Home » Een reis naar Amerika: wat moet je regelen?

Een reis naar Amerika: wat moet je regelen?

Een reis naar Amerika, voor veel mensen is dit een puntje op de bucketlist. En dat begrijp ik goed! Amerika is een prachtig en divers land, met oneindige landschappen en overweldigende steden. Een reisje naar Amerika boek je niet zomaar, hiervoor moet je wel een aantal dingen goed uitzoeken. Zo zijn er bijvoorbeeld een aantal dingen die je moet regelen zoals het aanvragen van een ESTA en het uitstippelen van een route. In dit artikel deel ik handige tips met je voor een reis naar Amerika, lees je mee?

Wat is een ESTA?

Wanneer je een reis naar Amerika gaat plannen, is het belangrijk om een ESTA te regelen. Een ESTA is een digitale reistoestemming van de Amerikaanse overheid, die je nodig hebt om Amerika binnen te komen. Hierdoor voorkomt Amerika dat er ongewenste reizigers worden toegelaten op vliegtuigen en schepen richting Amerika. Een ESTA is tot twee jaar na toekenning geldig, in die periode mag je onbeperkt reizen maken naar Amerika. Elke reis mag maximaal 90 dagen duren. Je kunt het dus meerdere keren gebruiken, wanneer je bijvoorbeeld familie in Amerika hebt wonen of voor je werk regelmatig naar Amerika moet. LET OP: met een ESTA mag je niet in dienst treden bij een Amerikaanse werkgever. Je mag wel betaald krijgen voor werkzaamheden in Amerika, dit wordt gezien als zakenreis en dit valt onder de voorwaarden voor een ESTA.

Een ESTA aanvragen

Online kun je gemakkelijk en snel een ESTA aanvragen. Je vult online een formulier in, betaalt €29,95 en je ESTA is geregeld! Voor het aanvragen van een ESTA heb je de paspoorten van de reizigers, werkgeversgegevens van de reizigers en informatie over eventuele aanwezigheid van ernstige overdraagbare ziektes, verslavingen, drugsgebruik en/of strafblad nodig. Ook wordt er gevraagd of je in het verleden in Libië, Iran, Syrië, Soedan, Noord-Korea, Irak, Somalië en/of Jemen bent geweest. Als je op een of meerdere vragen ‘ja’ moet antwoorden, is het niet mogelijk een ESTA verklaring te krijgen.

Plan je route

Wanneer je een ESTA hebt geregeld, is het tijd om je route definitief te maken. Er zijn verschillende reisroutes in Amerika, maar de populairste is toch wel de west kust. De west kust route loopt van San Francisco naar Los Angeles, met onderweg populaire stops zoals: Death Valley, Las Vegas, Grand Canyon, Bryce Canyon, Zion, Antalope Canyon, Route 66 en Palm Springs. Je kunt de route op verschillende manieren rijden, dit is ook afhankelijk van je startpunt. Zelf zijn wij gestart in San Francisco, een geweldige stad waarbij je meteen het Amerikaanse leven ervaart. Wij zijn langs de kust naar Los Angeles gereden, met tussendoor de bekende stops.

Vanaf Los Angeles zijn wij weer teruggereden naar San Francisco, daar hebben we onze auto weer ingeleverd en vanaf daar zijn wij ook terug gevlogen. Je hoeft natuurlijk niet dezelfde plek als begin- en eindpunt te hebben, dit kan ook een andere plek zijn. Plan de reis op een manier die voor jou goed voelt! Hou er wel rekening mee dat je minstens 20 dagen moet plannen voor een rondreis, om zoveel mogelijk te zien en doen. Wil je niet zoveel bagage meenemen, dan kan dit artikel met een paklijst voor ultra-light-backpacking enorm van pas komen.

Camper of auto?

Een rondreis kun je op twee manieren maken: met een auto of met een camper. Wij hebben zelf gekozen voor een auto. Bij het vliegveld konden wij onze auto ophalen en wij zijn toen telkens naar verschillende punten gereden. Wij sliepen in hotels, dit kun je natuurlijk zo duur maken als dat je zelf wilt. Het fijne van een auto vond ik, dat je ook gemakkelijk even een stadje in kon rijden, wanneer je bijvoorbeeld even wat wilt eten. Met een camper is dit toch wat lastiger, zeker wanneer je net gevestigd staat op een camping. Echter heb je met een camper wel wat meer vrijheid!

Wij hadden vooraf alle hotels geregeld en reden van plek naar plek. Met een camper kun je wel sneller beslissen of je langer op een plek blijft, wanneer je nog niet alles hebt gezien of even uit wilt rusten. Die mogelijkheid heb je met een auto en geboekte hotels minder. De keuze voor auto of camper ligt ook aan het gezelschap. Wanneer je met z’n tweeën op rondreis gaat, kan het super leuk zijn om dit samen met een camper te doen! Wij waren met 5 volwassenen en dan is een camper wel aan de kleine kant. Wij vonden het ook wel lekker om onze eigen kamer te hebben aan het eind van een
lange dag.

Rondreis door Amerika

Al met al is het een super ervaring om een rondreis door Amerika te maken. Zorg dat je van te voren alles goed geregeld hebt omtrent je ESTA, dan sta je niet voor onverwachte verassingen tijdens je reis. En of je nu met een camper of een auto gaat: het is een reis om nooit te vergeten!

Zou jij graag naar Amerika gaan? Of ben je er al eens geweest?••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie
  • […] Als je graag een goede reisverzekering wilt afsluiten, kun je even op de site van een verzekeringsmaatschappij als bijvoorbeeld Univé gaan kijken. Hier kun je met een paar klikken op je muis een goede verzekering afsluiten waarmee je jezelf voor heel veel onheil kunt beschermen. Wij wensen je alvast een heel fijne reis toe! […]

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond