Home » Doe het lekker zelf: een sensopatisch spel

Doe het lekker zelf: een sensopatisch spel

Tot een paar maanden geleden had ik nog nooit van sensopatische spellen gehoord. Op Mamaliefde, de blog van Linda, heb ik er voor het eerst over gelezen. Bij een sensopatisch spel draait het om je zintuigen. Meer specifiek; beleven met je zintuigen. Het beleven doe je met materialen zoals onder andere verf, zand, meel, scheerschuim of gewoon water. Wist je trouwens dat wanneer je aan het genieten bent van een lange douche je ook sensopatisch bezig bent? 

Kenmerkend aan de materialen die gebruikt worden is dat ze ongevormd zijn. Wordt dat dan geen troep? Ja en daar was ik in eerste instantie ook een beetje huiverig voor, maar het hoort erbij. Oud laken erbij of losgaan in een teil scheelt al een hoop. Verlangend uitkijken naar de zomer mag ook!

Doe het lekker zelf: sensopatisch spel

Of je stopt het allemaal in een zakje. Dat is wat ik deze week gedaan heb. Al surfend kwam ik het tegen: een zakje gevuld met scheerschuim en enkele elementen. Zoals je eerder een keer hebt kunnen lezen, ben ik niet zo dol op magisch zand en zal het daarom niet zo snel aanbieden. Aangezien het hier dus blijft liggen en dat toch wel zonde is, verving ik het scheerschuim voor het zand. In de winkel zoekend naar elementen om in de zak te doen, kwam Mila met een doosje paasfiguurtjes aan; perfect! Eigenlijk kun je dus alles gebruiken wat je wilt, mits het niet scherp is. Naast scheerschuim en zand kun je trouwens ook prima gekleurd haargel gebruiken.

Ik heb het natuurlijk ook zelf uitgeprobeerd en moet zeggen dat het kneden van de zak en het zoeken naar de elementen mij een rustgevend gevoel gaf. Mila vond het enorm leuk om mij te helpen met het magisch zand. Ik neem mezelf dan ook meteen voor om haar hier vaker mee te laten spelen. Haar plezier staat uiteindelijk toch wel boven mijn (in dit geval) onredelijke bezwaren.

Ook lekker zelf doen?

> Diepvrieszakjes met zipsluiting €1,29 AH

> Diverse elementen naar wens. Ik gebruikte onder andere wiebeloogjes, paasfiguurtjes en pom poms €4,36 Xenos en Action

> Magisch zand

Je vult een diepvrieszakje met de spulletjes die je uitgekozen hebt. Het is de bedoeling dat deze spulletjes niet meteen zichtbaar zijn en je kindje(s) er naar op zoek moet(en) gaan. Om dit nog meer te stimuleren heb ik twee wiebeloogjes, een neus van pom pom en een mond van uitgeknipt karton in de zak gedaan. Het doel is om deze te vinden en een gezichtje te vormen.


→Doe je lekker zelf mee? Deel dan jouw creatie met me, vind ik leuk! 
Neem contact met me op als je een eigen doe het lekker zelf wilt delen met de lezers van mamaLou blogt.←••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond