Zoeken
Zoeken
Een eigen fotocamera
Home » Een eigen fotocamera

Een eigen fotocamera

Delen vind ik fijnFacebookPinterestWhatsApp

Mijn meisjes zijn dol op fotograferen net zoals ik zelf. Ik mag graag foto’s maken, mooie foto’s. Alles
wat niet mooi genoeg is verwijder ik ook direct weer. Voor mij is een foto mooi als je het moment echt kan meebeleven en het iets in je losmaakt. Zoals een glimlach of een trots gevoel. De meisjes daarentegen maken foto’s van alles wat ze om hun heen zien. Zo pakte ik laatst de tablet er even bij en zag ik dat de camera nog aan stond. De dames hadden in plaats van een spelletje spelen een heleboel foto’s gemaakt. En met een heleboel bedoel ik een stuk op 600! En dan niet allemaal verschillende, nee tien stuks van hetzelfde. Hoe ze het doen, ik heb geen idee.

Kindercamera

Dat ze fotograferen dus net zo leuk vinden als hun moeder is een feit. Een tijdje geleden waren we op visite bij vrienden en viel het oog van één van de meisjes op de kindercamera. Het vriendinnetje
pakte dit moment direct aan en legde uitgebreid uit wat er allemaal mogelijk was met haar V-tech Kidizoom. Na een fotosessie en een paar spelletjes was mijn meisje overtuigd. Deze wilde zij ook hebben voor haar verjaardag en anders voor Sinterklaas. Die kan vast wel zo’n mooie roze regelen toch?

Lees ook: Ervaring KidiCom MAX: eerste kennismaking met internet

V-tech Kidizoom Duo 5.0

Aangezien dochterlief zo enthousiast was, besloot ik toch maar even op onderzoek uit te gaan. Ik hoefde niet lang te zoeken voor ik de kindercamera had gevonden waar je 1000 foto’s of een filmopname van 5 minuten mee kan maken. Het was namelijk een V-tech Kidizoom Duo 5.0 in het roze met meer functies dan dat ik had verwacht.

Zo heeft de Kidizoom een 5 megapixel camera, 4x digitale zoom, een camera aan de voor- en aan de achterkant, gezichtsherkenning en een groot kleurenscherm. Dit is wel heel fijn want je kan zelfs foto’s en video’s met coole effecten bewerken. Dan kan je er nog muziek op luisteren via de ingebouwde luidspreker of met de bijgesloten koptelefoon, je stem opnemen en veranderen met vijf grappige stemvervormers en je kan 5 coole spellen spelen met een bewegingssensor.

De mogelijkheden die de V-tech Kidizoom Duo 5.0 heeft zijn behoorlijk uitgebreid. Ik denk dat mijn meisje hiermee een leuk cadeau heeft uitgezocht voor zichzelf.

Alternatief

Tijdens mijn zoektocht kwam ik nog een aantal andere kindercamera’s tegen. Veel hadden enkel een cameralens aan de voorkant, waardoor het lastiger wordt om selfies te maken. Deze vielen voor mij dus al af. Dan waren er nog maar een paar camera’s die overbleven en er eigenlijk bijna net zo uitzagen en bijna dezelfde functies hadden als de KidiZoom Duo 5.0 van V-tech.

Het grote verschil was echter de pixels. Deze kwamen niet hoger dan 2 megapixel uit. Op een klein beeldscherm zie je dit niet. Maar zodra je kinderen besluiten dat ze een foto zouden willen laten afdrukken dan zie je wel degelijk verschil tussen een camera met 2 of 5 megapixel. En hoe leuk zou het zijn als er een eigen gemaakte foto van hun samen op hun kamer kan komen te hangen.••Op mamaLou blogt maak ik soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, ik daar een commissie voor ontvang. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Delen vind ik fijnFacebookPinterestWhatsApp

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Menu

%d bloggers liken dit: