Home » Ervaring met Nûby antilekbekers

Ervaring met Nûby antilekbekers

Op een gegeven moment moet de melkfles ingeruild worden voor een beker. Een echte beker. Desgewenst kun je deze overgang makkelijker laten verlopen door gebruik te maken van bijvoorbeeld antilekbekers. Nûby heeft er een paar in het assortiment en ik testte hier drie van: de Swirl, de 360 graden Wonder cup en de Sport Sipper. Mijn ervaring met deze Nûby antilekbekers is wisselend.

Nûby

Nûby is een Belgisch merk voor kinderproducten die je vast kent van de warmtelepels of speentjes. Nûby heeft ook een ruim assortiment van flesjes en antilekbekers. Deze antilekbekers om kinderen zelfstandig te leren drinken, zijn er in vijf verschillende vanaf leeftijden: +6, +9, +12, +18 en +24 maanden. Nûby maakt onderscheid, en geeft dit ook op de verpakking aan, tussen Anti-knoei en Anti-lek. Met Anti-knoei producten voorkom je een knoeiboel, maar als de beker valt heb je alsnog kans op lekken. Het label Anti-lek geeft aan dat deze bekers ook weleens per ongeluk kunnen vallen. Zolang ze niet stuk zijn of dranken met prik in hebben, zal er (als het goed is) niets lekken.

Goed om te weten: Al deze bekers én flessen heten, ongeacht hun label, antilekbekers.

Nûby Swirl antilekbeker

Deze beker is eigenlijk meer een fles met een antilektuitje. Wij hebben een groene fles met een gele dop gekregen, maar er zijn meer vrolijke duokleurtjes verkrijgbaar. Het heeft een handige greep dat ideaal is voor kleine kinderhandjes. Het tuitje lijkt op een forse flessenspeen en is voorzien van een antilek systeem, de Vari-Flo. Kort gezegd komt het er op neer dat je met je mond bepaalt hoeveel drinken er door het ventiel stroomt. Sem was helemaal gek op deze fles, maar erg antilek vind ik het niet. Als je de fles namelijk ondersteboven houdt, stroomt er vloeistof uit. De ene keer wat meer dan de andere keer, dat wel.

Het is een fijne fles om te oefenen met de juiste greep en je kunt hem heel makkelijk uit elkaar halen en de onderdelen goed reinigen. Sem pakte hem graag, maar op antilekgebied scoort hij wat mij betreft onvoldoende.

Label: Anti-lek
Leeftijd: +6 maanden
Inhoud: 240 ml
Prijs: €8,99

Lees ook: Sensory bijtspeeltjes; vrolijke voel en ontdekvriendjes | cadeautip

360° Wonder cup antilekbeker

De volgende beker die we mochten testen is de 360° Wonder cup. Dit is wel een beker beker. Ook deze heeft handvatten. De Wonder cup is in vijf verschillende kleuren en illustraties  verkrijgbaar. De beker is voorzien van een ventiel rondom de beker. Je kunt dus, net als bij een echte beker, zelf bepalen waar je je mond aan de beker zet om te drinken. Net als bij de Swirl zorgt de druk van de lippen er voor dat er al dan niet vloeistof uit komt. Sem had moeite om dit goed onder de knie te krijgen. Hij begreep het niet, werd ongeduldig omdat er niks uitkwam en wilde de beker niet meer. Zelf ben ik over deze antilekbeker wel te spreken. Hij lekt namelijk absoluut niet als je de beker ondersteboven houdt. Ook een beetje vloeistof uitschudden gaat niet.

Kortom; ondanks dat het drinken lastig ging bij ons, is het in theorie een superfijne antilekbeker die echt niet lekt. Als jouw kindje begrijpt wat hij moet doen, is het een prima beker. Hij is vanaf 6 maanden te gebruiken, maar persoonlijk zou ik daar iets langer mee wachten. De Wonder cup mag in de vaatwasser.

Label: Anti-knoei
Leeftijd: +6 maanden
Inhoud: 240 ml (met handvatten) en 300 ml (zonder handvatten)
Prijs: beide €9,99

Nûby Sport Sipper

De Sport Sipper is een handige fles voor onderweg. Ook hier wordt er gebruik gemaakt van het Vari-Flo systeem. Deze “beker” is voorzien van een siliconen rietje. Hij is makkelijk in gebruik en boven alles: hij lekt niet! Net als de Wonder cup kun je ook de Sport Sipper lekker ondersteboven houden en mee zwaaien. Ook deze fles is natuurlijk in allerlei vrolijke dessins te krijgen.

Label: Anti-lek
Leeftijd: +9 maanden
Inhoud: 300 ml
Prijs: €9,99

Ervaring met Nûby antilekbekers

Mijn ervaring met de antilekbekers van Nûby is overwegend positief. De vrolijke kleurtjes en illustraties van de bekers zijn leuk voor de kindjes. Het is fijn dat ze de bekers zelf makkelijk kunnen vasthouden door de handvatten. Wel vind ik het jammer dat deze handvatten niet los te koppelen zijn. Ik heb de bekers getest door ze ondersteboven te houden en door een krachtige schudbeweging te maken (de beweging die je maakt als je het laatste beetje uit een fles wil schudden.) Twee van de drie geteste bekers zijn echt antilek. Alle bekers komen met een dop zodat je ze makkelijk en hygiënisch mee kunt nemen.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties
  • Wij hebben de 360° WONDER CUP ANTILEKBEKER, ik vind het fijn dat het een ‘gewone’ beker is. Mijn zoontje had het vrij snel door. Als de beker op de grond valt (of wordt gegooid…) komt er wel altijd wat water uit. Of als ze met het siliconen lipje zitten te spelen terwijl de beker plat ligt… Dan is ie niet antilek 😉

    • Haha, nee dat kan ik me dan ook wel goed voorstellen dat hij gaat lekken als je met het antileksysteem gaat spelen. Overigens is de wonder cup inderdaad niet bestand tegen vallen. Hij heeft een anti-knoei label.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond