Home » Een goede nachtrust door een verzwaringsdeken

Een goede nachtrust door een verzwaringsdeken

Een goede nachtrust is enorm belangrijk. In deze blog vertellen we je alles over het verzwaringsdeken, dat zorgt voor rust.

Een goede nachtrust is enorm belangrijk. Maar wat als het je niet lukt om goed te slapen ’s nachts? De zoektocht naar een goede nachtrust kan soms eindeloos lijken, want wat is nu voor jou die gouden tip? Wij willen je graag helpen in deze zoektocht. Heb je al eens gehoord van verzwaringsdekens? Deze innovatie heeft al een heleboel mensen geholpen om beter en dieper te slapen, stress te verminderen en zich uitgeruster te voelen. In deze blog vertellen we je alles over verzwaringsdekens.

Wat is een verzwaringsdeken?

Een verzwaringsdeken is, zoals de naam al doet vermoeden, een deken met extra gewicht. Het gewicht is gelijkmatig verdeeld over de deken en zorgt voor een subtiele druk op je lichaam. Deze druk bootst het gevoel van een knuffel na, wat een kalmerend en ontspannend effect heeft op lichaam en geest. De techniek achter de deken is gebaseerd op de wetenschappelijk onderzochte therapie genaamd ‘diepe druk stimulatie’. Je voelt je vaak meer geborgen en veilig.
Je hoeft je ook geen zorgen te maken over de warmte van een verzwaringsdeken. Je kunt een verzwaringsdeken namelijk zowel in de winter als in de zomer gebruiken, zonder dat je het te heet krijgt. Een verzwaringsdeken is namelijk niet warmer, hij neemt de temperatuur van jouw lichaam over. Je hebt dus geen speciaal verzwaringsdeken zomer nodig, je kunt gewoon het hele jaar door dezelfde gebruiken.

Ook voor kinderen

Wist je dat er ook speciale verzwaringsdekens voor kinderen zijn? Deze dekens hebben een aangepast gewicht, waardoor je kind het deken zal ervaren als een tedere knuffel. Een verzwaringsdeken kind is ideaal voor kinderen die slecht in slaap komen of ’s nachts vaak wakker worden.

Voordelen van een verzwaringsdeken

1. Betere slaapkwaliteit: Door het gewicht van de verzwaringsdeken ervaar je een gevoel van geborgenheid en ontspanning. Hierdoor val je sneller in slaap en slaap je daarnaast ook dieper. Het helpt je lichaam om het slaaphormoon melatonine aan te maken en het stresshormoon cortisol te verminderen.

2. Vermindering van stress en angst: De diepe druk stimulatie van de verzwaringsdeken helpt bij het verlagen van het stresshormoon cortisol en het verhogen van het gelukshormoon serotonine. Dit zorgt voor een algemeen gevoel van kalmte en ontspanning, waardoor je beter bestand bent tegen stress en angst.

3. Hulp bij specifieke aandoeningen: Verzwaringsdekens kunnen ook verlichting bieden bij mensen die lijden aan bepaalde aandoeningen, zoals autisme, ADHD, fibromyalgie en rustelozebenensyndroom. De diepe druk stimulatie heeft een kalmerend effect op het zenuwstelsel, wat kan helpen bij het verminderen van symptomen.

4. Verbeterde focus en concentratie: Doordat het gewicht van de deken helpt bij het verminderen van stress en angst, kan dit ook een positief effect hebben op je focus en concentratie. Wanneer je je rustiger en ontspannen voelt, kun je je beter concentreren op taken en ben je productiever.

5. Verhoogd gevoel van veiligheid: Het deken zorgt ervoor dat je een gevoel van geborgenheid krijgt, hetzelfde gevoel als dat je krijgt wanneer iemand jou een fijne en warme knuffel geeft.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond