Home » 6 x duurzame cadeaus

6 x duurzame cadeaus

Als je waarde hecht aan het milieu en duurzaamheid, doe je dit vaak niet alleen voor jezelf maar ook graag voor een ander. Cadeaus kopen kan vaak lastig zijn, omdat je iets leuks wil kopen en toch leven naar de dingen waar jij waarde aan hecht. Heb je wat inspiratie voor duurzame cadeaus nodig? Lees dan snel verder!

Voor jong

Zelfgemaakt

Wat is duurzamer dan een leuk knutselwerkje dat je zelf gemaakt hebt? Je kan verschillende dingen hergebruiken en het op die manier een nieuw leven geven. Ook kun je bijvoorbeeld zelf een kledingstuk maken. Dingen die je zelf maakt zijn een stuk persoonlijker en leuker om te geven, en ook degene die het ontvangt is er vaak erg blij mee.

Speelgoed

Voor jonge kinderen is speelgoed natuurlijk altijd een goede en makkelijke optie. Wellicht denk je al snel aan grote, plastic spullen. Vaak is dit dan ook de realiteit. Maar denk bijvoorbeeld eens aan speelgoed van hout. Houten speelgoed is duidelijk vele malen duurzamer dan plastic voorwerpen. Duurzaam speelgoed is te vinden, maar dan moet je er wel naar zoeken.

Verwen ze

Wat is iets wat het kind graag wil? Ondanks dat je graag iets duurzaams wil geven, is het soms ook belangrijk dat het kind gewoon verwend wordt. Er zijn genoeg dingen die je gewoon kunt geven en die echt wel duurzaam zijn. Misschien willen ze graag een bepaald boek of kledingstuk.

Voor oud

Maak herinneringen

Niet elk cadeau hoeft tastbaar te zijn. Je kan er ook voor kiezen om, in plaats van iets tastbaars te geven, een herinnering te maken met die persoon. Ga bijvoorbeeld uit eten, maak een strandwandeling, breng een bezoekje aan de bioscoop of ga een dagje winkelen.

Duurzaam

Misschien is de persoon waar je een cadeau voor wil hebben zelf ook wel een beetje bezig met duurzaam leven. In dat geval is het leuk om iets te geven wat ook echt duurzaam is. Denk bijvoorbeeld aan planten, een duurzame kaars of iets wat het hun makkelijker kan maken om duurzaam te leven, bijvoorbeeld een boek met tips.

Lees ook: Duurzaam speelgoed van KarTent

Geld

Een goede optie als je zelf niet goed weet wat je moet halen, is om geld te geven. Dit kan ook in de vorm van een waardebon. Geen fan van die plastic pasjes? Kijk of het online kan met bijvoorbeeld een code. Zo maak je het net weer een stukje duurzamer, en degene die het ontvangt kan dit cadeau sowieso goed gebruiken.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond