Home » De Efteling; een dag vol heerlijke clichés

De Efteling; een dag vol heerlijke clichés

Regelmatig zie ik ze voorbij komen op Facebook. Van die foto’s van kindjes, met al dan niet een geforceerd lachje, op een rode paddenstoel. Ik ben in de Efteling! schreeuwt zo’n foto je toe. Afgelopen week heb ik het ritueel voorgaand aan de plaatsing van zo’n foto mogen aanschouwen. “Blijf nou zitten” “Toe… lach nou even” En het idee voor deze blog was geboren. Uiteraard werd ik keihard aangepakt door karma; Mila wilde ook op een paddenstoel.
 


 
Lees ook: Julianatoren; een te gek dagje uit
 

Efteling clichés

 
Het Sprookjesbos en de rode muzikale paddenstoelen dus. Efteling’s grootste cliché. Maar er zijn nog meer hoor die bij dit leuke dagje uit horen. Sommige kennen we allemaal, sommige zijn van mij persoonlijk.

• Steevast als we het parkeerterrein oprijden verzucht ik bij het zien van al die auto’s hoeveel geld De Efteling wel niet verdiend op zo’n dag. Mijn wederhelft mompelt dan wat over kosten, onderhoud en personeel. Maar dan nog. Even serieus hé, entree, parkeergeld en wat al niet meer. Serieuze business hoor!

• Bij het zien van de enorme rij bij de kassa vraag ik me vervolgens altijd af waarom niet meer mensen online een kaartje kopen. Scheelt je toch weer vier euro’s. Ik zeg value mensen, value.

• Kleffe broodjes en lauwe pakjes drinken. Ik vind het heel erg om toe te geven, maar stiekem vind ik het zo armoedig. Niet voor een ander trouwens, maar puur voor mezelf. Als ik dan toch zoveel geld er tegenaan gooi om binnen te komen, dan kunnen wat patatjes en ijskoude flesjes fris er ook wel bij. Gelukkig is mijn wederhelft wat verstandiger én heb ik kinderen. Dus de broodjes gaan mee en op.

• Als een pakezel teveel bij je hebben. Een paraplu voor als het regent, een vest voor een fris Hollands windje, setje extra kleren voor kinderongelukjes, luiertas en vergeet die kleffe broodjes niet… Man, man, man.

• En dan toch juist dat ene vergeten. Zoals luiers twee jaar geleden of een buggy vorige week. Als ik iets vergeet, doe ik het wel goed. Dankzij de draagzak die in de auto lag en een gewillige papa is de buggy gelukkig niet gemist.
 


 
Lees ook: Tentoonstelling ZELF! Kunst voor peuters en kleuters
 
• Balen als je bij de supermarkt aan moet sluiten in een rij van meer dan drie mensen en blij zijn als de wachttijd voor een attractie “maar” een half uur is.

• Vroeger toen ik klein was… Benjamin komt al sinds kleins af aan in De Efteling. Dus hij heeft dan ook de nodige herinneringen aan het park. Dat varieert van alle attracties bij naam kennen tot de bijbehorende liedjes mee kunnen zingen. Zijn herinneringen deelt hij graag. Elk bezoekje weer…

• Souvenirs. Tot voor kort had ik ook maar niet de minste neiging om iets te kopen. Tot ik deze keer een allerschattigste prinsessen verkleedjurk zag hangen. Uiteraard kocht ik ook de bijpassende haarband. En Efteling stickers. Ze lagen bij de kassa. En kostten maar €1,00. Ik ben een sukkel!

• Bij het bekijken van de foto’s realiseren dat je zelf op geen enkele foto staat. Dit geldt overigens voor bijna elk willekeurig uitje dat we maken.
 

 
En toch, ondanks (of juist) deze clichés maken een dagje Efteling wat het is. Een dagje uit waarbij niet alleen Mila zich vermaakt, maar ook ik het onwijs naar mijn zin heb.

 Wat hoort voor jou bij een dagje Efteling?
 ••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond