Home » Eten en drinken: hoe bereid je het dagelijks extra smaakvol?

Eten en drinken: hoe bereid je het dagelijks extra smaakvol?

Hoe bereid je het extra smaakvol, zonder er veel meer tijd aan kwijt te zijn? Dit zijn handige tips om je verder te helpen.


Op drukke, doordeweekse dagen schuif je je eten en drinken vaak maar gewoon snel naar binnen, zonder er echt van te genieten. Dat is zonde, want eten en drinken is nu juist bedoeld om wél van te genieten. Hoe bereid je het extra smaakvol, zonder er veel meer tijd aan kwijt te zijn? Dit zijn handige tips.

Koffie

Het favoriete drankje van de dag? Dat is voor velen van ons natuurlijk toch wel koffie! Maak dan ook koffie waar je echt van geniet. Zo smaakt dat bakje je extra goed. Ga voor kwalitatieve Lavazza koffie, of je nu espresso of filterkoffie drinkt. En maak ook af en toe eens een wat specialere koffie voor jezelf klaar, zoals een cappuccino. Zo blijf je ervan genieten. Als je standaard maar precies hetzelfde kopje koffie zet, is het na verloop van tijd niet meer zo bijzonder. Juist dat stukje variatie doet je goed. En neem ook daadwerkelijk de tijd als je de koffie drinkt. Geniet bewust van iedere slokje – het is eigenlijk een ideaal pauzemoment.

Ontbijt

Koffie drinken vormt dus een goed pauzemoment. Maar je kunt ook koffie combineren bij je maaltijden, te beginnen met je ontbijt. Pak zelfs uit met luxe Starbucks koffie, als je daar trek in hebt. Dat smaakt extra goed als je een smaakvol ontbijt voor jezelf klaarmaakt. Denk aan yoghurt met vers fruit en granola. Of bereid een cracker met pindakaas en banaan. Jij weet zelf het beste wat de ideale start van je dag vormt. En we herhalen het nog een keer: probeer bewust te genieten van zo’n moment. De start van de dag kan echt nog wel even op zich wachten, jij bent nu toe aan een relaxed ontbijtje. Door hier bewust aandacht in te stoppen, smaakt het je ook beter!

Lunch

We gaan door naar de middag: bereid een lekkere lunch. Een simpele boterham met een plak kaas erop, maakt dat je nu echt gelukkig? Als het antwoord ‘ja’ luidt, kun je het natuurlijk gewoon zo laten. Maar je kunt juist ook meer uitpakken met je lunch. Maak bijvoorbeeld niet alleen die boterham met kaas klaar, maar stop er ook wat plakjes komkommer of schijfjes tomaat bij. Ook kun je wat rucola op je broodje doen. Of bereid een tosti, zodat de kaas heerlijk smelt. Maar ook een salade bij de lunch is een aanrader, zodat je meteen meer groenten binnenkrijgt. De salade kan de boterham vervangen, of een extraatje naast de boterham zijn. Ja, je bent iets meer tijd kwijt aan het bereiden van een uitgebreidere lunch. Maar dit is het al gauw waard. Je geniet er immers ook dubbel zoveel van!

Snack

Eet je halverwege de middag graag een snack? Maak ook hier echt iets lekkers van. Zo is het immers al helemaal iets om naar uit te kijken. Kies zelf waar je trek in hebt. Van nog een kommetje yoghurt tot een stukje luxe chocolade, ook hier is er weer genoeg om aan te denken. Of ga voor snackgroenten met een smaakvol dipje. Als je het zelf maakt, is het al helemaal een succes. Zo kun je hummus eenvoudig zelf bereiden, of juist tzatziki. Om maar iets te noemen!

Diner

Tot slot: het diner. Natuurlijk hoef je niet iedere dag als een chef-kok aan de slag te gaan in je keuken (tenzij je daar zin in hebt!), maar je kunt wel iets smaakvols bereiden. Neem nét iets langer de tijd voor het bereiden van maaltijden om er iets van te maken. Pasta, rijstgerecht, ovenschotel of avg’tje, probeer goed af te wisselen. Eten preppen is trouwens een slimme optie. Bereid in het weekend bijvoorbeeld alvast de pastasaus, zodat je alleen nog wat pasta hoeft te koken na een lange werkdag. Dat is prima te doen.

Probeer (weer) meer te genieten van je dagelijkse eet- en drinkmomenten. Je moet immers toch eten en drinken, waar zou je er dan geen feestje van maken? Het is een mooi uitgangspunt.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond