Home » Een rondreis door Japan met kinderen

Een rondreis door Japan met kinderen

De schoolvakanties staan weer voor de deur, en daarmee vaak ook de vakanties naar het buitenland. Nu kun je kiezen voor weer een paar weken naar die ene camping in Zuid-Frankrijk, maar wat dacht je van een onvergetelijke rondreis door het mooie Japan? Wij helpen je op weg met het plannen van je rondreis door Japan met de kids.  

Osaka 

Ga je voor de eerste keer op vakantie naar Japan? Dan is Osaka de ideale bestemming om je reis te starten. Osaka is eigenlijk net een dorp, een plek waar je aan het begin van je reis nog even heerlijk tot rust kunt komen.  

Kyoto 

Kyoto is een drukke stad, maar daarom niet minder leuk om met kinderen te bezoeken. Ga bijvoorbeeld op pad met de bus, de ideale manier om lange afstanden te maken en ook nog eens gratis voor kinderen onder de 6 jaar. Wil je meer van de stad zien? Huur dan fietsen en ga zelf op onderzoek uit in de grote stad. Vlakbij Kyoto vind je Nara, een stad welke bekend staat om de vele herten die er vrij rondlopen. Makkelijk te bereiken met de trein en extra leuk voor de kinderen, want de herten zijn niet schuw voor mensen en je kunt ze zelfs voeren. Tot slot kun je je in Kyoto zelf in verschillende winkels laten verkleden als Geisha en op de foto gaan.  

Takayama 

Wil je het echte Japan meemaken? Maak dan een stop in Takayama. Hier kun je verblijven in traditionele, Japanse huizen en proeven van de Japanse cultuur. Takayama zelf is niet zo groot, maar het verblijf zelf en het dagelijks moeten dragen van een Yokata (een soort kimono) is al een hele leuke ervaring op zich.  

Nagano 

Bij een bezoek aan Japan mag je natuurlijk ook de natuur niet overslaan. Vlakbij Nagano kun je het Kamikochi National Park bezoeken, waar je prachtige bergen en rivieren kunt bewonderen. Door het pure water dat vanuit de bergen door deze omgeving stroomt, vind je in de omgeving veel Wasabi-plantages. Een bezoek aan zo’n plantage is hartstikke leuk, ook als je het liever niet wilt proeven!  

Mount Fuji 

Nog een stuk natuur dat je zeker niet mag overslaan: Mount Fuji! Het uitzicht op deze berg kan prachtige plaatjes opleveren. En leuk voor de kids: in de buurt van Mount Fuji vind je een pretpark in de stijl van Casper & Lisa, vol leuke winkeltjes en attracties.  

Tokyo 

Tot slot mag Tokyo niet op dit lijstje ontbreken. Breng hier een bezoek aan het Sunshine Aquarium, een aquarium dat bovenop een warenhuis is gebouwd. In de stad vind je veel thema restaurants, zoals bijvoorbeeld het Pompompurin Cafe. Het eten is er niet altijd van goede kwaliteit, maar het is wel een heel leuke ervaring voor de kinderen. Ook vind je in de stad Disney Tokyo. Net als de parken in Amerika en Frankrijk, maar dan in Japan. Een heerlijk dagje vermaak voor de kids! Let wel op: Tokyo is een erg grote stad, en je bent hier al gauw een uur onderweg met het openbaar vervoer om bij een bestemming of activiteit te komen.  ••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond