Home » Een nieuw ritme met weekmenu’s

Een nieuw ritme met weekmenu’s

Ik ben geen keukenprinsesje. Dus het bedenken van wat we moeten eten vind ik lastig. Het begint bij het boodschappen doen. Wij doen boodschappen voor de hele week. Dat bevalt ons goed. Maar als je niet van te voren hebt bedacht wat je wilt gaan eten, is dat toch een dingetje.

Voorbereiden

Enige voorbereiding voor het boodschappen doen zou best fijn zijn. Vooraf weten wat je de hele week gaat koken bijvoorbeeld. Ja, daar verlang ik toch wel naar. Dit hebben wij een tijdje gedaan met behulp van het Dr. Frank boek en dat werkte fantastisch. Ik hoefde niet zelf te bedenken wat we gingen eten. Boodschappenlijstje was al klaar. Kwestie van kopiëren of overschrijven. En we aten ook nog eens andere dingen. Ja, dat beviel prima. Dit is alweer een paar jaar geleden toen wij nog geen kinderen hadden.

Menu plannen met kinderen

Nu met kinderen zou het nog praktischer zijn. Dan kan ik een betere planning maken van mijn week/dag aangezien we alles in huis hebben. We zijn al een tijdje aan het zoeken hoe dit aan te pakken. Boeken zijn van de bieb gehaald om te bekijken en om te testen of de gerechten lekker genoeg zijn. Vervolgens hebben wij een aantal boeken aangeschaft. Eerdere pogingen om met weekmenu’s te werken zijn gesneuveld. Maar na de vakanties moest het anders. Gekochte boeken zijn uit de kast gehaald en we moesten maar beginnen. Wij zijn begonnen met een herfst weekmenu uit het boek van Susan Aretz, ‘Wat Eten We Vandaag‘.

Het is een fase…

De gerechten zijn kindvriendelijk, niet zo moeilijk te maken en kosten niet veel tijd om te bereiden. Vooral dat laatste hè… Zo fijn! Voedzame, gezonde gerechten. De meeste gerechten hebben de kinderen wel gegeten. Niet alles vinden ze lekker maar dat kan ook niet anders aangezien ze met z’n drieën in de ‘ik lust dat niet’, ‘blegh dat is vies’ en ‘dat vind ik niet zo lekker’ fase zitten. Echt hartstikke gezellig aan tafel! Ik was blij verrast dat ze de spinaziesoep lekker vonden. Die ga ik vaker maken.

Een nieuw ritme

Nu moet ik nog proberen om een goede ritme te krijgen. Want daar gaat het nu nog mis. Ik wil het graag, maar het zit nog niet in mijn systeem om een weekmenu te maken en aan de hand daarvan een boodschappenlijst op te stellen. Maar ik ga er wel voor!

 

 

 

Like it? Pin it!

Foto van een notieboekje van one phote via Shutterstock••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond