Home » Een ongeluk in een klein hoekje

Een ongeluk in een klein hoekje

Er zijn van die momenten die ik als ouder niet snel vergeet. Ontroerende momenten zoals de geboorte en mijlpalen die gehaald worden zoals het eerste woordje. Er zijn ook andere gebeurtenissen die mij bij blijven. Die ene keer bijvoorbeeld dat mijn dochter tegen de auto van een buur aanreed met haar fietsje. Een ongelukje zit dan echt in een klein hoekje.

Is er schade?

Ze begon net met fietsen zonder zijwieltjes. Het leek ons daarom wel leuk om even een blokje om te gaan. Dat ging hartstikke goed! Trots dat ze was! Bij thuiskomst letten we heel even niet op en het was gebeurd. Bij het nemen van een bocht nam ze de auto van een buurvrouw mee. Ai!

Vrij snel nadat ik door had dat mijn kostbaarste “bezit” niets had, sloeg de schrik mij alweer om het hart. Hoe zit het met het bezit van de ander? We kennen allemaal wel een verhaal van iemand met een klein krasje waarvan de hele auto opnieuw gespoten moest worden. Een dure grap en ik zag de bui al hangen. En dan ben je gewoon heel blij dat je een aansprakelijkheidsverzekering hebt afgesloten.

Goed verzekerd!

Hoe heb jij het geregeld? Het kost bijna niets, maar scheelde mij veel zorgen op dat moment. Nadat ik mij realiseerde dat we gedekt waren, kon ik opgelucht ademhalen. De aansprakelijkheidsverzekering van FBTO dekt niet alleen schade die je maakt aan spullen van iemand anders, maar ook de schade aan iemand anders. Ben je in het buitenland en veroorzaak jij of een gezinslid daar schade? Geen zorgen, zowel schade die in het buitenland gemaakt is als schade door gezinsleden en huisdieren zijn verzekerd. Zelfs logees zijn meeverzekerd. Dat lijkt mij een hele prettige gedachte.

Het ongelukje van Mila liep uiteindelijk ook nog met een sisser af en we hoefden geen claim in te dienen. Desondanks kan ik mij het voorval nog zo goed herinneren! Dat zegt wel iets over de impact van zo’n ongelukje. Zo’n verzekering zou net als de zorgverzekering eigenlijk verplicht moeten zijn.

Ik weet heel goed het verschil tussen mijn en dijn en dat breng ik mijn kinderen ook bij.

Toch heb je niet alles in de hand. Eén moment van onoplettendheid of klungeligheid en het is al gebeurd. Dan ben ik blij dat ik dan tenminste iets áchter de hand heb.

 

Foto van meisje op de fiets van YanLev via Shutterstock••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond