Home » Lief zijn voor mijn droge huid met hulp van Dr. Leenarts

Lief zijn voor mijn droge huid met hulp van Dr. Leenarts

Via mijn blog leer ik regelmatig bij. Ik leer mensen, regelgeving, andere blogs, bedrijven en producten kennen. Zo ook dr. Leenarts.
 
20161015_173207
 

Wie is dr. Leenarts?

Om te beginnen een dermatoloog. Daarnaast moeder van drie kinderen. Haar missie is het ontwikkelen van producten zonder onnodige toevoegingen, maar die wel echt werken. Interessant om te melden is dat ze in het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk werkt. Dit is een ziekenhuis dat bekend staat om de expertise op het gebied van huid- en brandwonden.

Haar productenlijn ziet dan ook toe op de verzorging en behandeling van alledaagse huidproblemen. Denk aan een gevoelige of droge huid verzorgen, waterpokken, luieruitslag en berg behandelen. Om kennis te maken met het merk, mocht ik enkele producten uitkiezen. Ik koos de Droge Huid zalf en de Huid & Massageolie. Waarom en hoe het bevallen is, lees je hier onder.
 

Producten die een droge huid verzorgen

Ik heb een donkere huid en die is eigenlijk altijd droog. Doe ik niks aan. Behalve smeren, smeren en nog eens smeren. Er is een assortiment van 6 producten, maar je snapt wel dat ik erg benieuwd was naar de producten die een droge huid verzorgen.
 

Dr. Leenarts Droge Huid zalf

Op vaseline basis | Ook geschikt voor de eczeem huid

Het ligt dan voor de hand om de Droge Huid zalf te kiezen. Deze zit trouwens in een pot. Ik hou van potten, want geen gedoe met de laatste restjes uit een tube krijgen.

Advies:

Smeer zo vaak als nodig, totdat de huid weer zacht aanvoelt.

De inhoud doet me denken aan vaseline en ruikt in de verte eigenlijk best lekker. Dit overigens zonder parfum als toevoeging. De zalf ziet er uit als zodanig, maar smeert niet als vaseline. De substantie is minder dik en prima voor de dagelijkse verzorging van mijn huid. Is je huid niet zo droog, maar heb je wel last van winterse ongemakken als schrale of schilferende plekjes, dan kan deze zalf ook soelaas bieden.
 

Dr. Leenarts Huid en Massageolie

Slechts 2 ingrediënten: Abrikozenpitolie | Vitamine E | Voor elk huidtype

Ook koos ik een olie, wederom omdat ik een droge huid heb. En daarnaast voor de verzorging van mijn zwangere buik. Na twee zwangerschappen geloof ik niet meer zo in speciale en dure buikolie die claimen striemen te voorkomen. Ondanks mijn gesmeer, ben ik namelijk niet geheel ongeschonden uit de strijd gekomen. Waar ik wel in geloof is dat je met een lekkere olie je huid wel soepeler kan maken en houden. En dat is gewoon prettig!

Advies:

Gebruik deze olie om je huid te verzorgen en bij een massage.

Begin 2016 heb ik een kijkoperatie ondergaan wat heeft geresulteerd in 3 kleine littekens. Ook heb ik eerder 2 keizersnedes ondergaan en ook deze zwangerschap zal met een (ditmaal geplande) keizersnede eindigen. Je begrijpt, mijn buik heeft wat te verduren (gehad).

Wist je trouwens dat met een donkere huid je meer kans hebt op verdikking van littekenweefsel? Het litteken boven mijn navel is dan ook zodanig verdikt dat je die door een truitje heen kan voelen en soms zelfs kunt zien. Ik ging er overigens niet vanuit dat met de olie mijn littekens zouden verminderen, dat is ook niet realistisch. Wel ging ik voor een minder trekkerig gevoel door mijn alsmaar groeiende buik. En daarin ben ik niet teleurgesteld. Het is een fijne olie dat snel genoeg intrekt om daarna kleding aan te kunnen doen. Ik heb hem helaas niet getest als massageolie, maar binnenkort zal ik de vriend eens lief aankijken…

 ••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond