Home » Duurzaam shoppen? Dit zijn goede tips

Duurzaam shoppen? Dit zijn goede tips

Aangezien duurzaamheid een steeds grotere rol gaat spelen in het leven, is duurzaam shoppen ook verstandig. Wij geven je wat goede tips!

Aangezien duurzaamheid een steeds grotere rol gaat spelen in het leven, kan het geen kwaad om hier eer rekening mee te houden. Zeker als jij het belangrijk vindt om ook je steentje bij te kunnen dragen aan een beter milieu, is dit een aanrader. Rekening houden met duurzaamheid is op verschillende manieren mogelijk. Van het verduurzamen van je woning tot duurzaam shoppen: het kan allemaal. Hoe je dit laatste, duurzaam shoppen, kunt aanpakken? Wij geven je wat goede tips!

Je kledingkast vaker opruimen

Een van de tips die je kunt onthouden als je graag duurzaam wilt shoppen, is het vaker opruimen van je kledingkast. Wanneer je dit namelijk doet, zal je meer bewust worden van wat je allemaal al hebt. Misschien was je bepaalde kledingstukken vergeten en door je kledingkast zo nu en dan op te ruimen kom je dit weer tegen. Dit kan ervoor zorgen dat je niet op zoek hoeft te gaan naar een nieuw kledingstuk, omdat je hier al over beschikt.

Zoek naar milieuvriendelijke kleding

Omdat duurzaamheid steeds meer aandacht krijgt, spelen kledingmerken hier ook steeds vaker op in. Dit betekent dat het dus ook mogelijk is om bij sommige winkels al milieuvriendelijke kleding te kopen. Dit is kleding die op een duurzame, eerlijke manier geproduceerd is. Als je online op zoek gaat naar webshops met duurzame kleding, is het goed om te weten waar je het beste kunt kopen. Het is daarom slim om webshops te vergelijken. Dit kun je doen door meer informatie te lezen over bedrijfspagina’s of reviews van andere klanten te lezen.

Ga voor basics

Een zeer goede tip als je duurzaam wilt shoppen, is om te kiezen voor basics. Met basics maak jij namelijk een duurzame keuze, omdat deze items tijdloos zijn en voor een lange tijd meekunnen. Bovendien zijn basics goed te matchen met veel kledingstukken, waardoor je diverse outfits samen kunt stellen. Kies voor basics in neutrale kleuren, zodat het haast overal bij past. Je kunt hier lang plezier van hebben en investeert in kledingstukken voor de lange termijn. Ben je op zoek naar toffe basics of andere mooie kledingstukken? Dan is Klingel zeker een bezoekje waard.

Kijk of het te repareren is

Heb je een kapot kledingstuk? Balen natuurlijk, maar dat betekent niet dat je het meteen weg moet gooien. Kijk eerst eens of het niet gewoon te repareren is. Als dit wel het geval is, kun je de levensduur hiervan verlengen. Zeker als het kledingstuk nog niet zo oud is, is het een goed idee om te kijken of het te repareren is. Wie weet kan het hierdoor nog wel een lange tijd mee!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond