Home » Fijne sfeermakers voor in huis

Fijne sfeermakers voor in huis

Als je een ruimte binnenloopt, worden je ogen meteen getrokken naar de grote oppervlakten: De muren, de vloer en het raampartij. Door hier iets moois van te maken, zet je meteen de toon en creëer je sfeer. Met kleine accessoires zoals kussens, kaarsen en planten maak je het dan vervolgens helemaal af.

Op de vloer

Er zijn zoveel mogelijkheden voor een mooie vloer. Hout, vinyl en zelfs beton. Elk heeft zo z’n eigen charmes, maar het zijn best wel harde materialen. Sinds we bijna collectief afscheid hebben genomen van vloerbedekking (jeuj!), moet de zachtheid en comfort op een andere manier teruggebracht worden. Dat kan mooi met een vloerkleed of karpet. Voor elk interieurstijl is een passend kleed te vinden. Het is niet alleen lekker zacht en warm aan de voeten, het brengt meteen een gezellige sfeer mee.

Voor het raam

Zo is het ook met raambekleding. Ook hierin kun je diverse keuzes maken. Persoonlijk vind ik houten shutters erg mooi en sfeervol, maar is de keus uiteindelijk op Top down Bottom up plissegordijnen gevallen. Ik hou niet van inkijk en De Man wil veel natuurlijk licht. Dit bleek de beste compromis voor ons.

Souvenirs

Huizen waarin je kan zien wie er wonen en waar ze van houden vind ik zo leuk! Een ruimte kan nog zo tof zijn ingericht, zonder een gezicht is het gewoon een kamer met mooie meubels. Je kunt die persoonlijkheid creëren met bijvoorbeeld souvenirs. Op vakantie kun je veel mooie interieuritems op de kop tikken. Het zegt iets over jou en tegelijk is het een herinnering aan een leuke tijd.

Kleine sfeermakers

Andere sfeermakers zijn kussens. Die heb je in vele soorten en maten. Klein, vierkant, groot, rechthoek, zacht, hard en ga zo maar door. Ik vind het heerlijk om lekker onderuit te kunnen zakken in een bank met kussens. Niet alleen Netflixt het lekkerder, sierkussens zijn ook enorm sfeervol. Ook de kinderen vinden het heerlijk om met kussens om zich heen zich op de grond voor de tv te nestelen.

Lichtpuntje

Licht doet ook een hoop voor een ruimte. Overdag complementeert mooie lampen je inrichting en bij schemer knip je ze aan voor een gezellig lichtje.

Met sfeermakers maak je van een huis je thuis.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond