Home » Eindelijk is er een draag app: Up & Close!

Eindelijk is er een draag app: Up & Close!

Naar mijn weten was er tot nu toe nog geen complete draag app. Ja, je leest het goed. Tot nu toe! Want ineens was daar Up & Close. Voor Sabine Lokin, de initiatiefneemster was het waarschijnlijk niet ineens, ik geloof dat hier best bloed, zweet en tranen bij zijn komen kijken. 

Ik wilde er meteen mee aan de slag. Uitproberen en waarschijnlijk een draag(dins)dag aan wijden. Hier moest ik Benjamin lief voor aankijken, want ik heb geen IPhone.

 

Waarom een draag app?

Het viel Sabine, draagconsulent, op dat in veel facebookgroepjes steeds dezelfde vragen werden gesteld. Opvallend is dat de informatie waarom gevraagd wordt er wel degelijk is, maar versnipperd terug te vinden is over het internet en in de bewuste groepjes. Het idee voor deze app is dan ook ontstaan vanuit de behoefte deze informatie op één plek te kanaliseren.

 

 

Hoe werkt het?

Een vraag die ik zelf veel voorbij heb zien komen is: “Het is zus en zoveel graden, wat trek ik mijn kind aan in de doek?” Daarom is het zo handig dat je op de startpagina van de app een handig overzicht vind van wat je kind aan te doen bij welke temperaturen. Verder op de startpagina veel algemene informatie over het dragen met een draagdoek.

Ook is er een zoek pagina om knopen te zoeken. Je vult de maat van de doek in waarmee je wilt knopen, de gewenste wijze van knopen (heup, buik of rug) en je krijgt een lijst van de mogelijkheden. Het mooiste van deze zoekfunctie vind ik dat je kunt aangeven of je kindje bijvoorbeeld een strekker is in de doek. Fijne extra is de mogelijkheid om via de app meteen de knoop instructie op You Tube te zien. Als je een fijne, leuke of handige knoop hebt gevonden die je wilt bewaren kun je die trouwens opslaan bij je favorieten.

 

 

Up & Close de draag app

Naast alle voordelen die ik heb besproken en anderen die voor de hand liggen, valt het me op dat Up & Close nagenoeg reclamevrij is. Ik spot 1 reclamebanner. En dat voor een gratis app!

Hoe fijn ik het ook vind dat er een draag app is ontwikkeld, ik heb wel wat kanttekeningen. De app is geheel in het engels en enkel te gebruiken op een Iphone. Ik begrijp dat als je een app laat ontwikkelen en de funds niet eindeloos zijn, je keuzes moet maken. Beide keuzes begrijp ik daarom heel goed, maar het zou fijn zijn als er in ieder geval gekozen kan worden voor de Nederlandse taal.

En oh wat zal ik blij zijn met een Android versie. Daar wordt gelukkig aan gewerkt. Tenminste… als het benodigde som geld bijeen is gesprokkeld. Als jij ook een bijdrage wilt leveren aan verbetering van deze app of het ontwikkelen van een Android versie, neem dan zeker hier een kijkje!

 

Bron: Up & Close

Ik ben altijd op zoek naar leuke draagfoto’s en jouw draagverhaal. Klik hier voor de twee specifieke oproepen die ik op dit moment hebt.

 

Wat vind jij van een draag app? En heb jij Up & Close al gebruikt? ••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond