Home » Ergonomisch vs onergonomisch: de discussie die er voor zorgt dat we vergeten waar het echt om gaat

Ergonomisch vs onergonomisch: de discussie die er voor zorgt dat we vergeten waar het echt om gaat

Door Sanne | Je kent het wel, als je draagmama bent en je ook op draaggroepen begeeft op Facebook. Een lieve mama heeft een Babybjorn gekocht bij de Prenatal, op advies van de verkoopster uiteraard, en post trots de selfie der selfies van haar spruit in de Babybjorn. Nou, pak de popcorn er maar bij hoor, mensen. Daar gaan we.

Een duwtje in de goede richting

Binnen 10 minuten gaat het loos. Natuurlijk zijn er ook lieve reacties, met een subtiel duwtje in de richting van ergonomisch dragen. Top.
Maaaaar: er zijn er altijd wel een paar die de veelal nieuwbakken moeder vakkundig onderuit halen. En dan niet op een aardige toon. Ze wordt nog net niet beschuldigd van kindermishandeling, of achtervolgd met fakkels en hooivorken. Maar het resultaat is hetzelfde: de mama voelt zich waardeloos. We weten allemaal hoe onzeker je bent, over je baby, jezelf en het moederschap, zeker in het begin.

Lees ook: Ergonomisch dragen; het zou de norm moeten zijn

We hebben het allemaal moeten leren

Daarbij, heul veul mama’s zijn in aanraking gekomen met dragen door zo’n Babybjorn. Pas na wat onderzoek of door zo’n retegezellige Facebook aanval zijn ook wij uitgekomen bij ergonomische dragers of doeken. Of je moet toevallig vriendinnen hebben met kennis van zaken. Prijs je in dat geval gelukkig, want er is je wat bespaard gebleven dankzij hun. Maar er wordt heeeeeel snel vergeten waar we vandaan komen, wie we zijn en waar het om gaat. We hebben het allemaal moeten leren, met bloed zweet en tranen (in ieder geval in mijn geval). We zijn draagmama’s, ook vaak geitenwollensokkentype’s genoemd. Hoewel ik dan weer eerder het tegenovergestelde ben. Maar daar gaat het niet om.

Draagmama’s zijn een club, een groep, zijn daar als je ze nodig hebt of hulp vraagt, en zijn lief. Punt.

En waar het allemaal om gaat: je kleintje bij je hebben. Veiligheid, vertrouwen en liefde bieden. Zolang ze het nodig hebben. Natuurlijk is ergonomisch dragen fijner en beter. True. Maar als we nou met z’n allen proberen om niet de beginnende draagmama’s met een Babybjorn, Stokke of wat voor onding dan ook (tja sorry, kon het niet helemaal laten) direct af te branden, zou het zomaar kunnen dat zij vanzelf zien wat er fijner en beter kan. Of niet. Dat is aan haar, niet aan anderen toch?
 
 
Foto face forward dragen via Shutterstock
 
••Op Evenonderons.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties

Welkom op Evenonderons.nl!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond
%d bloggers liken dit: