Home » Een kijkje in mijn blogkeukentje

Een kijkje in mijn blogkeukentje

Drie maanden geleden hakte ik de knoop door en begon ik deze blog. De afgelopen maanden ben ik rubrieken begonnen en er weer mee gestopt. Ik ben begonnen met 7 dagen per week bloggen, maar moest hier op terugkomen omdat mijn gezin mij ook lief is. Ik heb veel geleerd en ontdekt. Ik heb ontdekt dat het bloggen net is als het hebben van een kindje. Ik raak er niet over uitgepraat en wil alle ontwikkelingen, of het nou een poep of scheet is, delen met iedereen. Ik heb geleerd dat ik geen blogs moet aankondigen, want niets zo veranderlijk als mijn blogplanning. Sterker nog, ik heb geen planning.

(Gast)bloggen

Vaak bepaal ik de avond van tevoren pas waar ik over ga schrijven, met uitzondering van de blogs die ik moet voorbereiden. Wel heb ik veel losse ideetjes verzameld en halve blogs in mijn hoofd. Ik hou ervan om in het dagelijks leven met het bloggen bezig te zijn. Onderwerpen dienen zich soms vanzelf aan. Zo probeert iemand mij al heel lang ervan te overtuigen dat een vrouwenprobleem als “bultjes na het scheren van je bikinilijn” HET onderwerp is waar ik over moet schrijven. Ik heb vriendelijk bedankt. 😉 Van het schrijven, delen tot het werk eromheen. Bloggen, ik vind het heerlijk! Al heb ik me wel vergist in de tijd die het kost. En de regeltjes waar je je aan moet houden. Maar toch geeft het vooral veel voldoening als ik een mooi artikel kan plaatsen. Al grijpt het me ook af en toe naar de keel: wat voor informatie knal ik wel niet de wijde wereld in?! Ook als het om de kinderen gaat, blijf ik me afvragen of ik niet teveel deel.

Een onderdeel van het bloggen is gastbloggen. Mijn allereerste blog was een gastblog op de website Gaaf voor Kinderen. Dit zal er zeker aan hebben bijgedragen dat ik gastbloggen of meedoen aan een rubriek bij een andere blogger zo leuk vind. Ik word vooral enthousiast van een onderwerp wat wel bij mij past, maar ik niet zo snel op mijn eigen blog zou plaatsen. Of die ik gewoon zelf niet had bedacht.

Blogs in het zonnetje

Mijn best gelezen blog is Pass it on! Voor minima zijn er in Nederland gelukkig voorzieningen, maar sommige mensen vallen net buiten de boot omdat ze net iets teveel verdienen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat deze mensen een prettige levenstandaard hebben. Ze houden net het hoofd boven water. Gelukkig is er Pass it on Amstelland en omstreken! Dit mooie initiatief van onder andere Sietske zorgt er voor dat een grote groep af en toe kleding en speelgoed kunt uitkiezen. De volgende uitdeeldag is 14 mei as en de organisatie is blij met alles wat jij kunt missen, maar het volgende kunnen ze zeker nog heel goed gebruiken: jongenskleding maat 104 tm 176 en grote damesmaten vanaf maat 48.

Soms ben je zo blij met een blog, vol spanning publiceer je hem en dan…… niets! Dat had ik met mijn blog over Idols. De kandidaten krijgen soms een hoop te verduren. Woorden doen meer pijn dan daden zeggen ze. Nou zelfs thuis op de bank voel ik, tussen het lachen door, die pijn. Wat de kandidaten allemaal te incasseren krijgen, tekende ik allemaal op. Misschien is het daarom wel dat deze blog het niet zo goed deed, mensen uitlachen is gewoon niet zo leuk en schurkt wellicht zelfs tegen online pesten aan??

De blog die mij privé de mooiste reacties opleverde was de blog over Benjamin. Speciaal geschreven voor Valentijn. Ik wil graag van alles delen met jullie, maar sommige dingen blijven gewoon privé. Bepaalde aspecten van onze relatie zijn zeker een blog waardig, al is het alleen maar om te laten zien wat realistisch is in een relatie met twee kinderen en twee ouders met fulltime banen. Gevoelsmatig schrijf ik hier echter niet over. In dit blogje tip ik toch een heeeel klein stukje van de sluier.

Zoekwoorden

Als je blogt wil je meestal gelezen worden en om gelezen te worden is gevonden worden door Google erg belangrijk. Daar doe ik erg mijn best op door zoekmachine optimalisatie (SEO) toe te passen op mijn blogs. Veel bloggers delen regelmatig opvallende zoekwoorden waar hun blogs op gevonden worden. Hier bijvoorbeeld over ontplofte egels, kerstbaby, Tattoo arm sleeve kind opa en oma (jup, in 1 zin!) of wat dacht je van de reden van hangende borsten. Ik moet hier altijd hartelijk om lachen. Zo gek zijn mijn zoekwoorden nog niet, maar ik wil er toch drie met je delen.

te koddig Het meest opvallende hieraan is dat een juf van de kinderopvang mijn blog op deze manier heeft gevonden. Ze vond de kleding van Bas leuk en is gaan zoeken en vond… mij. De wereld is dan even klein.
unicorns never stopped believing in you Soms heb je dat gewoon nodig, dat iemand in je gelooft. Of dat nou je moeder is, de buurman of… unicorns!
naakte mama Op zoek naar een MILF gok ik zo en dan bij mij terechtkomen. De arme ziel! Google is door dit artikel op het verkeerde been gezet.

De getallen achter de blog

De bezoeker die geen blogger is zal het doorgaans worst wezen hoeveel bezoekers een blog bezoeken. Als blogger zijnde zoek je soms wel naar vergelijkingsmateriaal, herkenning of ben je gewoon nieuwsgierig. Maar vragen naar iemands volgers is als vragen naar hoeveel iemand verdient. Omdat ik het zelf erg leuk vind om te lezen bij een ander, presenteer ik u mamaLou blogt in cijfers: De afgelopen 31 dagen hebben 931 unieke bezoekers 2107 keer een pagina gelezen op mijn blog. Veel bloggers draaien hier hun hand niet voor om, maar jeetje wat ben ik trots! En blij. En gelukkig. Dank jullie wel!! En nu we het er toch over hebben; af en toe verdien ik ook een kleinigheidje aan het bloggen. Het is je vast opgevallen dat er hier en daar een advertentie(blog) te zien is. Ook maak ik gebruik van affiliatelinks. Ik ben hier nog mijn weg in aan het vinden waar ik goed aan doe. En zo zal het de komende tijd gaan, met vallen en opstaan ontdekken wie mamaLou blogt is en wat het beste bij haar past.

Heb jij een blog geschreven over bultjes na het scheren of heb jij dé oplossing? Laat van je horen in de reacties!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond