Home » Een brief voor alle mama’s die er even doorheen zitten

Een brief voor alle mama’s die er even doorheen zitten

Een brief voor alle mama's die er even doorheen zitten

Lieve mama,

Soms lijkt het leven heel oneerlijk. Je doet zo je best, maar je krijgt alleen maar kritiek. Van je man, familie of vriendinnen. Soms lijkt het alsof je het allemaal niet goed doet. Lieve mama, deze brief is voor jou. Een brief om je een hart onder de riem te steken. Je te bemoedigen, maar vooral om je te laten zien dat je niet de enige bent.

Lieve mama, ik zie je wallen en de tranen in je ogen. Voor de zoveelste nacht achter elkaar heeft jou kindje niet doorgeslapen. Het ligt aan jou zeggen mensen. Je verwent jouw kindje te erg. Je moet hem niet zo verwennen. Daar raakt hij aan gewend. Lieve mama, sluit je oren voor deze opmerkingen. Je doet het goed. Er zijn duizenden vrouwen die jouw verhaal wel herkennen. Die nachten achter elkaar hun kindje in slaap wiegde. Het is een fase en komt goed!

En nu we in de tweede lockdown zitten, moet jij weer lesgeven. Soms één, soms meerdere kinderen. En dan moet je ook nog je eigen werk doen. Ik zie je! Het is niet altijd even makkelijk en soms heb je het gevoel dat je faalt. Het geeft niet als het werk van je kinderen niet af is. Gun jezelf dat. Je hoeft niet alles perfect te doen. Het is niet het einde van de wereld als het werk niet af is. Zorg vooral goed voor jezelf en pak je rust.

Met elkaar thuis zitten is niet altijd even makkelijk. Jullie zitten op elkaars lip en kunnen nergens heen. Daardoor ontstaan snel irritaties. Ik begrijp je helemaal als je nu een iets korter lontje hebt dan normaal. Gun jezelf even de rust en zet je kinderen voor die tv of wissel af met je man. Je hoeft dit niet allemaal te kunnen. Wij vrouwen hoeven geen superhelden te zijn.

De was, het huishouden, thuisonderwijs en koken. Er komt veel op ons bordje. misschien wel iets teveel? Geef toe als het je teveel wordt. Dat is niet erg. Lieve mama, het is geen falen. Krijg je kritiek van andere vrouwen? Jammer, wij zouden elkaar juist moeten steunen. Vooral in deze tijd. Lieve mama, weet dat ik je steun! Het is niet niks.

Wij, vrouwen, zouden elkaar juist moeten steunen. Vooral in deze tijd. Het is al pittig genoeg. Help dan die mama met een vraag in plaats van kritiek te geven omdat jij het anders zou doen. Daar helpen we elkaar niet. Vaak genoeg zie ik online vrouwen elkaar afvallen. Zonde, zo versterken we elkaar niet. Dus lieve mama, je bent niet de enige! Ga op zoek naar vrouwen die je versterken in plaats van afbreken. En lieve mama’s, laten we elkaar helpen, juist nu. Samen komen we ook deze tweede lockdown door!

Dikke virtuele knuffel

Joyce••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond