Zoeken
Zoeken
Een kantoor in huis: zo realiseer je het!
Home » Een kantoor in huis: zo realiseer je het!

Een kantoor in huis: zo realiseer je het!

Delen vind ik fijnFacebookPinterestWhatsApp

Voor mijn werk zit ik veel thuis. Gewoon aan de keukentafel, laptop erbij, kop thee ernaast en aan de slag! Toch merk ik wel dat ik aan de keukentafel soms niet al te productief ben. Ik word snel afgeleid door bijvoorbeeld huishoudelijke taken die moeten gebeuren en daarnaast heb ik het gevoel dat ik mijn werkdag nooit goed kan afsluiten, je trekt immers geen deur dicht wanneer je klaar bent. Al langere tijd ben ik aan het denken over een kantoor in huis, maar hoe realiseer je dat? In dit blog vertel ik je meer!

Stap 1: kies een ruimte en zoek kantoormeubelen uit

De meest voor de hand liggende optie in mijn geval, is het omtoveren van een slaapkamer naar een kantoor. Wanneer je deze kamer niet als slaapkamer gebruikt, is dit een goede oplossing. Heb je geen kamer over? Dan kun je ook kijken of je ergens anders in huis een ruimte over hebt, zoals een garage of serre. Ga allereerst opzoek naar mooie kantoormeubelen. Denk daarbij als basis aan een bureau, bureaustoel en opberg- of archiefkast. Heb je ruimte over? Dan is een bank of extra tafel ook erg tof! Zo heb je nog een extra zitgelegenheid wanneer je eventueel afspraken hebt in je kantoor. 

Lees ook: Dit vind ik fijn aan werken vanuit huis

Stap 2: maak het gezellig en sfeervol

Wanneer je kantoormeubelen uitgezocht zijn, is het tijd om wat meer sfeer te geven aan je kantoor. Kies een mooi behang of kleurtje uit voor op de muren, zodat de ruimte ‘eigen’ wordt. Daarnaast is het ook tijd om te shoppen voor mooie decoratie! Een kantoor hoort naast functioneel natuurlijk ook sfeervol te zijn. Denk bijvoorbeeld aan een aantal planten, inspirerende boeken en mooie kandelaars of geurkaarsen. 

Stap 3: aan het werk!

Als je kantoor klaar is, is het eindelijk tijd om echt aan het werk te gaan in je nieuwe ruimte. Probeer je aan te wennen om ook niet meer op andere plekken te werken in huis, dan in je kantoor. Sluit de deur als je klaar bent, zodat je werk in deze ruimte blijft. Zo hou je meer rust over in je hoofd en kun je de werkdag ook echt afsluiten. 

 

Zou jij een kantoor aan huis willen?

 ••Op mamaLou blogt maak ik soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, ik daar een commissie voor ontvang. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Delen vind ik fijnFacebookPinterestWhatsApp

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu

%d bloggers liken dit: