Home » Durf te dragen!

Durf te dragen!

durf te dragen

Een zin die ik vaak heb gelezen de laatste tijd, al dan niet voorzien van een hashtag, is: “Durf te dragen“. Als beginnende drager weet ik eigenlijk nog niet wat dat betekent. Wel heb ik daar een eigen letterlijke invulling aan gegeven. Mijn dochter wilde en durfde ik namelijk niet te dragen. Tijdens de zwangerschap van Bas ging er echter een wereld voor me open. Ik ging er steeds meer over lezen, sloot me aan bij online groepen, kocht mijn eerste doekje en keek er echt naar uit om hem ook na de zwangerschap nog door te blijven dragen. Het klinkt heel zweverig (terwijl ik zo met beide benen op de grond ben als maar kan) maar ik wilde hem dezelfde geborgenheid bieden die hij ook in mijn buik had. We blijken er beide heel veel plezier aan te beleven.
 
Lees ook: Die glimlach als je aankomt met een draagdoek… En nog 7 redenen waarom het dragen van een baby zo fijn is
 
durf te dragen
 
Lees ook: Waar is dragen niet toegestaan?
 
Ik vind het bijvoorbeeld fijn dat ik hem in de doek kan troosten. Tegenwoordig krijg ik een enorme lach en kraai van plezier als hij weet dat ik hem ga dragen. Daar doe ik het ook voor. Toeval wilt dat Bas in eerste instantie ook niet zo van de kinderwagen hield. Omdat wij graag flexibel willen zijn in wat we gebruiken hebben we hem wel laten wennen aan de wagen en dat gaat gelukkig nu helemaal prima. Naast fijn is het dragen ook praktisch. Als hij bijvoorbeeld een mindere dag heeft, kan ik hem bieden wat hij wil/nodig heeft en kan ik toch de dingen doen die moeten. Wat mij betreft win-win. Alhoewel… een excuus om niet op te ruimen is soms ook niet weg. 😉
 
 
 

Draag jij (weleens)?

 ••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond