Home » Ervaring met Shampoo Bar: haar wassen met zeepblok

Ervaring met Shampoo Bar: haar wassen met zeepblok

Als het gaat om milieuvervuiling kan het enorm overweldigend zijn om hier iets aan te doen. Heeft het zin? Hoeveel impact kun je eigenlijk hebben? Maar vooral: waar begin je? Het antwoord is best simpel. Begin bij jezelf en stap voor stap. Plastic scheiden is al een goede eerste stap. Een tweede stap is minder plastic in huis halen. Dat kun je op veel verschillende manieren doen. Je shampoo niet meer in plastic flessen kopen bijvoorbeeld. Hoe dan wel? Als een shampoo bar!

[Waar ik het heb over een shampoo bar bedoel ik dat in algemene zin. Bij het noemen van Shampoo Bar (met hoofdletters) refeer ik aan een specifiek product.]

Shampoo Bars

De oprichters van Shampoobars.nl hebben het motto “begin bij jezelf” ter harte genomen en zijn een webshop gestart met als doel het gebruik van plastic flessen shampoo te verminderen. De shampoo bars, maar ook de conditioners en body bars die ze verkopen worden plasticvrij verkocht in 100% recyclebare verpakkingen. Daarnaast zou één Shampoo Bar gelijk staan aan 3 plastic flessen en gemiddeld 80 wasbeurten meegaan. Al met al dus erg milieubewust en duurzaam.

Shampoo Bar Honing

Ik mocht zelf een Shampoo Bar testen en begon met een rondje door de webshop. Wat mij opvalt, is dat de bars voor elke haartypes geschikt zijn. Ook aan de haardossen die speciale aandacht nodig hebben zoals pluizig, krullend of vet haar wordt gedacht. Op basis van mijn haartype, droog en krullend, heb ik voor een Shampoo Bar met honing gekozen. De bar kwam verpakt in een mooi dubbel kraft papiertje aan. Precies zoals beloofd een verpakking die te recyclen is.

Haar wassen met een shampoo bar

Tijdens het eerste gebruik merkte ik eigenlijk pas hoe ingeburgerd een plastic fles is geraakt. Ik ben zo gewend aan een fles pakken, substantie er uit knijpen en verdelen over mijn haar, maar de “nieuwe manier” went best snel. Zo gebruik je, volgens Shampoo Bars, een Shampoo Bar:

1. Zorg dat je handen nat zijn. 2. Wrijf de Shampoo Bar tussen je handen. Je kan ook rechtstreeks met de Shampoo Bar over je natte haar wrijven. 3. Masseer het schuim zorgvuldig door je haren. 4. Spoel de shampoo uit je haren. 5. Bewaar de Shampoo Bar op een droge plek.

Easy peasy dus! En dat is het echt. Ik gebruik de methode waarbij ik de bar tussen mijn handen wrijf en de schuim die er vanaf komt over mijn haren verdeel.

Mening over Shampoo Bars

De ingrediënten van alle bars staan op de website, dus deze kun je goed bekijken voor je tot aankoop overgaat. De Shampoo Bar Honing heeft palmolie, maar er zijn ook een aantal bars zonder palmolie. Ook bevat deze bar sulfaat waardoor hij niet CG (Curly Girl Methode) vriendelijk is. Voor mij juist goed, maar omdat ik deze methode toepas op de haren van de kinderen kan ik de bars niet voor hun gebruiken. We gebruiken nu ook al verschillende producten dus voor mij geen probleem, maar goed om te melden.

In tegenstelling tot het droge gevoel dat ik krijg van zeepblokken had ik dat totaal niet na de wasbeurten. Mijn haren werden er juist superzacht van. En dat zonder conditioner! Van de lichte honinggeur werd ik ook erg blij. Na gebruik en zolang de bar nat was, bleef er een vleugje honing in de badkamer hangen. Heerlijk!

Shampoo Bar beter voor het milieu

Een Shampoo Bar is beter voor het milieu omdat het verpakt is in een verpakking die je kunt recyclen. Aan het gebruik dat anders is dan je gewend bent, raak je heel snel gewend. Voor elk haartype is een passende bar te vinden. Wat ik heel opvallend vond, was dat mijn haar veel zachter aanvoelde na het wassen dan gebruikelijk. Lijkt me een typisch geval van win-win.

 

Heb jij weleens een shampoo bar gebruikt? 

 

 ••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond