Home » De joint facebookaccounts en andere Facebook ergernissen

De joint facebookaccounts en andere Facebook ergernissen

Het wereldwijde web wordt bevolkt door zeer uiteenlopende types. Soms zo bijzonder en eigenaardig dat ik vergeet dat het mijn buurvrouw of collega zou kunnen zijn. Voor nu wil ik het even beperken tot Facebook, het social media platform welke ik het meest gebruik. Daar is het letterlijk die ene collega, je buurvrouw of een verre tante waarvan je soms je wenkbrauwen optrekt.

Facebook

Al scrollend besef ik vaak dat ik kennelijk een beetje raar ben. Ik deel geen vuile was op Facebook, ik vecht geen ruzies uit op Facebook. Facebook is voor mij een blije plek waar ik graag leuke foto’s en soms mijn locatie deel. Ik begrijp dat iedereen er een eigen invulling aan geeft, maar bepaalde zaken zal ik denk ik nooit begrijpen:

De kopieer, maar deel niet status

“Ik ben heel benieuwd wie van mijn vrienden echte vrienden zijn. Type ok als je daarbij hoort. Ik weet zeker dat de meeste van jullie dit niet zullen doen.” Tot slot nog de dwingende boodschap om de boel te kopiëren en niet te delen.

Bij dit soort berichten slaat mijn brein echt eventjes op hol. Zoveel vragen komen dan in me op. Waarom, waarom, waarom plaatst iemand dit? En persoonlijk snap ik heel goed dat bijna niemand gehoor geeft aan zo’n verzoek. En wat is dat toch met dat je niet mag delen? Serieus, waarom niet delen? Iemand?

De type Amen om een leven te redden foto’s

In dezelfde categorie valt het posten van foto’s van stervende mensen. Verzoek hierbij is om vooral niet voorbij te scrollen zonder Amen te tikken.

Bizar! Te bizar. Ik vind het lovend dat je stil staat bij andermans leed, maar van duizenden Amens op Facebook wordt niemand beter. En geloof me Facebook doneert echt geen dubbeltje voor elke reactie of like. Echt niet! Mocht je iemand zijn die bidt, neem dan iemand in je gebed mee.

Ik haal de bezem erdoor status

Een opschoonactie van de vriendenlijst aankondigen. En natuurlijk wordt er achteraf gedeeld hoeveel vrienden wel niet uit de lijst verwijderd zijn.

De mensen die ik ooit van Facebook heb verwijderd zijn op één hand te tellen. Als je eerst nadenkt wie je een uitnodiging stuurt of van wie je de uitnodiging accepteert, hoef je ook geen bezem er doorheen te halen met de frequentie waarmee je naar de kapper gaat.

keys-264596_640

De wij horen bij elkaar, als je dat maar weet naam

 Joint facebookaccounts. Stelletjes die samen één account hebben.

Is het een kwestie van gebrek aan vertrouwen? Of gewoon uitstralen dat je samen bent? Voor dat eerste is een relatietherapeut misschien een goed idee en voor die tweede heeft Facebook zowaar een legitieme oplossing. Je kunt je relatiestatus aangeven en je loviedovie taggen. Slim he?!

Vage posts

De ik plaats lekker een statusupdate waarin ik heel geheimzinnig ga doen. 

Tot slot de vage geheimzinnige updates. Sommige reageerders worden trouwens vaak wel beloond met een “Ik stuur je een pb”. Tip: als je niks wilt delen, deel dan ook niks.

Als ik het zo lees, moet ik misschien zelf ook nodig een opschoonactie houden. Laat je een reactie achter als je nog vriendjes wilt blijven? Kopiëren stel ik overigens niet op prijs. Delen des te meer.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties
 • hahaha geweldig Mary-Lou! En inderdaad die gezamenlijke facebookaccounts… seriously? Mijn man zou zich rot irriteren aan alles wat ik like en zijn feed zou volledig tenonder gaan in alleen al alle mamablogs die ik volg whahahaha… Bovendien is het veel leuker als je elkaars berichtjes eens een like kunt geven, ipv dat met je eigen account te doen

 • Haha het is dat ik onze dochters niet wil wakker maken maar ik moest zo hard lachen! Feest der herkenning. Echt verschrikkelijk. Vooral die laatste categorie idd. Ik kende ook een stelletje waarvan zij tijdens elke ruzie die vage teksten postte: ’trust nobody but yourself’ of ‘supadupahappy with me, myself and I’. Plaatsvervangend gênant.

 • Haha ik vind het ook vreselijk allemaal maar ik “zondig” blijkbaar tegen iets van je, wij hebben ook samen een facebook. Dat komt omdat Bram bijna nooit op facebook zit en er ook bijna niet reageert, hij kijkt af en toe wel eens mee. In het begin hadden we twee verschillende accounts maar toen we kinderen kregen begon dat wat vervelend te worden ipv veel dubbele content en foto’s dus dan maar beslist om het naar 1 account te brengen, ging veel vlotter toen. En Bram zijn naam helemaal weg laten vind ik niet zo eerlijk naar de vrienden/lezers toe. Bij deze dus een vraag opgelost 😉 .

  Wat ik het minste snap is dat er zoveel mensen “hun vuile was” op facebook zetten, komaan zeg, denk toch eens na voor je wat post 😮 . Ik zeg niet dat je enkel de goede kanten op facebook moet zetten maar sommige mensen gaan er ferm over ze …

 • Hahaha heerlijk geschreven!
  Ik vind het meest erge de vage statussen.
  “Yes ik ben zo blij” en als je vraagt waarom is het geheim.
  “Ik ben zo teleurgesteld” maar waarom vragen is kansloos natuurlijk. Blehg

 • Haha, het meeste vind ik ook maar vreemd. Maar moet toegeven dat ik weleens geheimzinnige posts plaats. Dan denk ik: ik hou het een beetje vaag om andermans privacy te beschermen en dan gaan er toch mensen zitten vissen. (Had bijvoorbeeld een keer de vraag gesteld of ik een student van me erop moest wijzen dat als hij een gemeenschappelijke vriend tagt, ik dat ook kan zien)

 • Geweldig geschreven, de amen berichten gelukkig ook nog niet veel tegengekomen maar verder veel herkenbaar. Ik ben daarom ook eigenlijk gestopt met de Facebook tijdlijn te lezen of zelf te posten. Account van paar vriendinnen en man heb ik gewaardeerd met een sterretje zodat die bovenaan staan als ik het open bij een melding vanuit groep of pagina maar profiel gebruik ik nauwelijks meer.

 • Haha heerlijk stuk! Het tweede type ken ik gelukkig niet, nog nooit voorbij zien komen. Maar die eerste… hoe irritant!! Of dat je dan ergens liked ofzo en opeens meedoet met een of andere vage challenge.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond