Als je zwanger bent, maar ook na je bevalling zijn er tal van leuke babyboxen die je kunt aanvragen. Deze zijn gevuld met reclame, samples en kortingsbonnen. De blije doos is een heel bekend voorbeeld. Tijdens mijn zwangerschappen heb ik al deze dozen aangevraagd. Omdat het kan! Omdat ik het leuk vind. Maar wist je dat er ook meer originele babydozen zijn die je kunt aanvragen? Die zijn misschien minder bekend, maar daardoor denk ik ook juist leuker. Wil je wel graag een volledig overzicht? No worries, ik heb een printable gemaakt die je gratis kunt downloaden.

Bulbby babytas

Sinds kort kunnen alle mama’s een gratis Bulbby babytas aanvragen. In deze tas zit een babymutsje met naam en nog veel meer leuke goodies en kortingscodes. Je kunt de babytas aanvragen door je geboortekaartje (niet ouder dan 3 maanden) te mailen of per post naar Bulbby te sturen. Hiervoor ontvang je dan een code waarmee je de Bulbby babytas gratis kunt bestellen.

KaatjeTomaatje

Je stuurt je geboortekaartje op naar KaatjeTomaatje en na enkele weken ontvang je een kortingsbon en een gepersonaliseerd cadeautje. Ik ontving een shirtje in de stijl van ons kaartje. Deze kun je in de auto ophangen. Je kunt hem ook aantrekken bij een knuffel. Of gewoon heel stylisch in de babykamer een plekje geven. Super origineel! Update: Kaatje Tomaatje is wegens ziekte tijdelijk gesloten.

Lees ook: Yes! Een Nederlandse podcast voor moeders. Welkom bij de PloeterMoeders Club Podcast

Geboortekaartjes actie

Deze kersverse mama spaart geboortekaartjes. Als je haar 1 (of meerdere verschillende) opstuurt, mag je in ruil daarvoor een naamsleutelhanger uitzoeken. Ook oudere kaartjes vind ze leuk om te ontvangen. Weetje: Met het insturen maak je ook kans op leuke prijzen. De moeite waard dus.

Lees ook: Filet americain die je wel mag als je zwanger bent

 

Albert Heijn

Bij het laten zien van je geboortekaartje krijg je een pakket met 2 rollen beschuit en een pak blauwe of roze muisjes. Helaas houdt niet elk filiaal deze actie. Vraag het even bij de servicebalie van je filiaal.

Baby & Tiener Store

In Sliedrecht en Cappelle aan den IJssel heb je de Baby & Tienerstore. Ook hier kun je een mooi cadeau ophalen als je bevallen bent. Als je dit formulier invult dan ontvang je een barcode waarmee je de geboortedoos om baby’s eerste herinneringen in te bewaren op kunt halen. Denk aan tandjes die loskomen en een haarlokje bijvoorbeeld.

Hoogvliet supermarkt

Deze is niet per sé onbekend, maar wil ik je zeker niet ontnemen. Puur omdat ik het zo’n leuk pakket vind. Van deze supermarkt ontvingen wij namelijk een boekje met allemaal bonnen. Met de bonnen kan er van alles gehaald worden passend bij de 1e levensjaar van je kleintje. Van billendoekjes, shampoo, wasgel, diksap, potjes voeding tot 2 pakken luiers. Ook zitten er in het boekje kortingsbonnen waarmee je korting krijgt op een fotoboek en de boodschappen voor het eerste verjaardagsfeestje van je kindje. Het leuke (en slim van Hoogvliet) is dus dat je telkens als je kindje een zekere leeftijd heeft bereikt je weer een aantal producten mag komen ophalen. Update: Het lijkt er op dat Hoogvliet het programma enigzins heeft aangepast. Je kunt je tijdens de zwangerschap al opgeven voor het Welkom op de Wereld programma. Het programma houdt in dat je passende aanbiedingen, nuttige tips en informatie ontvangt passend bij jou en je kind. Na de geboorte kun je overigens nog steeds een pakket met leuke producten aanvragen. Leuk!

Hoogvliet supermarkt baby doos

Lees ook: Opnieuw zwanger worden binnen een jaar. Dit deed het mij!

Zeeman

Zeeman doet weer mee! Schaamde je je zelf vroeger om gezien te worden met een Zeeman tasje, nu leg je daar bij wijze van spreken geld voor neer. Vanaf 2016 heeft Zeemand een gratis romper actie waarmee je een rompertje van biologisch katoen kunt ophalen. Vul dit formulier in om je gratis romper op te kunnen halen.

Stichting Babyspullen Babystartpakket

Heb je een klein inkomen en daardoor niet zoveel te besteden? Gelukkig is Stichting Babyspullen om je een klein stukje op weg te helpen met babyproducten. Met het babystartpakket kun je je kindje een goede start geven, ondanks je eigen financiële situatie. Kijk snel hoe je je aan kunt melden. Ben je in de fijne positie dat je juist een handje kunt helpen? Ook daar vind je op de website meer informatie over.

 

Tips: – Houd bij het bestellen van je geboortekaartjes er rekening mee dat je vaak bij deze zwanger cadeaus acties een geboortekaartje moet opsturen. – Lees de voorwaarden goed. Soms is er een uiterste termijn waarbinnen je de kaart moet inleveren. – Voor niets gaat de zon op: er is een kans dat je reclame ontvangt per post of per email. Dit artikel van de Consumentenbond gaat daar nog een stukje dieper op in.

Niet gevonden wat je zoekt? Hier vind je een compleet overzicht van gratis babydozen in Nederland, België en Duitsland.

 

Ken jij nog originele babydozen die ik niet genoemd heb?

 

••Op mamaLou blogt maak ik soms gebruik van affiliatelinks (te herkennen aan een *). Dit betekent dat als jij hier op klikt, ik daar mogelijk een commissie voor ontvang. Dit kost jou niets extra, maar levert mij wel een kleine vergoeding op. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Dit beïnvloed mijn mening echter niet. Meer informatie vind je in mijn disclaimer.

 5 Comments

  1. Wat een leuk overzichtje! Dat wist ik niet toen Jim geboren werd. Voor de volgende 😉

  2. Zo leuk! Spijtig genoeg is ons mannetje al bijna 8 maanden, anders was ik meteen enthousiast postzegels beginnen plakken!

  3. Pingback: MamaLou blogt; in cijfers – mamaLou

  4. Pingback: Hét geboortekaartje kiezen moeilijk? Niet met deze tips! | mamaLou blogt

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It
%d bloggers liken dit: