Home Edit” daar een schepje bovenop. Opruimen is booming, de opruimcoaches staan te trappelen om te komen helpen.  Maar je kasten hoeven echt niet op kleur gesorteerd te worden. En ja hoor, he mag ook best wat bewaren, ook al sparkt het minder joy. Ik geef je een aantal tips waar je direct mee aan de slag kunt!

Opruimtips van mij!

  1. Geef alles een vaste plaats. Dus schoenen bij de keukendeur, sleutels en mobiel op een vaste plek. Niet alleen voorkom je daarmee dat je moet zoeken, ook slingert er minder rond.
  2. Koop voor ieder gezinslid een aparte mand en label deze met de naam. Zet hem op de trap of in de gang. Alle rommeltjes en troepjes gooi je er direct in. 1 keer per week worden de dozen geleegd door de eigenaren.
  3. Zet een wasmand op iedere kamer. Leer jezelf aan om kleding direct op te bergen of in de wasmand te doen. Dit voorkomt een kledingberg in de hoek van de kamer.
  4. De stapel ongevouwen was…daar moeten we ook iets mee! Het wassen is vaak niet het probleem, het opvouwen en strijken wel. Kies een vaste dag om te vouwen en strijken. Hierdoor blijft het niet liggen en voorkom je dat het een berg wordt.
  5. Bakjes, mandjes, schaaltjes en dozen: Opruimen is ook opbergen. Dozen kunnen daar goed mee helpen. Zo ziet je kast er echt netter uit als je alles in dozen verdeeld en kunnen tijdschriften in een mand. Met de dozen van Dutch Design Brand haal je ook nog een mooie doos in huis.

Dutch Design Brand dozen

Deze dozen zijn naast erg fraai om te zien ook praktisch. De Dutch Design Storage Box is gemaakt van FSC gecertificeerd karton en wordt volledig in Nederland geproduceerd. De Storage Box is erg sterk en zeer gebruiksvriendelijk doordat de deksel aan de doos vast zit. Geen rondslingerende deksels meer. De doos wordt als een vouwpakket geleverd.

In de doos kun je allerhande voorwerpen opbergen. In je keuken bijvoorbeeld al de bakvormen en ander bakitems. In de doos kun je het in een keer in het bovenste keukenkastje plaatsen. De Dutch Design Brand dozen zijn in veel prints leverbaar en blenden mooi in je interieur. Handig voor bijvoorbeeld tijdschriften van de kinderen. Of een bak vol met Lego of je foto’s. Of gebruik het in je kledingkast voor sjaaltjes en sokken.  

Naast deze fantastische dozen heeft Dutch Design Brand ook de bekende krukjes in hun assortiment.  Een krukje van karton die ook stevig is en tevens bekroond is met een Red Dot Award.  In de webshop kun je nog andere mooie items vinden zoals servetten en speciale tegels van karton.

Als rommelkont heb ik hierbij een aantal opruimtips waarmee je op zoek kunt naar je innerlijke Marie Kondo! ;-) Op naar een opgeruimd huis!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond