Home » Erop uit met kinderen: tips en ideeën!

Erop uit met kinderen: tips en ideeën!

Lekker erop uit met je kinderen: iets wat veel ouders belangrijk vinden. We gaan graag met onze kids op pad. Een dagje uit, een weekendje weg of een lekkere vakantie. De grote zoektocht is natuurlijk altijd waarheen. Herkenbaar? Lees dan verder, want wij hebben leuke tips voor je!

Op pad met de kinderen

Om te beginnen wil ik je eerst kennis laten maken met een leuke blog, waar je leuke tips kunt vinden voor uitstapjes en activiteiten met kinderen. Dat is het platform metkinderen.nl. Je kunt zoeken in de categorieën naar de leukste activiteiten, uitstapjes en vakanties. Wil je bijvoorbeeld tijdens de feestdagen op pad, dan vind je onder de feestdagen-categorie leuke tips en ideeën. Altijd leuk om op deze manier nieuwe bestemmingen te ontdekken natuurlijk!

Leuke ideeën voor een uitje met kinderen

Zelf hebben we ook een aantal leuke tips en ideeën voor je voor leuke (gratis) uitjes met kinderen. De ene meer geschikt voor in de zomer, de ander ook prima geschikt voor in de winter.

Blotevoetenpad

Een leerzaam, gezond en leuk uitje: een blotevoetenpad bewandelen! Voor kinderen is het een hele leuke beleving om steeds weer andere structuren te voelen onder de voeten. Het leuke is dat een blotevoetenpad al op jonge leeftijd leuk is: als je kind kan lopen, kan hij of zij lekker mee doen! Sommige blotevoetenpaden zijn heel kort en binnen 5 minuutjes te bewandelen: dit zijn vaak de voetenpaden die een aantal bakken met verschillende structuren achter elkaar gelegd hebben. Maar de leukste blotevoetenpaden zijn wat ons betreft de paden die echt door de natuur gaan en waar je een half uur tot uur onderweg bent.

Speeltuin

Natuurlijk is naar de speeltuin áltijd een voltreffer. Maar probeer eens op zoek te gaan naar onbekendere speeltuinen. Je kunt natuurlijk altijd naar de grote, bekende speeltuinen, maar er is nog zoveel meer. Mooi meegenomen is het feit dat deze onbekendere speeltuinen vaak gratis entree hebben en geloof me; je kind heeft er vast en zeker net zoveel plezier als in een grotere en bekende speeltuin waar je wel entree moet betalen.

Insectenjacht!

Voor kinderen is er zoveel te ontdekken in de natuur. Meer als een vergrootglas en eventueel een bakje hebben ze niet nodig. Ga lekker naar de bossen, de duinen of een natuurgebied en ga op zoek naar insecten. Houd je telefoon erbij en probeer de beestjes op te zoeken. Wist je dat er zelfs gratis apps zijn die je kunt downloaden op je telefoon, waar je insecten in op kunt zoeken door een foto of door vragen te beantwoorden? Super leerzaam!

Geocaching

Een andere leuke tip is geocachen met je kinderen. Dit is eigenlijk een soort schatzoeken. Met een app op je telefoon ga je op zoek naar een geocache. Dit is meestal een doosje of een buisje, waar vervolgens een briefje in zit. Hierop kun je je naam noteren en de datum waarop je hem gevonden hebt. Een leuke bezigheid en het maakt een gewone wandeling ineens een stuk spannender!
Een alternatief voor de geocaching app is Expedtie X, de schatzoek-app van Freek Vonk. Er komen tijdens je wandeling allerlei schatkisten die je kunt openen.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond