Home » Een kerst boekenlegger knutselen

Een kerst boekenlegger knutselen

* Gastblog * Het is al bijna kerst, een tijd die voor veel mensen voor nogal wat stress zorgt. Niet alleen vanwege het menu, maar ook vanwege de cadeautjes. Want wat moet je iedereen dit jaar nu weer eens geven? Simpel, laat je kinderen een zelfgemaakte boekenlegger geven! Aan oma en opa bijvoorbeeld. Een kerst boekenlegger is eenvoudig te maken, en toch ook erg leuk. En je kunt vanuit de basis vele variaties maken. Ik leg je hieronder uit hoe je een kerstboom en Rudolf boekenlegger kunt maken.

De basis voor een kerst boekenlegger

Om een kerst boekenlegger te maken heb je rode, groene en bruine vouwblaadjes van 20 x 20 cm nodig. Verder heb je een schaar, lijm, wiebelogen en bruin en zwart papier nodig.

De basis voor de boekenlegger vouw je als volgt. Vouw het vouwblaadje diagonaal en weer open. Daarna vouw je de andere zijde diagonaal. Vervolgens de boven punt (enkel) naar beneden. Vouw de zijpunten in zijn geheel naar de punt onderin en weer terug. Vouw nu de zijpunten om de omgevouwen punt en stop ze naar “binnen”. Zo heb je een zakje gemaakt wat je om de hoek van een pagina kunt doen.

De basis voor een kerst boekenlegger

Lees ook: Doe het lekker zelf: versiering

Kerstboom boekenlegger

De kerstboom boekenlegger maak je van een groen vouwblaadje. Vouw de basis zoals hierboven beschreven. Knip vervolgens aan beide kanten twee keer een hoekje uit. Knip uit bruin papier de stam van de kerstboom en plak deze vast. Je kerstboom is nu klaar. Uiteraard kun je de kerstboom ook nog versieren met bijvoorbeeld strass steentjes of verf.

Kerst boekenlegger kerstboom resultaat

Lees ook: Knutselen voor juffendag

Rudolf boekenlegger

De Rudolf boekenlegger maak je van een bruin vouwblaadje. Vouw de basis zoals hierboven beschreven. Knip uit rood papier een halve cirkel en plak deze om de punt als neus. Knip uit zwart de twee delen van het gewei en plak ook deze vast. Gebruik wiebelogen als ogen.

Rudolf Boekenlegger

Lees ook: Geboortetraktatie voor kinderdagverblijf en school

Een eenvoudige basis voor vele mogelijkheden

Met deze basis is natuurlijk nog veel meer mogelijk. Wat dacht je van een Kerstman, een sneeuwpop of een pinguïn? De mogelijkheden zijn eindeloos, zeker als je ook buiten de kerstfiguren gaat. Dus ga lekker aan de slag en maak deze leuke kerstcadeautjes voor iedereen in je familie!

Gea van Sien en Co

Als kind was ik al verzot op knutselen en dat is altijd zo gebleven. Drie jaar geleden heb ik van mijn hobby mijn beroep kunnen maken met mijn webwinkel Sien en Co. Sien en Co is dé webwinkel voor kinderen die gek zijn op knutselen. Daarnaast heb ik een knutselblog om ouders te inspireren, Knutselen met Sien en Co. Hier deel ik de allerleukste knutsels voor kinderen die ik zelf bedenk of vind op internet.

Heel veel knutselplezier,

Gea | Sien en Co••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond