Home » Dragen en sporten ▪ draag(dins)dag

Dragen en sporten ▪ draag(dins)dag

In Everybody Dance Now heeft televisie kijkend Nederland er vorig jaar kennis mee gemaakt. Dragen en sporten, in dit geval dansen, met je kind in de draagdoek kon toen op social media niet op veel bijval rekenen. En toch is het samen sporten met je kindje inmiddels helemaal aan een opmars bezig. 

Samen sporten is win-win

Het sporten met je kind in de draagdoek is om verschillende redenen in trek. Net zoals bij veel sporten speelt ook bij dragen en sporten het sociale aspect een rol, je bent bevallen en wilt op een gegeven moment uit de bubbel. Voor een oppas vind je je kindje nog te klein. Of je werkt en besteed al zo weinig tijd met je kind. Meenemen zou toch ideaal zijn? Dat kan dus gewoon! Je bent eruit, ontmoet andere ouders, werkt aan je conditie en dat allemaal samen met je kind. Dag schuldgevoel! Op een gegeven moment wil je soms juist zonder kind op stap, maar daar gaat het nu niet om. 😉

Dragen en sporten; tips

Hoe aanlokkelijk ook; bezint eer ge begint! Train onder deskundige begeleiding en gebruik enkel een geschikt draagmiddel. Kijk goed naar de leeftijd van je kind en de intensiteit van de sport. Een gewone wandeling kan natuurlijk wel met je pasgeboren mensje, maar meestal is sporten pas geschikt vanaf drie maanden.

 

Sporten waarbij je kunt dragen

Dansen

Ik zei het al aan het begin, ook dansen kan terwijl je draagt. Bovenstaande filmpje uit Amerika ging laatst viral en heeft er voor gezorgd dat je nu in Alphen aan den Rijn de rumba en de chachacha samen met je kind in de draagdoek kunt dansen.

BabyCarryWorkout

Deze workout was ook te zien op de negenmaandenbeurs. De nadruk ligt bij deze sport op het oefenen van je bekkenbodem-, buik-, bil- bovenbenen en rugspieren.

Draagwandeling

Met een groepje gelijkgestemden ga je op pad. Er worden geregeld draagwandelingen georganiseerd vanuit facebookgroepjes. Dit is de meest laagdrempelige manier van dragend sporten. Ook alleen te beoefenen natuurlijk.

Carry Yoga

Hierbij gaat het om balans en het dragen van je kindje. In deze workshop zul je vooral ontspannende oefeningen doen, die zowel voor jou als voor je kind goed zijn.

Babywearing Bootcamp

Dit lijkt mij het meest intensieve manier van dragend sporten. Bij een babywearing bootcamp volg je namelijk een fitness workout. Carry In Style verzorgt regelmatig bootcamps in Amsterdam.

Babywearing Ballet

Het spreekt voor zich; balleten met je kindje in een draagzak of draagdoek.

Babywalking

Bij babywalking maak je een wandeling met de Nordic Walking stokken en doe je daarnaast spierversterkende oefeningen. En dit alles met je kind in een draagdoek op je rug.

Is dat nou niet zielig zo’n kind in een draagdoek terwijl jij lekker aan het hupsen bent? Mwah, ligt eraan wat je gaat doen. Hardlopen lijkt me echt uit den boze. Teveel intensiteit en teveel schokken die een kind niet kunt opvangen, maar bij bovengenoemde sporten zal je kindje juist lekker met je meedeinen en gewoon lekker een tukje doen terwijl jij je in het zweet werkt. 🙂

 

 ••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond