Na de loopfiets is een eerste kinderfiets een logisch vervolg. Waar let je op als je deze gaat kopen? Onlangs was het zover voor Bas. Speciaal voor onze kerstactie mocht ik van Bikester zijn allereerste kinderfiets daar uitzoeken. En dat is niet alles! Lees snel tot het eind verder voor meer details.

Eerste kinderfiets

Bij het kiezen van de fiets heb ik allereerst gekeken naar zijn lengte en leeftijd. Omdat hij 3 jaar is en ongeveer 95 centimer heb ik gekozen voor een 12 inch fiets. Wat voor mij ook heel belangrijk is, is het ontwerp van een fiets. Hoe kindvriendelijk is het? Er zijn verschillende modellen, maar ik vind het heel belangrijk dat hij lekker rechtop kan zitten. Geen racehouding bijvoorbeeld dus. Omdat ze nog niet zo heel goed hun aandacht kunnen verdelen, zijn alleen trommelremmen voldoende.

Lees ook: Welke loopfiets is voor welke leeftijd geschikt?

Kinderfiets Bikester

Bikester is een online fietsenwinkel met niet alleen fietsen, maar ook fietsonderdelen en fietskleding. De website werkt kinderlijk eenvoudig en kiezen was zo gedaan. De tips die gegeven worden, vond ik erg nuttig om te lezen. Als ook de reviews trouwens. Toch fijn om op die manier een beter beeld te krijgen van het product.

Vermont kinderfietsje

Het monteren heb ik aan De Man overgelaten. Ik heb me laten vertellen dat dat prima ging. De kinderfiets van Vermont voelt hartstikke degelijk aan. We hebben de zijwieltjes zonder nadenken er meteen opgezet, maar ik vraag me nu af of dat wel wijs is. Met een loopfiets leer je toch juist om je balans te houden? Is een hulpmiddel voor dat balans dan nog wel echt nodig bij de overstap naar een kinderfiets? Kunnen ze het niet beter meteen zonder leren? Zomaar even een overdenking.

Omdat het zijn lievelingskleur is, heb ik gekozen voor een blauwe kinderfiets. Er zit een bel op en 1 handrem. Hoewel ik een handrem niet nodig vind, pastte de fiets verder zo goed bij hem dat ik er toch voor heb gekozen. Ook zit er een zwart mandje bij dat je voorop kunt installeren. We zijn zo blij met deze fiets voor Bas! En hij zelf ook trouwens. Ook niet onbelangrijk. Soms moet de liefde groeien zoals met zijn loopfiets, maar hij wilde nu meteen op zijn fiets.

De fiets heeft voor en achter reflectoren en het stuur heeft een stootkussentje. Prettig deze veiligheidsmaatregelen.

Het is heel duidelijk zijn eerste echte fiets. We hebben er ook nog niet heel veel mee kunnen oefenen, maar tot dusver gaat bijvoorbeeld het trappen erg goed. Hij kan bij de grond en als hij trapt, zijn z’n benen lichtgebogen. De goede houding!

8 Days of Christmas

Ben je ook aan het oriënteren op een nieuwe (kinder)fiets? Deze fiets is op het moment helaas uitverkocht als 12″, maar Bikester heeft nog meer mooie kinderfietsen. Vandaag, de allerlaatste dag van #8daysofchristmas maak je kans op een fiets t.w.v. €90,00 bij Bikester.nl. Wat je hiervoor mag doen is het volgende:

•Volg mij op Facebook
•Join de PloeterMoeders Club. Voor het inschrijfformulier scroll je een stukje naar beneden.
•Laat mij in de reacties weten dat je meedoet.

Delen, liken en andere social media kanalen volgen, wordt enorm gewaardeerd.

Ook bij de andere meiden kun je mooie prijzen winnen. Josan verloot een cadeaubon ter waarde van €80 voor Campz.

••Op mamaLou blogt maak ik soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, ik daar een commissie voor ontvang. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 %d bloggers liken dit: