Home » Er was er één jarig, hoera! Hoera! | Dagboek van een PloeterMoeder

Er was er één jarig, hoera! Hoera! | Dagboek van een PloeterMoeder

Twee jaar geleden reden we in de ochtend naar het ziekenhuis in de wetenschap dat ons gezin een paar uur later uitgebreid zou worden met een jongetje. Na een spoed keizersnee en een ongeplande keizersnee, gaf deze geplande keizersnee mij ontzettend veel rust. Maar dat is dus alweer twee jaar geleden. En dat allerliefste jochie was afgelopen week jarig. Uiteraard hebben we dat goed gevierd.

Ik prop stiekem via de foto hierboven een foto in van vorige week zondag (de week begint voor sommigen ook op zondag dus zo gek nog niet) want toen bliezen we samen met familie en vrienden al twee kaarsjes uit. Sem is verwend tot en met. Van een houten gereedschapskistje tot een toet toet auto. Overigens hadden we het bewuste autootje, Tim Takelwagen, al 3 keer in huis. Ik trok daarom de stoute schoenen aan en vroeg of het geruild kon worden. Het bonnetje was mee dus no problemo.

Dinsdag

Dinsdag trakteerde meneer op de opvang. En uiteraard heb ik er geen foto’s van gemaakt. Nepblogger dat ik ben. Ik heb Buurman en Buurman boekjes en koekjes gekocht en samen met wat sliertjes blauw papier in een cellofaan zakje gedaan. Op een stukje papier heb ik zijn naam gestempeld, 2 jaar geschreven en een ballonnetje getekend en ook in het zakje gedaan. Zak gesloten met kraft washitapi en klaar was Kees.. uhm ik.

Dinsdag is de dag dat ik aan mamaLou blogt en Fem.club kan werken en een vriendin kwam gezellig meedoen. Ook al doet zij met haar bedrijf iets totaal anders, het was echt zó fijn! Samen overleggen, knallen en meters maken. Al voelde het eerder als centimeters trouwens, maar het was sowieso voor herhaling vatbaar en onze volgende werkdate is alweer gepland.

Wat zo fijn is aan deze dinsdagen is dat ik het meiske zelf kan ophalen. We fietstsen naar het dorp zodat zij een cadeau voor Sem kon kopen. Het begint een traditie te worden dat zij zelf ook iets voor de jarige uitkiest. Het werden diertjes van Duplo. Altijd goed. Toen bedacht ik me dat Hans Anders een 3 halen 1 betalen actie had en besloot ik een kijkje te gaan nemen. Een uur en 30 brillen passen later had ik 3 brillen gekozen. 1 echte, een zonnebril op sterkte en 1 reservebril. Al bekroop me wel het gevoel dat de actie een wassen neus was. Ik heb namelijk nog nooit zoveel voor een bril betaald daar. Dus tsja…

Woensdag

Woensdag was hij dan echt jarig. Nog meer cadeautjes! En een mooie tekening van Bas. Van ons kreeg hij een slotenbox van Bigjigs. Geweldig ding! Vooraf was het nogal lastig om het nut er van aan De Man uit te leggen als je die zelf ook niet ziet, maar gelukkig ging hij overstag. Mijn vermoeden dat Sem er onwijs blij mee zou zijn klopte als een bus.

De Duplo viel ook in de smaak. En de helikopter die we voor Tim Takelwagen hadden omgeruild ook!

Na het verjaardagsontbijtje brachten we Mila naar school en konden we ook meteen blijven want ik had peuterbieb dienst. Het was erg gezellig met de andere hulpmoeders. Ook de jongens gedroegen zich voorbeeldig. In een onbewaakt ogenblik willen ze nog weleens Mila’s klas insluipen, maar ze bleven keurig op de gang.

Zaterdag

En toen was het zomaar ineens zaterdag. De dag die volgens Mila niet veel langer op zich had moeten laten wachten. Haar zelf gekozen verkleedkleren kwamen binnen. Ik kon ook voor Bas iets leuks uitkiezen. Deze week gaan we de echte mooie foto’s maken en komt het artikel, met carnaval in gedachten, online.

Lees ook: Alle ballen in de lucht… en ze daar houden! | met gratis printable

Zondag

We sloten de week af met een kraamvisite. Wat een lief, mooi en schattig babietje is het. De jongens waren vooral geïnteresseerd in al het speelgoed van de grote broer des huizes.

En zo ben je weer een week rond. Ik was niet alleen bezig met de verjaardag van Sem, maar ook het plannen voor Valentijnsdag en de verjaardag van De Man kort daarop. (Omdat ik mezelf gelukkig mag prijzen met hem als mijn grootste fan, kan ik er nog niks over kwijt.) Ook hebben we in een deuk gelegen om Sem. Hij heeft Benjamin mij horen roepen en sindsdien noemt hij mij zo nu en dan loeloe. Ik ga hem er niet aan laten wennen, maar hilarisch vind ik het wel. Kleine wijsneus!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond