Home » Draagdoeken kopen

Draagdoeken kopen

PinkNova Parade

Waar koop je nou draagdoeken? Welke merken zijn er? Wat betaal je ervoor? En wat beveel ik jullie aan? In het begin kocht ik draagdoeken online en nieuw. Tot ik ontdekte dat er verschillende blends zijn en welke invloed de stof heeft op het dragen. Ook dat de zachtheid van de stof voor meer draagplezier zorgt en dat een stof zacht wordt door te dragen. Daarnaast kwam ik er al snel achter dat er een enorme markt aan tweedehands draagdoeken bestaat en dat er een flinke overvloed aan doeken is. Toen besloot ik vooral tweedehands te gaan kopen. Eerst vond ik dit wat spannend want wat als een doek niet netjes meer is.

Tweedehands draagdoeken kopen

Maar inmiddels weet ik dat de gemiddelde dragende moeder net zo gek op dragen en doeken is als ik. En dat er netjes omgegaan wordt met spullen en met elkaar. Het grootste voordeel vind ik dat doeken al ingedragen zijn! Eigenlijk zouden doeken juist meer waard moeten zijn als je ze tweedehands koopt want een ingedragen doek is nog veel fijner in gebruik als een nieuwe doek. Doordat doeken aan allerlei eisen moeten voldoen, vaak best wel wat geld kosten en er netjes mee omgegaan wordt, zijn tweedehands doeken vaak nog prachtig! Op facebook is er een ware draagwereld. Er bestaat namelijk enorm veel groepen voor draagdoekmama’s waar je ook je doeken kunt kopen en verkopen.

Lees ook: Ik bied de helft! Over de beurscrash en beledigingen op de koop toe nemen

Draagdoeken merken

Naast dat er heel veel verschillende kleuren doeken bestaan heb je heel veel merken die draagdoeken aanbieden. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Je hebt merken die van alles wat verkopen, merken die bepaalde lijnen verkopen, merken die van 1 doek veel verkopen en merken die doeken wat exclusiever houden. Ik begon vrij ‘simpel’. En waar ik denk ik een half jaar terug nog zei dat ik heel graag ooit een wat exclusievere doek wilde maar dat vanwege de prijzen echt niet ging doen heb ik nu een stapel prachtige droomdoeken liggen. Want als je er eenmaal aan begint….

Lees ook: Een warm bad in een konijnenhol | mijn eerste stapjes in de draagwereld

High End draagdoeken

In de doekenwereld wordt een beetje een onderscheid gemaakt tussen gewone doeken en high end doeken. High End doek ben je als je door een bepaald merk geproduceerd bent. De prijs daarvan begint vaak boven de €150. Maar ook onder die prijs kun je prachtige en fijne doeken kopen. De duurste doek die ik ooit voorbij heb zien komen was 5000. Dus ja, je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Ik kocht ooit een doek van €30 maar heb ook een doek met de winkelwaarde van €360, alles kan!

Met een wat hoger prijsklasse gaat vaak samen dat een doek een bepaalde samenstelling van stoffen heeft. Dit brengt weer voordelen met zich mee in het draagcomfort. Maar lang verhaal kort net als bij kleding betaal je ook bij doeken voor het merkje. Wel brengt dit vaak met zich mee dat er van jouw doek geen honderden geproduceerd zijn.

PinkNova

Toen ik net begon met dragen zat ik al watertandend te kijken naar PinkNova doeken. Wat vond ik die mooi. Inmiddels ben ik groot fan van het merk. De doeken vind ik mooi, heerlijk in gebruik en de service van Ilse en Anamaria is geweldig. Achter dit merk schuilt een hele society, je moet daar van houden maar ik ervaar het als een omgeving vol met enthousiaste en lieve moeders die van dezelfde doekjes houden. De doeken zijn wat aan de prijs maar omdat ik de lezers hier graag eens kennis zou laten maken met het merk (als mijn favorietje) mag ik over een tijdje een kleine weggeef actie doen. Dus hou de blog in de gaten!

Lees ook: Een PinkNova custom draagdoek; van idee naar ideaal

We Are Wovens

En omdat ik zo een fan ben van dit merk, maar ook begrijp dat niet elke portomonee deze doekjes kan betalen wil ik ook het ‘zusje’ van PinkNova onder de aandacht brengen. We Are Wovens is een merk dat mooie, fijne doeken schijnt te verkopen. De bedenkers van PinkNova zijn ook de bedenkers van We Are Wovens! Alleen hebben deze doeken een andere look, andere stof samenstellingen en een ander prijskaartje! Ik ken het merk zelf nog niet maar mag een doek gaan testen. Binnenkort blik ik hier in mijn blog op terug.

Volgende keer neem ik jullie graag mee in mijn gebruikservaring! Waar draag ik, hoe draag ik en durf je al snel op pad zonder die vertrouwde kinderwagen?

Meer lezen van Lisanne?

• Ik ben besmet(telijk)

• Van een rekbaar begin naar een geweven einde••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond