Home » Egeltje Plof en Bob Bilnaad: Hilarische spellen voor kleuters

Egeltje Plof en Bob Bilnaad: Hilarische spellen voor kleuters

Spellen met een onvoorspelbaar element zijn typische spellen waar mijn kinderen enorm van kunnen genieten. De jouwe ook? Dan heb ik met de twee spellen uit deze review top tips voor je. Zowel Egeltje Plof als Bob Bilnaad zijn eenvoudige actiespellen die we in ruil voor onze mening mochten reviewen. De spelregels zijn makkelijk en het speelduur kort zodat je deze spelletjes makkelijk een keer tussendoor even bij pakt.

Egeltje Plof

Egeltje Plof bestaat uit een egel, 9 pijltjes en een dobbelsteen. Het gegeven is simpel: Je gooit met het dobbelsteen en het aantal op de dobbelsteen bepaalt hoe vaak je op de neus van de egel moet drukken. Heb je pech? Dan schiet de egel uit zijn vel waarbij hij de pijlen lanceert.

Spel met verrassing

Het lijkt wel op het spel van de krokodil met kiespijn, maar dan leuker. Wij vinden hier allemaal het idee van de kaken van de krokodil toch net iets te spannend, haha. De zachte pijltjes van de egel daarentegen zijn wat kindvriendelijker. Je hebt de vrijheid om het spel zo te spelen als je wilt. Degene bij wie de pijltjes in de lucht gaan, is af of juist de winnaar. Wij spelen de eerste versie, maar ze vinden allemaal dat moment zó leuk, dat het niet eens uitmaakt dat je eigenlijk hebt verloren.

Lees ook: Inspiratie voor de vier cadeautjesregel

Bob Bilnaad

De naam vinden mijn kinderen, en ik ook, al hilarisch. Geniale zet van Hasbro als je het mij vraagt. Het is anders en opvallend. Dat heb je ook wel nodig in het oerwoud van alle spellen die worden uitgebracht. Onze aandacht was in elk geval meteen getrokken. Een nadere kennismaking heeft ons niet teleurgesteld; Bob Bilnaad is een leuk spel voor kleuters.

Binnen spelen met water

Niet in de laatste plaats omdat je lekker nat gespetterd wordt. Bob is een loodgieter en is een gootsteen aan het repareren. Met zijn hoofd in het kastje en zijn dikke billen er buiten is de beste man druk in de weer. Bob kan de klus zonder gereedschap natuurlijk niet klaren. Die mogen alle spelers één voor één aangeven en aan zijn gereedschapsgordel hangen. Maar pas op: Als het te zwaar wordt, word je getrakteerd op water uit de gootsteen. Een het aanzicht van het mooie hartjes onderbroek van Bob natuurlijk.

Het water dat uit de gootsteen komt voelt eerder als een nat briesje dan als een plens water in je gezicht en daardoor prima geschikt om binnen met water te spelen. Met een theedoek in de buurt is er helemaal niks aan het handje.

Lees ook: Boer Boris sinterklaasboek: Een paard voor Sinterklaas

Leuke spellen voor kleuters

Mijn ervaring is dat je in het begin een paar keer moet aangeven dat ze heel zachtjes het gereedschap aan de gordel van Bob moeten hangen en geen druk mogen uitvoeren. Anders is de ronde bij de eerste beurt al over en dat is jammer.

Bob Bilnaad en Egeltje Plof zijn van Hasbro en vinden we dikke aanraders voor kleuters, maar eigenlijk ook wel peuters.

Gebruik je Pinterest graag om inspiratie op te doen? Bewaar dan dit artikel via deze afbeelding op een bord naar keuze. 

[/et_pb_text][/et_pb_column]
[/et_pb_row]
[/et_pb_section]••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond