Home » Een autovakantie naar Oostenrijk: wat heb je nodig?

Een autovakantie naar Oostenrijk: wat heb je nodig?

Het is tijd om de zomervakantie te boeken! Heb jij al geboekt of ben je nog aan het zoeken? Een van onze favoriete vakantielanden is Oostenrijk. De prachtige natuur en de mooie steden, perfect voor een fijne familievakantie. Dat kan bijvoorbeeld in een bed & breakfast of als een all inclusive Oostenrijk vakantie. In dit blog geef ik je enkele tips over een autovakantie naar Oostenrijk: wat heb je nodig en hoe vermaak je onderweg de kinderen? 

Zorg voor een vignet!

Allereerst een belangrijke tip: als je naar Oostenrijk op vakantie gaat, moet je in bezit zijn van een vignet. Via deze website kun je gemakkelijk en snel een vignet Oostenrijk kopen. Een vignet is nodig om zonder boete gebruik te maken van de auto- en snelwegen in Oostenrijk. Er zijn 3 soorten vignetten: 10 dagen, 2 maanden of 1 jaar. Het Tolvignet Oostenrijk is digitaal, hierdoor hoef je geen sticker te plakken achter de voorruit. Deze is gekoppeld aan het kenteken, ideaal!

Verplicht in de auto

Er zijn nog een aantal dingen die je verplicht in je auto moet hebben. Zo moet je een gevarendriehoek, veiligheidshesje en een verbanddoos bij je hebben. Deze eisen gelden overigens voor veel landen, niet alleen Oostenrijk. Neem het zekere voor het onzekere en controleer wat je verplicht bij je moet hebben voor je op reis gaat.

Eten & drinken

Om de autoreis zo voorspoedig mogelijk te laten voorlopen, zorg ik altijd voor genoeg eten en drinken voor onderweg. Thuis maak ik altijd al broodjes en natuurlijk heb ik ook altijd wat lekkere snoepjes en fruit mee. Een echte must is dan een koelbox of koeltas, zo blijft alles vers en koel. Meestal stoppen wij onderweg ergens om te picknicken. Zo zijn de kinderen er even uit en kunnen ze lekker spelen. Even wat energie kwijt om vervolgens weer rustig in de auto te zitten. 

Vermaak voor de kinderen

Naast eten en drinken, zorgen wij ook altijd voor vermaak voor de kinderen. Denk hierbij aan boekjes en tijdschriften, speelgoed en een tablet. Op de tablet zetten wij wat filmpjes die ze onderweg kunnen kijken. Ook kunnen ze dan een boekje lezen of spelen met hun favoriete speelgoed. Wat ook leuk is om te doen, is je kinderen tijdens de reis verrassen met een klein cadeautje. Cadeautjes zijn natuurlijk altijd leuk! Denk aan een popje/knuffeltje of boekje. 

Wat is voor jou onmisbaar voor een autovakantie?••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond