Zoeken
Zoeken
Waarom Sem maar één cadeau mag tijdens zijn 1e verjaardagsfeestje
Home » Waarom Sem maar één cadeau mag tijdens zijn 1e verjaardagsfeestje

Waarom Sem maar één cadeau mag tijdens zijn 1e verjaardagsfeestje

Delen vind ik fijnFacebookPinterestWhatsApp

Sem is bijna 1 jaar. Deze keer geen standaard uitspraken over de tijd die vliegt. Het gaat namelijk helemaal niet snel. Het voelt alsof dat kleine kereltje er altijd bij is geweest. Tijdens de zwangerschap heb ik me onnodig zorgen gemaakt of hij wel een plekje tussen de andere twee zou verwerven. Dat heeft hij en hoe! Moeiteloos heeft hij zich er tussen gewurmd en duwt, kust, pakt af en knuffelt gewoon mee. Als het derde kindje valt hij qua speelgoed met z’n neus in de boter. “Alles” is er. En alles is op dit moment net even teveel. De selectie aan de poort is strenger geworden, ik heb online al wat spullen verkocht van mezelf en ik ga voor het eerst op een vrijmarkt staan. Mede daarom heb ik de genodigden voor zijn feestje iets bijzonders gevraagd.

Geen cadeautjes

Over een krappe week vieren we zijn eerste levensjaar met ballonen, slingers, taart, visite en cadeautjes. Twee cadeautjes om precies te zijn. Eén van ons tijdens zijn verjaardagsontbijt en één namens de genodigden. Ik heb namelijk aan iedereen gevraagd om geen cadeau mee te nemen. Ik vond dat lastig en heel raar om te doen. Dat had ik al toen ik vorig jaar voor het eerst een verlanglijstje voor Mila en Bas opstelde. Dat was een mooi opstapje hiernaar toe. Ik kon geen kleine cadeautjes bedenken wat hij persé nodig had om ook dit keer een lijstje te maken. Dus werd het geen cadeau.

Wat dan wel?

Een envelopje vragen voor een eerste verjaardag vind ik echt not done. Zoiets doe je voor een huwelijk ofzo. Toch komt het daar wel op neer. Ik heb het aan de visite overgelaten of ze een bijdrage aan het cadeau willen leveren. Alles wat we boven de waarde van het cadeau ontvangen, storten we met een leuke boodschap op zijn rekening. Leuk voor later! Inmiddels heb ik er een beetje vrede mee dat ik me, voor mijn gevoel, buiten de gebaande paden beweeg. Als ik denk aan het overprikkelde kereltje wat geen raad wist met de hoeveelheid Sinterklaas cadeau’s weet ik dat dit het beste is om te doen.

Hiep Hiep Hoera

Sinterklaas gaan we dit jaar waarschijnlijk dan ook anders aanpakken. Verder zal het ook geen verjaardagstrend worden hier in huis. Nu is het alleen zaak om dat ene cadeau wat hij tijdens zijn feest mag uitpakken iets leuks, moois en nuttigs tegelijk te laten zijn. De zelfopgelegde druk is hoog. Vanavond gaan we de knoop doorhakken. De rest van de week gaan we nog even hard oefenen op Hiep Hiep….. Hoera!

 ••Op mamaLou blogt maak ik soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, ik daar een commissie voor ontvang. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Delen vind ik fijnFacebookPinterestWhatsApp

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties

Menu

%d bloggers liken dit: