Home » Even weg met kerst door een huisje in Nederland te huren

Even weg met kerst door een huisje in Nederland te huren

Mensen die een vakantie willen boeken voor de kerstvakantie kijken steeds vaker naar mogelijkheden in eigen land. Een huisje huren in Nederland kan ook.

Mensen die een vakantie willen boeken voor de kerstvakantie kijken steeds vaker naar mogelijkheden in eigen land. Een huisje huren in Nederland is hierbij de populairste optie. Gezellige met het gezin, even weg van huis! Een hotel is een alternatief, maar nadeel daarvan is dat je vaak niet hele dagen op de kamer kunt verblijven. Mocht het buiten slecht weer zijn, dan is het prettig om de ruimte van een vakantiehuisje te hebben. Vakanties naar het buitenland worden voorlopig weer uitgesteld. Daar waar in de herfstvakantie miljoenen Nederlanders richting Zuid-Europa vlogen om nog even van de zon te kunnen genieten. De zon, die in de afgelopen zomer zo gemist werd in eigen land.

Vakantie in eigen land was afgelopen anderhalf jaar populair

Waar men in de herfstvakantie massaal naar het buitenland vloog, gebeurde dat in de anderhalf jaar hiervoor veel minder. Tijdens de eerste zomer in de pandemie werd het sterk afgeraden om naar het buitenland te reizen. Afgelopen zomer was dit wel mogelijk. Veel gezinnen zaten op dat moment echter met tieners die nog niet volledig gevaccineerd waren. Voor hen voldoende reden om te kiezen uit een van de vele campings aan zee in Nederland. Het slechte weer in de zomermaanden maakte dat men in de herfstvakantie, toen tieners ook volledig gevaccineerd waren, alsnog voor een vakantie in het buitenland koos. Rond de herfstvakantie werden de meeste maatregelen losgelaten. Niet alleen in Nederland, maar ook in verschillende andere Europese landen. Het gaf de toerist meer vrijheid tijdens de vakantieperiode.

Mensen die een vakantie willen boeken voor de kerstvakantie kijken steeds vaker naar mogelijkheden in eigen land. Een huisje huren in Nederland kan ook.

Ondernemers hopen dat vakantie in eigen land blijft

Stranden in Nederland waren afgelopen twee zomerperiodes voornamelijk gevuld met Nederlandse toeristen. Een trend waarvan lokale ondernemers hopen dat deze blijvend is. Zij zagen het aantal Duitse- en Franse toeristen sterk afnemen. Het feit dat de Nederlandse toerist voor een vakantie in eigen land koos, maakte het verlies aan omzet goed. Andersom zagen veel Nederlanders hoe mooi en afwisselend het eigen land eigenlijk is. Naast de Nederlandse stranden werden ook de verschillende bossen en bijvoorbeeld het platteland in het noorden van het land goed bezocht.

Slechte weer in Nederland groot nadeel

Groot nadeel voor mensen die in eigen land bleven was het slechte weer. Waar dit in de kerstvakantie minder vervelend is, bleek het in de zomer voor frustraties te zorgen. Voor veel mensen reden om alvast na te denken over de zomer van 2022. Een vakantie naar de Zuid-Europese zon staat dan bij veel gezinnen op de planning. Het verklaart tegelijkertijd waarom er in de afgelopen herfstvakantie door zoveel gezinnen voor een vakantie buiten Nederland werd gekozen. De kans dat men komende zomerperiode opnieuw massaal voor een vakantie in eigen land kiest lijkt hiermee klein te zijn.


lees ook: airbnb huren••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond