Home » Spelletjes voor peuters #1 Etenstijd op de boerderij

Spelletjes voor peuters #1 Etenstijd op de boerderij

spelletjes voor peuters: Etenstijd op de boerderij Haba

De heer des huizes is gek op gezelschapsspelletjes. Ik ben daardoor ook een beetje aangestoken met het virus, maar nieuwe spelletjes worden meestal door hem gekocht. Tegenwoordig vinden vooral de kindervarianten de weg naar ons huis. Nu we een peuter in huis hebben zijn dat dus vooral spelletjes voor peuters. Zeker als de goed heiligman in het land is. Hij bracht een keer Etenstijd op de boerderij mee.

Pakjesavond

Wij hebben hier misschien een wat aparte traditie. We kopen apart van elkaar de cadeautjes voor pakjesavond. Mila (en nu ook Bas) krijgt dus zowel van hem als van mij cadeautjes. En natuurlijk vullen we de zak(ken) ook met cadeaus voor elkaar. Nou ja, sinterklaas doet dat eigenlijk! 😉 Het leuke aan onze constructie is dat we totaal andere cadeaus kopen dan we samen zouden doen. Uiteindelijk ben ik altijd net zo benieuwd als Mila wat er in de pakjes zitten.

Ik dwaal af. Of misschien ook niet. Want het spel Etenstijd op de boerderij van Haba zat vorig jaar dus in de zak.

Etenstijd op de boerderij

Geschikt voor kinderen vanaf twee jaar. Mila was drie dus uitermate geschikt dachten we. Het in theorie leuke spel bleek toch iets te lastig. Wel was het haar eerste kennismaking met een bordspel. Volgens het instructieboekje kan er het best eerst middels vrij spel het bord eigen worden gemaakt. Daar komt ook de vanaf 2 jaar leeftijdsindicatie vandaan vermoed ik. Inmiddels begrijpt ze precies wat de bedoeling is.

Langzaam wordt het donker op boerderij Zonneschijn. Maar boer Tim heeft weer de hele dag lopen dromen en heeft vergeten om de voedermanden in de stal te zetten. Daarom helpen de dieren zo snel mogelijk mee om zelf hun voer te verzamelen. De koe gaat op zoek naar de manden met klaver, het schaap naar de manden met paardenbloemen en het varken naar de manden met appels. Lukt het jullie om jullie voer te verzamelen en op tijd naar de stal te brengen voordat de nacht valt?

Wat nog wel lastig is, is het snelste pad kiezen. Er zijn soms meerdere mogelijkheden, maar gezien het doel van het spel is het de bedoeling om zo snel mogelijk de stal te bereiken. Bepalen welke weg de snelste is en die kiezen vind mijn peuter erg lastig. “Maar ik wil die” of “Maar die vind ik leuker” hoor ik regelmatig. Dat laat ik dan soms maar zo, bij een spel spelen hoort ook plezier voorop te staan.

spelletjes voor peuters: Etenstijd op de boerderij Haba

Samenwerken

Het leuke en opvallende aan dit spel, al zal dat hopelijk voor veel spelletjes voor peuters gelden,  is dat winnen wel belangrijk is, maar niet ten koste van elkaar. Juist het samenwerken staat centraal!

Mijn eerste spellen Etenstijd op de boerderij is een spel van Haba (2+)

Dit spel bevordert:
♥vrij spel
♥kleuren en vormen herkennen en benoemen
♥versterking van de teamgeest
♥eerste regel begrip

Tip: Voor een peuter kan het gooien van een dobbelsteen, zodanig dat deze op tafel blijft, een uitdaging zijn. Wij gebruiken daarom de omgekeerde spelletjesdoos. Een dobbel/pokerpiste kopen is ook een optie!

Dit spel is perfect voor peuters. Heb je oudere kinderen (5+)? Ik verwijs je dan graag naar deze review van Monopoly Gamer.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond