Home » Dragen, dragen, alle dagen!

Dragen, dragen, alle dagen!

Vandaag neem ik jullie graag mee in mijn gebruikservaring! Waar draag ik, hoe draag ik en durf je al snel op pad zonder die vertrouwde kinderwagen?

Hoopje liefde

Toen mijn tweede dochter 3 dagen oud was kon ik het niet laten de draagdoek toch eens uit de kast te pakken. Want wat keek ik er naar uit, ingelezen, aangestoken en vol goede moed knoopte ik dat lieve kleine hoopje mens op mijn borst. Gelijk vond ik het heerlijk maar nog belangrijker ook mijn kleine meisje vond het fijn. Na een fijne kraamweek begon ons meisje te huilen, en meer te huilen en onophoudelijk te huilen. Na een week of 3 wist ik niet meer waar ik het zoeken moest. Vaak bood de doek ons troost. Want dan was mijn meisje soms even stil en genoot ik intens van het hoopje liefde dat mij kennelijk zo hard, zo dichtbij nodig had.

De beste plek

Na 4 weken kwamen we bij de osteopathie terecht en deze vrouw heeft wonderen verricht. Tess bleek van haar schedel tot haar tenen muurvast te zitten. Het kostte wat tijd maar mijn huilende zielepietje veranderde in een vrolijk, open en gezellig knuffelkontje. En dan is de wereld meteen weer een heel stuk mooier, vooral voor de kersverse mama! Maar in de weken van huilen, tranen en verdriet heb ik mijn meisje eindelijk bij me genomen, in de doek gebonden en gedragen. En stiekem waren we daar allebei wel een beetje aan gewend geraakt. De kinderwagen of maxicosi vond mevrouwtje niets. Nee lekker bij mama, dat was de beste plek.

Alle dagen dragen

Hoewel inmiddels de winter was aangebroken deed ik alles lopend, gewoon zodat ik de kleine meid kon dragen! Dus waar ik droeg werd al snel overal. Uitjes, in huis, tijdens het boodschappen doen, overal. In de winter kocht ik een hele fijne draagjas. Het is een investering maar we hebben er veel plezier van gehad.
Of ik op pad durfde zonder kinderwagen was voor mijn geen moeilijke vraag. Een tijdje was het meer de vraag of ik op pad durfde mét. Teminste, met mijn kindje erin. Vaak ging de wagen wel mee. Voor spullen, mijn peuter of als de kleinste toch even moest liggen of iets. Maar ik weet nog goed dat ze 5 weken oud was en we een weekend weg gingen en de wagen thuis lieten. De eerste keer dat ook manlief wel wilde dragen want ja, peuters worden ook soms moe. De luiertas ruilden we in voor een rugzak en zo hebben we ons prima gered!

Mijn ervaring is dus dat ik altijd en overal wilde en durfde te dragen! Maar als dit voor jou niet geld moet je dat vooral niet doen. Het is de bedoeling dat het iets waar jij en je kindje samen van kunnen genieten. En hoe je dat doet of wilt doen is voor iedereen anders. Het belangrijkste is vooral dat je het kunt. Dat je kunt dragen en dat je kunt knopen op een verantwoorde manier. Want wanneer het niet goed zit dan kan dat gevaar en ongemak opleveren voor jou en voor je kindje. Dus begin vooral met een draagconsult waarin een professional je kan leren hoe je je kindje op een fijne en veilige manier kunt dragen en knopen. En verder is het ook hier zo, oefening baart kunst.

Meer lezen van Lisanne?

Het begon met één draagdoek…
Draagdoeken kopen
Ons dagje uit naar kinderpretpark Julianatoren was één groot feest!
Ik ben besmet(telijk)••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond