Home » Een bruidsboeket vangen; de beste tips!

Een bruidsboeket vangen; de beste tips!

De afgelopen jaren ben ik te gast geweest bij een aantal bruiloften. Leuke bruiloften, saaie bruiloften (nee ik zeg niet welke) en 1 bruiloft die heel dicht in de buurt komt van hoe ik zelf graag zou willen trouwen. Op enig moment tijdens het feest gooit de bruid haar kostbare boeket over haar rechter schouder. Als ongetrouwde vrouw is het dan zaak om te zorgen dat je “een bruidsboeket vangen” van je bucketlijst kunt afstrepen. Deze traditie is je ongetwijfeld bekend. De volgende bruiloft is dan van jou, is de belofte.

Dat zou ik niet al te serieus nemen, maar alle beetjes helpen je een beetje op weg naar het altaar (als je dat wilt tenminste). Maar een bruidsboeket vangen; hoe doe je dat? Ik geef je de beste tips!

niet meer zo mooi, maar mij zo dierbaar 

Een bruidsboeket vangen doe je zo:

° Je gaat stilletjes aan de kant staan, ogenschijnlijk doe je niet mee. Maar dan… op het moment suprême maak je een zweefduik richting het gegooide boeket.
° Je gooit het op een akkoordje met de bruid. Desnoods dreig je met een abc’tje. Geloof me, niemand wilt een abc’tje op zijn bruiloft.
° Ik heb hem omkleed met een hoop onzin, maar mijn beste tip is eigenlijk: Ga lijnrecht achter de bruid staan! Ik denk dat de bruid zich van tevoren van alles voorneemt, maar als het moment daar is wordt het boeket gewoon recht naar achteren gegooid. En daar sta jij!

 

Bewaren, hoe doe je dat dan?

Je hebt het, hopelijk zonder al teveel kleerscheuren, overleefd. Dan wil je heel lang plezier blijven houden van je boeketje. Hoe kun je deze dan het beste bewaren?

° Een veel voorkomende manier is het drogen aan de lucht. Dit doe je door hem zo snel mogelijk ondersteboven en op een donkere plek te hangen. Na het drogen inspuiten met haarlak. Let op: niet alle bloemen zullen je dankbaar zijn. Lelies, anjers en tulpen bijvoorbeeld kun je niet drogen. Rozen en hortensia’s daarentegen wel.
° Professioneel laten doen door middel van prepareren of vriesdrogen. Wel een kostbaar geintje.
° Drogen in silicagel. In een luchtdichte doos dompel je het boeket onder en leg deze voor enkele weken weg. De gel is niet goedkoop, maar een goedkopere oplossing dan bijvoorbeeld prepareren.
° Niet. Iets met groen en kliko.

Ondanks het vangen van een boeketje ben ik nog niet getrouwd. Zielig? Nee nog niet. Pas als het zover komt als met deze dame mag je misschien een beetje medelijden met me hebben. Ik ben daarna trouwens wel heel romantisch in Venetië ten huwelijk gevraagd. Mijn burgerlijke status is nu eeuwig verloofd.

Heb jij weleens een bruidsboeket gevangen?••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties
  • Wat een leuke blog!! Echt heel leuk!!

    Ik heb er nooit een hoeven vangen, want de eerste bruiloft waar ik bij aanwezig was, de hele dag, was die van mezelf alhoewel, ik zou wel nog een keer met mijn man willen trouwen, al is het maar vanwege de jurk

  • Hahahaha!
    Echt heel erg leuk geschreven, vooral de tips! Nee niemand wil een abc’tje lijkt me. Dank je wel in elk geval, mijn vriend wil niet echt trouwen dus ik moet het dan toch misschien van dat boeket gaan hebben 😉

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond