Home » Duurzaam zwanger zijn; van voeding tot de verf in de kinderkamer

Duurzaam zwanger zijn; van voeding tot de verf in de kinderkamer

Als je zwanger bent, wil je de beste keuzes maken voor jezelf en je kindje. Het begint al bij je voeding. Je zult bepaalde dingen schrappen van je menu en weer andere dingen toevoegen. Uiteraard kun je het daarbij laten, maar je kunt ook nog een stapje verder gaan. Of misschien was je voor je zwangerschap al bezig met duurzame keuzes maken en wil je dit ook tijdens en na je zwangerschap doorzetten? Duurzaam zwanger zijn is met deze leuke merken helemaal niet moeilijk.

9 Maanden Menu

Voeding dus. Daar begint het allemaal vaak mee. Dat filet americain uit den boze is weet je vast wel. Dat daarentegen de hoeveelheid vette vis opschroeven gewenst is, waarschijnlijk ook. Wist je trouwens dat een zwangere 50 gram meer groenten moet eten dan een niet zwangere vrouw? Linda Rentes, verloskundige, heeft hiervoor het 9 Maanden Menu ontwikkeld. Het doel is om zwangeren te helpen om lekker en gezond te eten. De nadruk ligt hierbij niet op wat niet mag, maar juist op wat wel kan. Mooi: sommige Van der Valk restaurants hebben het 9 Maanden Menu op de kaart staan. Ook kun je het menu als box bestellen bij Ekomenu. De ingrediënten zijn vers en 100% biologisch. Dit jaar heet het thema van de campagne Ga voor kleur | begin bij de wortel .

Lees ook: Filet americain die je wel mag als je zwanger bent

Linda Rentes op het PuurBabyPlaza

Is een samengestelde box niet je ding? Ga je liever lekker zelf thuis aan de slag, maar kun je hierbij wel wat inspiratie gebruiken? Vanaf mei ligt Van kleine spruit tot toffe peer in de winkels. Een boek vol recepten met groente en fruit.

Poppy to PUMPKIN

Behalve een toffe naam, wie of wat is Poppy to PUMPKIN? Die helpt je bij het maken van veilige en duurzame keuzes tijdens je zwangerschap. Heus niet geitenwollensokkerig, gewoon hip, mooi en lief voor ons planeet. Benieuwd hoe?

Zwangerschapskalender 2.0

Eén van de eerste dingen die ik doe tijdens een zwangerschap is me opgeven voor een zwangerschapskalender. Ik vind het erg leuk en interessant om elke week een e-mail te ontvangen over de ontwikkeling van het mensje in mijn buik. En dat is ook precies hoe Poppy het doet. Op basis van je uitgerekende datum krijg je een wekelijkse nieuwsbrief met duurzame keuzes die precies op dat moment van je zwangerschap van toepassing zijn. Het houdt niet op bij (biologisch) eten. Er is juist ook aandacht voor de babykamer, kinderkleding en huidverzorging. Om het wat concreter te maken, dit zijn bijvoorbeeld de merken die aan je geïntroduceerd zullen worden:

Mommy Paint

Als je zwanger bent is het verven van de kinderkamer gewoon geen goed idee. Ook verven op waterbasis hebben vaak nog oplosmiddel. Na het verven moet de verf daarnaast nog uitharden. Dit duurt een week en ook tijdens het harden, komen vluchtige schadelijke stoffen vrij. Met Mommy Paint hoeft dat niet. De verf is op waterbasis en bevat geen meetbare schadelijke stoffen. Mommy Paint heeft ook een NEN71-3 certificaat. Dat betekent dat je de verf verantwoord kunt gebruiken in het bijzijn van kinderen, ook als ze nog in je buik zitten dus. De verf is daarnaast getest voor veilig gebruik op kinderspeelgoed en meubels.

Je kunt nu trouwens tijdelijk gratis kleurstaaltjes opvragen. Wat ik nou zo mooi vind, is dat die gewoon met de hand worden geverfd. Tuurlijk, lichtinval en ondergrond gaat het uiteindelijke resultaat mede bepalen, maar vind dit zoveel kleurechter dan een machine gemaakte kleurstaal. En toegegeven, ik ben ook gewoon een sucker voor aandacht geven aan. Een handgeschreven briefje bij je bestelling is daar ook een voorbeeld van.

Mooie kleurtjes met dito namen

Sprinklr

Met je goede gedrag zit je je babykamer met geurvriendelijke verf te verven, haal je daarna allemaal spullen er in met een “luchtje” er aan. Een nieuw matras om maar wat te noemen. Ook dat kun je op een vriendelijke manier oplossen. Met een plantje van Sprinklr. Planten zuiveren namelijk de lucht. Waarom niet bij het tuincentrum? Omdat Sprinklr hun duurzaam gekweekte plantjes gewoon bij je thuis bezorgen. Mooi wat planten doen!

Hulaaloop

Ik hoef je denk ik niet te vertellen hoe hard kinderen groeien. Je hoeft maar met je ogen te knipperen of je mag weer een halve garderobe kopen in een grotere maat. Tot ze twee jaar zijn doorlopen ze zo’n 6 à 8 maten. Hulaaloop heeft hier een duurzame oplossing voor: kleding huren!

duurzaam zwanger zijn is met Poppy to PUMPKIN helemaal niet moeilijk
Poppy to PUMPKIN stand op de Negenmaandenbeurs

Poppy to PUMPKIN adviseert je over nog meer. Denk aan wasbare luiers, co-sleepers en een kindvriendelijke vloer (marmoleum!). Zwanger? Schrijf je hier in 》》》》 www.poppytopumpkin.nl

Eco by Naty

En dan wordt dat klein hummeltje geboren. Ook voor zijn huid kun je ontzettend veel keuzes maken. Wat betreft wegwerpluiers is Naty Baby een goede keus. Zelfs de meest groene keus, op wasbaar luieren na, die je kunt maken. Ze zijn chloor- en latexvrij en waar mogelijk gebruik makend van maiszetmeel en houtpulp. Hoewel nog niet 100% biologisch afbreekbaar, claimt Eco by Naty de meest eco vriendelijke wegwerpluier zijn. Nog niet overtuigd? Bestel een gratis probeerbox met 10 luiers. (je betaalt voor de verzendkosten)

Seepje

Je zou denken dat 21 jarige jongens met andere dingen bezig zijn dan met de natuur. Melvin en Jasper in elk geval niet, want op die leeftijd creëerden ze Seepje. Het begon er mee dat ze in een filmpje zagen hoe kleding in Nepal werden gewassen met de Sapindus mukorossi vruchten (mag je weer vergeten). Deze superschillen (bekt veel lekkerder) laten bij aanraking met water een soort van zeperige substantie los dat je kleding schoonwast. Vervolgens vroegen ze zich af waarom we hier dan nog met synthetische producten wassen.

En de rest? Dat is geschiedenis, want inmiddels bestaat Seepje uit 9 producten! Seepje is 100% natuurlijk, dierproefvrij en levert afvalwater op dat 85% schoner is. Naast wassen met de schillen kun je ook kiezen voor vloeibare varianten. Door toevoeging van etherische oliën, hebben sommige Seepjes lekker ruikende namen als ” vers geperste lente geur” en “ochtend in het bos geur” gekregen. Als je een kijkje neemt op de website van deze ondernemende heren, check dan vooral ook de wasmand, die is zo tof! Hij is gemaakt van steward(essen) uniform door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Mens-, maatschappij- en milieuvriendelijk. Win-win-win!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond