Home » Een schone woning begint van binnen naar buiten

Een schone woning begint van binnen naar buiten

Je wil graag dat je woning van binnen en van buiten schoon is. Toch kan het gebeuren dat er schimmelvorming ontstaat of een gootsteen verstopt raakt

Je wil graag dat je huis van binnen en van buiten schoon is. Toch kan het gebeuren dat er bijvoorbeeld schimmelvorming ontstaat of een gootsteen verstopt raakt doordat vuil zich ophoopt in de afvoer. Maar hoe ontstaat het en hoe kun je schimmel verwijderen?

Schimmel kan groeien doordat er een vochtprobleem is door condensatie, opstijgend vocht of doorslaand vocht. Condens krijg je doordat warme lucht afkoelt en in druppels neerslaat op bijvoorbeeld tegeltjes en ramen. Dit zie je vaak gebeuren in de douche en in de keuken. Opstijgende vocht komt vaak voor in de wat oudere woningen waarbij vocht uit de grond optrekt tot in de muren van het huis. En tot slot is er nog doorslaande vocht dat wordt veroorzaakt doordat de buitengevel niet goed opdroogt en het vocht door de binnenmuren komt. Natuurlijk kun je het probleem aanpakken, maar het is belangrijk om eerst de oorzaak te verhelpen omdat je anders na een tijdje dezelfde problemen krijgt. In dit artikel vertellen we je hoe je ervoor zorgt dat je huis van binnen en van buiten schoon is en blijft.

Ventileren voorkomt veel ellende

Vochtige lucht dat ontstaat doordat je ademhaalt, doucht, kookt of kleding droogt aan een droogrek moet weg kunnen. Dit voorkomt dat het gaat condenseren waardoor schimmel de kans krijgt om zicht te ontwikkelen. Wanneer je opeens uit het niets last krijgt van schimmel kan dat verschillende oorzaken hebben. Bijvoorbeeld omdat je huis onlangs beter is geïsoleerd of omdat je dubbele beglazing hebt geplaatst. Op deze manier kan vocht niet goed meer weg en ontstaat schimmel. Goed ventileren is niet alleen goed voor je gezondheid, het zorgt er ook voor dat vochtige lucht afgevoerd wordt. Wanneer je niet de hele tijd een raam open wilt houden is het laten installeren van een goed ventilatiesysteem een optie. 

Korte metten met verstopte leidingen 

Niets is zo irritant als een verstopte gootsteen. Het water loopt niet meer weg en het begint op een gegeven moment ook behoorlijk te stinken. Maar wat te doen? Natuurlijk zijn er huis, tuin en keukenmiddeltjes die je kunt proberen. Bijvoorbeeld eerst de gootsteen volgooien met soda en vervolgens daar azijn bijgooien. Door een chemische reactie gaat het goedje bruisen en kan de verstopping verholpen zijn. Maar het kan het ook alleen maar erger maken. De verstopping kan verplaatst zijn naar verder in het afvoersysteem. Gelukkig zijn er ook professionele middelen verkrijgbaar die doen wat ze beloven. ••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond