Home » Onze ervaring met Silishapes sensorische voelcirkels

Onze ervaring met Silishapes sensorische voelcirkels

Spelen met slijm, water, klei en zand vinden veel kinderen erg leuk. De mijne kunnen er geen genoeg van krijgen. Knijpen, voelen, ruiken en kijken hoe het materiaal reageert. Het is sensorisch spelen en het stimuleert de zintuigen en fantasie. Als ze weer eens te lang doen over handenwassen probeer ik daar maar aan te denken. Bij sensorisch spel wordt er vaak aandacht besteedt aan tast, reuk en zicht, maar beweging en evenwicht zijn ook zintuigen die gestimuleerd kunnen worden. Dat is precies wat de Silishapes sensorische voelcirkels doen.

Silishapes sensorische voelcirkels

Sillishapes zijn ronde plastic schijven voorzien van verschillende texturen en patronen. Golfjes, streepjes, puntjes en rondjes in verschillende kleuren. Door hier met blote voeten overheen te lopen worden zowel de sensorische als motorische vaardigheden gestimuleerd. Dit maakt het sensomotorisch speelgoed. (Mag je weer vergeten.) De schijven zijn gemaakt van buigbare siliconen. Hierdoor blijven ze goed vastliggen op de grond en glijden kinderen niet uit. Ook niet onbelangrijk natuurlijk.

Educadora

De voelcirkels hebben we gekregen van Educadora, een webshop gespecialiseerd in sensorische producten. Van speelgoed voor de fijne motoriek zoals Pebbles regenboogstenen, balansborden voor de grove motoriek tot knettergel en playfoam die stimulerend werken voor de zintuigen. Ook vind je er een hoop informatie over en producten voor prikkelverwerking.

Lees ook: De Wobbel en nog 6 andere balansborden. Een overzicht van balanceboards en wiebelplanken

Springen en stappen

Wat ik heb gedaan is de Silishapes kris kras door de kamer heen leggen, maar dichtbij elkaar zodat de kinderen van het één naar het ander kunnen stappen. En dat doen ze dan ook graag! Ik heb er weleens naar zitten kijken en vroeg me dan af wat ze er zo leuk aan vinden. Of het nu de oudste van 6 of de jongste van bijna 2 is, ze vinden het geweldig. Het springen en stappen vinden ze leuk, maar ook het gevoel dat de Silishapes geven aan hun voetjes. Hierbij hebben ze echt al voorkeuren laten zien. Het één voelt minder prettig aan, terwijl de ander juist heel fijn is.

Op de tast

In de doos zitten tien schijven. Vijf grote in verschillende kleuren en vijf kleintjes die qua kleur en texturen identiek zijn aan de grote. Ook zit er een tastzakje bij waar je een leuk spelletje mee kan doen. Hiervoor stop je een kleine voelcirkel in het zakje. Zonder te kijken moesten de kinderen voelen in het zakje en dan door te voelen met hun voeten en handen het bijbehorende grote cirkel aanwijzen op de grond.

Lees ook: Doe het lekker zelf: een sensopatisch spel

Ervaring met Silishapes

Je kunt de Silishapes gewoon in de kamer laten liggen of opbergen en af en toe aanbieden. Die van ons blijven liggen en worden daardoor ook stoffig. Het silicoon trekt logischerwijs stof aan, maar is heel makkelijk weer schoon te spoelen onder de kraan.

Door over de cirkels te stappen, trainen kinderen hun evenwicht. Het aanraken met de handen en voelen met de voeten helpt ze bij het herkennen van patronen en texturen. Bovenal is het gewoon leuk.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond