Home » Fietsendiefstal; daar word je knap ziek van

Fietsendiefstal; daar word je knap ziek van

Twee jaar geleden werd ik onverwachts voor een week opgenomen in het ziekenhuis. Geen zorgen, het is goed gekomen! Het was een hoop geregel en gezorg voor De Man. Het laatste waar hij zich mee bezighield was zijn fiets. Die stond sinds mijn opname een paar dagen op het station. Na die week was ik niet alleen een blindedarm armer, maar hij ook een fiets. Zijn gloednieuwe fiets was gestolen.

Fietsendiefstal

Geloof me, daar word je knap ziek van. Was ik net weer beter. Een paar telefoontjes later wisten we zeker dat hij niet door de gemeente was verplaatst, maar ordinair gejat. Bah! Helaas kent niet iedereen het verschil tussen mijn en dijn.

Voorkomen is beter dan genezen

Het is de omgekeerde wereld, maar er is een hoop dat je kunt doen om het te voorkomen. Allereerst niet ’s nachts onbeheerd achterlaten. Iets dat we nadien ook nooit meer hebben gedaan.

* Een goedgekeurd slot. Eigenlijk twee

* Vastzetten met het frame aan een vast object

Je wiel hebben ze zo los gemaakt, waarna ze er vandoor gaan met de rest van je fiets.

* Je slot niet op de grond laten bungelen

Ligt je slot op de grond kunnen ze deze met een paar welgemikte tikken van een steen zo openslaan.

In een land waar er meer fietsen zijn dan mensen wonen, vanzelfsprekende voorzorgsmaatregelen zou je zeggen. Het zal je verbazen.

Lees ook: Je begrafenis; daar moet je toch niet aan denken?!

Fietsverzekering

En toch… ondanks alle maatregelen kan het zomaar gebeuren dat je stalen ros zonder je toestemming wordt meegenomen. Sta je dan…  Dan zou je willen dat je een fietsverzekering had afgesloten. Bij de aankoop van nieuwe fietsen wordt het ook actief gestimuleerd. Mila heeft voor haar verjaardag een nieuwe fiets van ons gekregen. De verzekering kon je er zo bij klikken in je digitale winkelmand. Ook in de winkel zullen ze je deze aanbieden. Spijt dat je het niet meteen hebt geregeld? Dit kan achteraf (op korte termijn) alsnog.

Op de website van de Fietsersbond lees je meer tips over wat je kunt doen op het moment dat je fiets gestolen wordt.

Eind goed al goed

Ik spreek uit ervaring wat betreft de fietsverzekering. In een helder moment herinnerden we ons namelijk dat de fiets van De Man verzekerd was. Wat een geluk! Omdat de fiets jonger dan drie jaar was, kregen we de volledige nieuwwaarde vergoed. Hij mocht een nieuwe fiets uitzoeken en wat denk je… Met z’n praktische inborst koos meneer precies dezelfde fiets. Want hij was zo blij met degene die hij al had.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond