Home » Een nieuwe kinderrugzak kiezen; dit is waar ik op let

Een nieuwe kinderrugzak kiezen; dit is waar ik op let

Mijn kleine vent die ineens helemaal zelve zijn rugtas wilde dragen. Jup, dat betekende vorig jaar voor mij een nieuw geluksmomentje. Het aanblik vond ik zo vertederend. En nog steeds! Maar die tas? Die kon inmiddels wel een upgrade gebruiken. Dit is waar ik op lette bij het kiezen van een nieuw kinderrugzakje.

 

Nieuwe kinderrugzak kiezen

Welk printje

Waar wordt mijn kind blij van? Dit is natuurlijk het leukste om over na te denken. Dat glunderende gezichtje zie ik dan al helemaal voor me.

Hoe groot mag hij zijn

Van iets praktischer aard; waar gaat de rugzak voor gebruikt worden? Afhankelijk hiervan weet je ook hoe groot hij minimaal moet zijn.

Wat vinden anderen er van

Voor ik online een aankoop doe, lees ik eerst de reviews. Als er negatieve reviews zijn, zie ik niet meteen van koop af trouwens. Zeker niet als de meerderheid positief is. Wel gebruik ik die om mijn verwachtingen bij te schaven.

Leuke extra’s

Zitten er leuke extra’s of handigheidjes bij de tas? Het is zeker niet van doorslaggevend belang, maar soms net even dat ene zetje die ik nodig had om toch ergens voor te kiezen.

Veiligheid

Hoe zichtbaar is mijn kind met deze rugzak? Tuurlijk, voor een kind dat zich beweegt tussen het verkeer op weg naar school bijvoorbeeld, is het een heel belangrijk puntje. Voor mijn peutertje dat loopt van de deur naar de auto is het minder van belang, maar niet geheel onbelangrijk. Ook in een woonwijk is zichtbaarheid niet verkeerd toch?!

Stoere kindjes rugzak

Ik mocht op Stoere Kindjes een nieuw rugzakje voor Bas uitkiezen. Met bovenstaande punten in mijn achterhoofd is deze door de keuring gekomen:

Mijn peuter gebruikt een rugzakje voor de gang naar en van het kinderdagverblijf. Zijn boekje moet er in passen en een setje verschonings kleren. Het hoeft dus niet al te groot te zijn. Verder wordt het tegenwoordig ook vaak voor de jongens gebruikt op uitjes. Een luiertas is, nu de jongste één is geworden, echt niet meer nodig. Wat we dan meenemen is een luieretui met 2 maten luiers, doekjes en luierzakjes. Iets lekkers voor onderweg zoals rozijntjes, een boterhammetje of een koekje. Ook is het handig als de drinkbeker en verschoonkleren voor Sem in passen. En dat doet het!

De tas is van Lässig en is lekker fel van kleur. Niet alleen leuk voor Bas, maar uit het oogpunt van veiligheid ook nog eens handig. Voor nog meer zichtbaarheid zijn er reflectoren toegevoegd. Op zo’n leuke manier dat het niet af doet aan het toffe printje. En daarover gesproken; een stoere draak is het geworden. Vind je ‘m niet te leuk?!

Wat betreft de extra’s… die zijn er ook! In de tas zit een karabijnhaakje met een etui. Ideaal om een vies rompertje even in te bewaren. Of een luiertje. De schouderbanden zijn gevoerd voor het comfort en door het borstriempje blijft de rugzak goed zitten. Bas kan dit riempje zelf vast- en losklikken. En wat ik echt mega handig vind, is het aparte vakje aan de onderkant. Ken je die aparte vakken in een voetbaltas voor vieze schoenen? Zoiets is dit ook. Dat vakje is trouwens geïsoleerd, perfect om eten voor onderweg in te bewaren.

Kiek ‘m goan ♥••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond