Home » Een nieuw huis: waar let je op?

Een nieuw huis: waar let je op?

Een nieuw huis: waar let je op?

Een nieuw huis, een nieuw begin. Ik kan je er momenteel álles over vertellen, want we zitten middenin de zoektocht naar een nieuw huis. Een zoektocht die langzaam maar zeker op zijn einde lijkt te komen, want we hebben een huis op het oog waar we beide super enthousiast over zijn. Benieuwd waar wij tijdens onze zoektocht naar het ideale huis op hebben gelet? Lees maar mee en doe er je voordeel mee!

Licht in huis

We hebben om te beginnen gelet op de hoeveelheid lichtinval in huis. Ons huidige huis is momenteel namelijk vrij donker. Waar je dat aan merkt? Nou, bijvoorbeeld aan het feit dat we in de zomer vrijwel dagelijks in de ochtend de lamp in de huiskamer aan hebben. Het probleem van onze eettafel in de huiskamer is namelijk dat er weinig lichtinval is. We hebben een aanbouw aan de achterkant van ons huis, helaas zonder lichtkoepel, waardoor de lichtinval aan de achterkant van het huis minimaal is.
We merken zelf dat we het minder fijn vinden dat het in ons huis vaak vrij donker is, dus daarom was het voor ons belangrijk dat er meer lichtinval in ons toekomstige huis zou zijn. Bijvoorbeeld door lichtkoepels of een lichtstraat. Natuurlijk licht is nu eenmaal veel prettiger dan kunstmatig licht en daarnaast natuurlijk ook nog eens energiebesparend.

De mogelijkheden van het huis

Wat we wel geleerd hebben de afgelopen periode, is om te kijken naar de mogelijkheden van een huis. Want in de huidige markt is het onwijs lastig om een huis te kopen dat helemaal naar je zin in, zonder er nog iets aan te hoeven doen. Die huizen zijn er wel, maar daar is de vraagprijs dan ook wel naar. Wij hebben echt wel even moeten leren om door bepaalde nadelen van een huis heen te kijken en om dus te kijken naar wat wél kan. En dat heeft ons echt veel gebracht, want ik denk dat we anders nu nog steeds op zoek waren naar het ideaalplaatje.

De wijk

Wat voor ons zwaar mee heeft gewogen, is de ligging van het huis. We hebben namelijk huizen te koop zien komen die qua vraagprijs lager waren én meer ruimte hadden, maar waar we gewoon écht niet enthousiast waren over de wijk. Nu scheelt het dat wij voor ons huis in een voor ons bekend dorp aan het zoeken waren, maar als je geen idee hebt in wat voor wijk het huis staat, is het wat lastiger. Je kunt natuurlijk altijd een beetje rondvragen (zowel bij bewoners in de wijk als bewoners net buiten die wijk) of een paar keer gewoon eens rondkijken, om een indruk te krijgen van een wijk. Zo kun je door alleen al te gaan kijken een indruk krijgen van bijvoorbeeld de leeftijd van de bewoners en of er weinig of veel kinderen wonen.
Mensen aanspreken levert je daarnaast ook heel veel op. Het voelt misschien een beetje onwennig om onbekende mensen aan te spreken, maar het werkt perfect! Je krijgt zo namelijk een indruk door wát de mensen vertellen, maar ook door de mensen die je spreekt zélf.

Heel veel plezier en succes met het vinden van jouw droomhuis!


Uitgelichte foto via Shutterstock••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond